ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Το Θρακικό Πέλαγος αποτελεί πλέον Σημαντική Περιοχή για Καρχαρίες και Σαλάχια

Το Θρακικό Πέλαγος αποτελεί πλέον Σημαντική Περιοχή για Καρχαρίες και Σαλάχια
Το Θρακικό Πέλαγος, το βορειότερο τμήμα του Αιγαίου Πελάγους χαρακτηρίζεται από πλούσια βιοποικιλότητα. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό διαδραματίζουν τα θρεπτικά συστατικά των ποταμών και της λεκάνης της Μαύρης Θάλασσας που καταλήγουν στην περιοχή!

Σε αυτή περιλαμβάνονται 12 βασικές περιοχές βιοποικιλότητας, 10 προστατευόμενες περιοχές Natura 2000, 5 περιοχές Ramsar, 2 Εθνικά Πάρκα και μία οικολογικά ή βιολογικά σημαντική θαλάσσια περιοχή.

️Μελετώντας συστηματικά από το 2020 τις αλληλεπιδράσεις των καρχαριών και σαλαχιών με την αλιεία στην περιοχή, καθώς και τη βιολογία και την οικολογία τους, στο πλαίσιο του προγράμματος "By ElasmoCatch" η iSea συνέβαλε στην οριοθέτηση της περιοχής με σημαντικά δεδομένα για απειλούμενα είδη, όπως το Ρυγχαετόψαρο, είδη περιορισμένης εξάπλωσης, όπως ο Τραχύβατος, αλλά και στην επιβεβαίωση του Θρακικού Πελάγους ως σημαντική περιοχή συνάθροισης ειδών, όπως η Βατοτρυγόνα και αναπαραγωγής ειδών, όπως τα Σκυλάκια.


🔎 Βρείτε περισσότερα για την περιοχή και την οριοθέτηση του Θρακικού Πελάγους ως Σημαντική Περιοχή για Καρχαρίες και Σαλάχια (ISRAs) εδώ: https://bit.ly/3rvoGay

🔎 Βρείτε την Εθνική Λίστα Χονδριχθύων εδώ: https://bit.ly/30WW5gM
 
🔎 Βρείτε περισσότερα για τους Καρχαρίες και τα Σαλάχια των ελληνικών θαλασσών εδώ: https://bit.ly/2p2ePst
    
🔎 Βρείτε τον “Οδηγό Αναγνώρισης Καρχαριών, Βάτων και Χιμαιρών” εδώ: https://bit.ly/3jANiYU
    
🔎 Βρείτε τον "Οδηγό του Πολίτη για την προστασία των Καρχαριών, Βάτων και Θαλάσσιων Χελωνών" εδώ: https://bit.ly/3ZnkPZr

🔎 Βρείτε περισσότερα για το πρόγραμμα "By Elasmocatch" εδώ: https://bit.ly/3rHqo8E

iSea
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video