ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών ΠΤΔΕ Αλεξανδρούπολης «Δημήτριος Γληνός» για τη σίτιση

Απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών ΠΤΔΕ Αλεξανδρούπολης «Δημήτριος Γληνός» για τη σίτιση
Από την περασμένη Τρίτη 17/10 οι υπάλληλοι της Λέσχης του Κομπατσιάρη Α.Ε. λένε στους φοιτητές να κάνουν αιτήσεις σίτισης γιατί προσεχώς θα πρέπει να δείχνουν κάρτες σίτισης για να φάνε ή να πληρώσουν.

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΕΙΛΕΣ!
ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ


Την ίδια στιγμή που πασχίζουμε εμείς και οι γονείς μας να τα βγάλουμε πέρα με τα ενοίκια, το super market, τη θέρμανση και άλλα πολλά, την ίδια στιγμή που το πανεπιστήμιο ρίχνει στις πλάτες μας και το κόστος των μεταφορών μας για τις σχολές, την μείωση των δωματίων στις «εστίες», αποκλειόμαστε κι από το δικαίωμα στη σίτιση.

Κυβέρνηση και ΔΠΘ να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Τα προβλήματα αυτά που οι φοιτητές αντιμετωπίζουμε έχουν αιτία και δεν είναι άλλη από την πάγια πολιτική της υποχρηματοδότησης των πανεπιστημίων από όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις που και το ΔΠΘ στηρίζει και υλοποιεί. Από τη πολιτική που βάζει στο ζύγι κόστους-οφέλους τις ανάγκες μας και αναθέτει σε εργολάβους κάθε πτυχή της φοιτητικής μέριμνας. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε καθημερινά: αποκλεισμός φοιτητών από τη σίτιση, μείωση της ποσότητας, υποβάθμιση της ποιότητας. Είναι χαρακτηριστικό πως το κόστος της μερίδας ανέρχεται στα 2,50 ευρώ!!!

Να σημειωθεί πως οι αιτήσεις σίτισης δεν είναι μια φόρμα δήλωσης που απλά λες «θέλω να τρώω στη λέσχη» αλλά περιλαμβάνουν εισοδηματικά κριτήρια που με την είσοδο καρτών σίτισης φοιτητές θα αποκλειστούν. Σε ανακοίνωση της η διεύθυνση ακαδημαϊκών θεμάτων αναφέρει μεταξύ άλλων «ότι η λειτουργία του εστιατορίου εξαρτάται από τον αριθμό αιτήσεων και όσες λιγότερες γίνουν, τόσες λιγότερες και οι μερίδες» λες και δε γνωρίζουν πόσοι φοιτητές περίπου τρώνε καθημερινά στην λέσχη. Με αυτά δημιουργείται εύλογα η ερώτηση γιατί μας ζητάνε το ετήσιο εισόδημα των γονέων στις αιτήσεις; Είναι φανερό πως στρώνεται το έδαφος για την μετέπειτα επιβολή καρτών που σε πολλά πανεπιστήμια έχει αρχίσει να εφαρμόζεται και οι φοιτητές με τους αγώνες τους προσπαθούν να μπλοκάρουν.

Εμείς από την μεριά μας κάνουμε ξεκάθαρο πως δεν θα υποχωρήσουμε.

Όλοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες των σχολών πρέπει να έχουν δικαίωμα στην δωρεάν σίτιση.

Δεν θα ανεχτούμε κανέναν αποκλεισμό και κανένα αντίτιμο.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Δημόσια και δωρεάν φοιτητική μέριμνα για όλους τους φοιτητές.
  • Σίτιση για όλους χωρίς ελέγχους, αντίτιμο και αποκλεισμούς.
  • Καμία σκέψη για κάρτα σίτισης.
  • Επαρκείς ποσοτικές και ποιοτικές μερίδες.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ
  • Παρεμβάσεις στη λέσχη τα μεσημέρια ώστε να αποτρέψουμε οποιονδήποτε αποκλεισμό φοιτητή από τη σίτιση.
  • Διαμαρτυρία στο γραφείο φοιτητικής μέριμνας στη Δραγάνα την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στις 12:30.
  • Κινητοποίηση την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στην Πρυτανεία στην Κομοτηνή μαζί με άλλους Φοιτητικούς συλλόγους του ΔΠΘ για τα ζητήματα της φοιτητικής μέριμνας.

Σύλλογος Φοιτητών Παιδαγωγικού Τμήματος
Δημοτικής Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης
«Δημήτριος Γληνός»

[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video