ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Στον «αέρα» η συνέχιση των έργων συντήρησης στο Ναό Παναγίας Κοσμοσώτειρας Φερών και στον Τύμβο Μικρής Δοξιπάρας - Ζώνης;

Στον «αέρα» το έργο συντήρησης του Ιερού Ναού Παναγιάς Κοσμοσώτειρας Φερών;
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι εργαζόμενοι στα έργα συντήρησης του Ιερού Ναού Παναγίας Κοσμοσώτειρας Φερών και του Ταφικού Τύμβου Μικρής Δοξιπάρας - Ζώνης, σχετικά με την πορεία και την εξέλιξη των δύο αυτών εμβληματικών έργων πολιτισμού που υλοποιούνται στον Έβρο.

Όπως επισημαίνουν, στο έργο της Παναγίας Κοσμοσώτειρας λήγουν σύντομα οι συμβάσεις με τους εργαζόμενους και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το εάν το έργο θα συνεχιστεί και με ποιο καθεστώς, ενώ στο έργο της Μικρής Δοξιπάρας οι εργαζόμενοι απολύονται στο τέλος του Οκτωβρίου - με τις εργασίες ακόμη σε εξέλιξη - και με την ανάθεση της εργολαβίας για το κτιριακό συγκρότημα να παραμένει σε θολά νερά...

Οι εργαζόμενοι καλούν όλους τους αρμόδιους που εμπλέκονται στα έργα αυτά να πάρουν άμεσα απόφαση για την ολοκλήρωσή τους.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν:

Εμείς οι εργαζόμενοι στο έργο «Συντήρηση του συνόλου των τοιχογραφιών του Ιερού Ναού Παναγίας Κοσμοσώτειρας Φερών Έβρου» εκφράζουμε την ανησυχία μας και τον προβληματισμό μας για τη συνέχιση ή μη αυτού του εμβληματικού για την περιοχή μας έργου.

Λιγότερο από δύο μήνες για τη λήξη της σύμβασής μας και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το εάν το έργο θα συνεχιστεί και με ποιο καθεστώς, μετά και από την αρνητική εξέλιξη στο άλλο εμβληματικό έργο της περιοχής μας (Μικρή Δοξιπάρα) που οι συνάδελφοι μας στο τέλος του Οκτωβρίου απολύονται. Με τις εργασίες ακόμη σε εξέλιξη (ενώ υπάρχει φυσικό αντικείμενο και χρηματοδότηση) και με την ανάθεση της εργολαβίας για το κτιριακό συγκρότημα να παραμένει σε θολά νερά, μόνο ήσυχοι δεν μπορούμε να μένουμε.

Για άλλη μια φορά ο Έβρος και η Θράκη βρίσκονται μπροστά στην αδιαφορία του κράτους, που επιλέγει να αφήσει τα έργα πολιτισμού στην τύχη τους. Η Παναγιά Κοσμοσώτειρα Φερών, ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία της χώρας και το σημαντικότερο στη Θράκη, και το ταφικό σύμπλεγμα της Μικρής Δοξιπάρας, η σημαντικότερη ανασκαφή παγκοσμίως για το 2007 (ανακοίνωση Λούβρου), θα μείνουν για άλλη μια φορά ημιτελή.

Καλούμε όλους τους αρμόδιους που εμπλέκονται στα έργα αυτά να πάρουν άμεσα απόφαση για την ολοκλήρωση τους. Οι ζωές μας αλλά και η διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς μας έχουν αξία. Ας μπει ένα τέλος σε αυτή την εργασιακή ομηρία των συναδέλφων που χωρίς μόνιμη και σταθερή εργασία αναγκάζονται να μεταναστεύσουν κάθε λίγο και λιγάκι από την μια γωνιά της Ελλάδας στην άλλη.

Οι εργαζόμενοι στα έργα:
  • Συντήρηση τοιχογραφιών του Ιερού Ναού Παναγίας Κοσμοσώτειρας Φερών
  • Συντήρηση και ανάδειξη του Ταφικού Τύμβου Μικρής Δοξιπάρας - Ζώνης

[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video