ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ονειρεμένα Χριστούγεννα στο Σουφλί

Ονειρεμένα Χριστούγεννα στο Σουφλί
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υποδέχεται τα φετινά Χριστούγεννα και οργανώνει ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, για μικρούς και μεγάλους, στο Σουφλί.

Αναλυτικά:

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου (ώρα 10:00)

eTwinning «Show U Care»
Εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικων καρτών και στολιδιών, σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Τυχερού, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning «Show U Care» και των δράσεων με θέμα «Αειφόρο σχολείο: πολιτιστική διαχείριση και βιώσιμη ανάπτυξη», με σκοπό τη διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο Αρχοντικό Μπρίκα, με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής.

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου (ώρες 10:00 και 11:30)

Ένα ρόδι για το γούρι
Πρωτοχρονιάτικο εργαστήρι για σχολικές ομάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι μαθητές χρησιμοποιώντας μεταξωτά υφάσματα, νήματα, πηλό, κουκούλια και άλλα υλικά θα δημιουργήσουν γούρια σε σχήμα ροδιού για τη νέα χρονιά. Το «γούρι», που σημαίνει καλός οιωνός, θεωρείται ότι θα φέρει καλή τύχη σε όποιον το έχει. Το ρόδι σύμβολο αιωνιότητας, προσφέρει αφθονία και γονιμότητα.

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στο Αρχοντικό Μπρίκα, με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής.

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου (ώρες 10:00 και 11:30)

Χριστουγεννιάτικο δέντρο όλο κουκούλια
Αξιοποιώντας τη φαντασία τους, σχολικές ομάδες Α΄- Γ΄ Δημοτικού θα μάθουν για το έθιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου και θα δημιουργήσουν δεντράκια από κουκούλια, νήματα και άλλα απλά υλικά. Το έθιμο ήρθε στην Ελλάδα από τον βασιλιά Όθωνα, το 1833. Αρχικά, στολίστηκε ένα έλατο στα ανάκτορα του Ναυπλίου. Στην Αθήνα το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο στολίστηκε στο σπίτι του Ναξιώτη Ιωάννη Παπαρηγόπουλου, γενικού Προξένου της Ρωσίας στην Ελλάδα.

Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στο Αρχοντικό Μπρίκα, με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής.

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου (ώρα 18:00)

Η παλέτα των χριστουγεννιάτικων χρωμάτων
Δημιουργικό εργαστήρι, για όλες τις ηλικίες, κατασκευής και ζωγραφικής χριστουγεννιάτικης κάρτας με μεταξωτές κορδέλες.

Προς: Άγιο Βασίλη, Βόρειο Πόλο
Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος, παιδιά όλων των ηλικιών, θα γράψουν το καθιερωμένο γράμμα στον Άγιο Βασίλη, το οποίο θα διακοσμήσουν με μεταξωτές κορδέλες και χρώματα.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία Σουφλίου, στο πλαίσιο της φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον Δήμο Σουφλίου, τον Σύλλογο Εθελοντών και Νεολαίας Δήμου Σουφλίου και το σύνολο των Πολιτιστικών Συλλόγων Σουφλίου.

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου (ώρα 11:00)

Μαστιχοχιονισμένες μπαλίτσες
Με έμπνευση το Μουσείο Μαστίχας Χίου του Δικτύου Μουσείων ΠΙΟΠ, μικροί και μεγάλοι, χρησιμοποιώντας μαστίχα, σχίνο, χρυσόσκονη και πολύχρωμες κορδέλες θα δημιουργήσουν πρωτότυπες διακοσμητικές μπάλες για στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο Αρχοντικό Μπρίκα, με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής.

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου (ώρα 18:00)

Παραμύθια από την Ιαπωνία
Αντλώντας έμπνευση από την περιοδική έκθεση «Σαν μετάξι» (9/6/2023 - 4/3/2024), η Νατάσα Μιχαηλίδου θα αφηγηθεί παραδοσιακά ιαπωνικά παραμύθια σε μικρούς και μεγάλους, στο Μουσείο Μετάξης. Από την αρχαιότητα στην Ιαπωνία τα παραμύθια έχουν διατηρηθεί ως σημαντικά κειμήλια. Αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό των ιαπωνικών παραμυθιών είναι ότι κάθε περιοχή, πόλη ή χωριό έχουν σχηματίσει τη δική τους ιδέα, πλοκή και χαρακτήρες για τα παραμύθια.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί και το πρωί (ώρες 10:00 και 11:30) για σχολικές ομάδες. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Η συμμετοχή στις δράσεις και τα υλικά είναι δωρεάν.

ΠΙΟΠ | Μουσείο Μετάξης
Ελ. Βενιζέλου 73, Σουφλί
Τηλ. 25540 23700
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video