ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ο Κώστας Λασκαράτος παρουσιάζει τα «μουσεία INFLUENCERS» στο Σουφλί

Ο Κώστας Λασκαράτος παρουσιάζει τα «μουσεία INFLUENCERS» στο Σουφλί
Το νέο του βιβλίο «μουσεία INFLUENCERS», παρουσιάζει το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 19:45, στο Σουφλί, ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κώστας Λασκαράτος.

Η βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 15 χρόνων, επιτυχούς λειτουργίας, του Μουσείου Τέχνης Μεταξιού (Βασ. Γεωργίου 199).

Για το βιβλίο, το οποίο πραγματεύεται την επιρροή που ασκούν τα πολιτιστικά ιδρύματα στις απόψεις μας, τις ιδέες μας και τελικά στις αποφάσεις της ζωής μας, θα μιλήσουν η δημοσιογράφος του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Νικόλ Καζαντζίδου και καθηγήτρια - φιλόλογος του ΓΕΛ Σουφλίου, Λεμονιά Γκάγκου.

Η βιβλιοπαρουσίαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μετά από πρόσκληση του συγγραφέα από τον διευθυντή του μουσείου Γεωργίου Τσιακίρη, θα ξεκινήσει στις 19:45. Θα προηγηθεί, στις 19:00, παρουσίαση των δράσεων του Μουσείου, όπου ξεδιπλώνεται η παράδοση και η ιστορία του μεταξιού στο Σουφλί. Μετά την βιβλιοπαρουσίαση, θα ακολουθήσει η μουσική παράσταση «Ηχοϋφάντριες».

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Αποκαλείς influencer την Chiara Ferragni; Τότε πως θα χαρακτήριζες την Mona Lisa; Είσαι βέβαιος πως το Μet Gala είναι λιγότερο επιδραστικό από ένα viral video στο Tik Tok; Έχουν ανάγκη τα μουσεία ένα #hashtag;

Το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου και αριστούχου διδάκτορος του Παντείου, Κώστα Λασκαράτου, εξετάζει τη σχέση των μουσείων με τους ψηφιακούς influencers στην εποχή των «έξυπνων» τηλεφώνων, αλλά και τις επιλογές των σύγχρονων συμπεριληπτικών μουσειακών φορέων, που τους καθιστούν αληθινούς influencers.

Ο κοινωνικός αντίκτυπος των μουσείων και η επιδραστικότητά τους σε κρίσιμα ζητήματα όπως:
  • Ο ρατσισμός
  • Ο σεξισμός και η θέση της γυναίκας
  • Η συμπερίληψη ΑΜΕΑ, ΛΟΑΤΚΙ+
  • Η κοινωνική ενσωμάτωση προσφύγων, αστέγων, φυλακισμένων
  • Η υγεία
  • Η κλιματική κρίση
  • Η εκπαίδευση
  • Ο τουρισμός

Ένα βιβλίο για τα μουσεία που αλλάζουν τον κόσμο, μέσα από τη δική τους αλλαγή…

[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video