ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη για τα 50 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου

Συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη για τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου
ΟΛΟΙ στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
Παρασκευή 17 Νοέμβρη στις 18:00
στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης

Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του 1973. Οι προσπάθειες να ξεχαστούν και να διαστρεβλωθούν τα ιστορικά συμπεράσματα αλλά και τα σύγχρονα μηνύματα του, θα πέσουν στο κενό!

Γιατί ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου μας διδάσκει:

…με το σύνθημα “Έξω αι ΗΠΑ - Έξω το ΝΑΤΟ” την ανάγκη να δυναμώνουμε την πάλη για απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο, για να σταματήσει η ελληνική επικράτεια και οι υποδομές της χώρας όπως στην Αλεξανδρούπολη, να μετατρέπονται σε «ορμητήρια πολέμου»,ενάντια στην βάρβαρη πολιτική του συστήματος που γεννά τους πολέμους και την προσφυγιά.

…με το σύνθημα “Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία” να δυναμώσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων μας.

Η φετινή επέτειος πραγματοποιείται τη στιγμή που στην Παλαιστίνη διαπράττεται ένα ακόμα ιμπεριαλιστικό έγκλημα, που απειλεί με γενικότερη πολεμική ανάφλεξη όλη την περιοχή.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό, που το κράτος του Ισραήλ τον δολοφονεί εδώ και δεκαετίες, με εκατόμβες νεκρών, με την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, με πογκρόμ, απαρτχάιντ και αποκλεισμούς, με φυλακίσεις και βασανισμούς.

Τις επιπτώσεις αυτής της βάρβαρης πολιτικής, τις βιώνει και ο ισραηλινός λαός, που και αυτός υποφέρει από το ίδιο κράτος του Ισραήλ, που σέρνεται συνεχώς σε πολεμικές συγκρούσεις, σε σφαγές γειτονικών λαών.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα του Παλαιστινιακού λαού που παλεύει για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής, για ανεξάρτητο, ενιαίο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, για να επιστρέψουν οι πρόσφυγες και να απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές.

Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για τη στήριξη της εγκληματικής πολιτικής του Ισραήλ. Με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ μεγαλώνει όχι μόνο η πολιτική και διπλωματική στήριξη του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ αλλά και η στρατιωτική, με αποστολή φρεγατών, με αξιοποίηση όλων των αμερικάνικων βάσεων στη χώρα και άλλων υποδομών. Ταυτόχρονα μεγαλώνει η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο στην Ουκρανία, γεγονός που δημιουργεί μεγάλους κινδύνους για το λαό!

Τιμάμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου! Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στους χιλιάδες φοιτητές, εργάτες και μαθητές, που αγωνίστηκαν με ηρωισμό ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία. Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου αποτέλεσε την κορύφωση του αντιδικτατορικού αγώνα, την φλόγα του οποίου κράτησαν αναμμένη όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι χιλιάδες αγωνιστές στις φυλακές, τις εξορίες, στα βασανιστήρια και τα μπουντρούμια της ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Τα συνθήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα στους αγώνες ενάντια στα διαρκή εγκλήματα σε βάρος της ζωής του λαού, ενάντια στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων που θυσιάζουν τις ζωές μας για τα κέρδη, που θεωρούν τις ανάγκες μας κόστος, ενάντια στην πολύπλευρη καταστολή και τους νόμους που περιορίζουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Η ακρίβεια τσακίζει το λαϊκό εισόδημα, οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι! Οι οικογένειές πληρώνουν τεράστια ποσά για την μόρφωση των παιδιών και την Υγεία.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι που είδαν τις ενισχύσεις τους κατά πολύ μειωμένες αλλά και με τις επιπτώσεις των πυρκαγιών, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, είναι αντιμέτωποι με τεράστια έξοδα και κινδυνεύουν με αφανισμό.

Οι αυτοαπασχολούμενοι με το νέο νομοσχέδιο έρχονται αντιμέτωποι με βαριά φορολογία στο όνομα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Η κυβέρνηση έταζε την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για να υφαρπάξει την ψήφο των επαγγελματιών και τώρα στην ουσία τριπλασιάζει τα βάρη.

Στην περιοχή μας σχεδιάζονται και υλοποιούνται από επιχειρηματικούς ομίλους μια σειρά έργα (αγωγοί, ενεργειακά πάρκα) ενώ σε άλλους δίνεται ζεστό χρήμα για επενδύσεις. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τελικά για μας δεν μένει τίποτα, ούτε μόνιμη δουλειά, ούτε φθηνή ενέργεια. Όσοι εργάζονται σε τέτοια έργα βιώνουν τη δουλειά από το πρωί ως το βράδυ, τα εργατικά ατυχήματα και στο τέλος την ανεργία.

Αντί για τα απαραίτητα έργα για την προστασία του πληθυσμού και του περιβάλλοντος όπως τα αντιπλημμυρικά, οι αντισεισμικοί έλεγχοι και οι συντηρήσεις δημόσιων κτηρίων γίνονται μπαλώματα που κοστίζουν ελάχιστα ενώ προτεραιότητα όλων των κυβερνήσεων, περιφερειακών και δημοτικών αρχών είναι οι διευκολύνσεις για τα κέρδη των ενεργειακών και κατασκευαστικών κολοσσών.

Αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε δασαρχεία, πυροσβεστική, δημόσιες κοινωνικές δομές όπως στα νοσοκομεία του νομού, το κράτος επιλέγει να πληρώνουμε 7,4 δις για τη συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ!

Κανένας να μη συμβιβαστεί με αυτή τη ζωή! Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους νέους να υψώσουν το ανάστημα τους σε αυτή την πολιτική πού όπως τότε, 50 χρόνια πριν, έτσι και σήμερα θεωρεί τις ανάγκες μας κόστος και να παλέψουμε μαζί:

• Για ολόπλευρη μόρφωση και υγεία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, κόντρα στην υποβάθμιση και την παραπέρα εμπορευματοποίησή της.

• Για μόνιμη και σταθερή δουλειά με την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων εργασίας που να ανταποκρίνονται στο σήμερα καθώς και μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

• Για 100% αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις πυρκαγιές, στήριξη στους βιοπαλαιστές για όσο διάστημα χρειαστεί και σύγχρονα έργα προστασίας της ζωής και του περιβάλλοντος.

• Για απεμπλοκή της χώρας μας από τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, για να κλείσουν όλες οι νατοϊκές βάσεις, για την αλληλεγγύη και την ειρήνη των λαών.

Τιμάμε το Πολυτεχνείο δυναμώνοντας τον αγώνα!

Παλεύουμε για τα δικαιώματά και τις ανάγκες μας!

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΕΒΡΟΥ
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video