ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αλεξανδρούπολη: Δράσεις Υποστήριξης Χρονίως Πασχόντων και Φροντιστών

Αλεξανδρούπολη: Δράσεις Υποστήριξης Χρονίως Πασχόντων και Φροντιστών
Στο πλαίσιο των Δράσεων Υποστήριξης Χρονίως Πασχόντων και Φροντιστών (Καρκινοπαθείς κτλ.) της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, η Higher Than Everest σας προσκαλεί στην διττή δράση, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στον 2o κύκλο του προγράμματος, στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες της ευρύτερης περιοχής, που έχουν βιώσει είτε προσωπικά είτε ως φροντιστές, αλλά ακόμη και ως συμπαραστάτες σε οικογενειακό ή φιλικό βιωματικό επίπεδο την εμπειρία κάποιας χρόνιας νόσου, να συμμετάσχουν στην εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης (δράση Τετάρτης), αλλά και στην ήπιας και θεραπευτικής προσέγγισης πεζοπορία - υπαίθριες δραστηριότητες (δράση Κυριακής), που σκοπό έχουν την προαγωγή της ευζωίας ως μέσο πρόληψης και θεραπείας.

Η επαφή με την φύση αποτελεί πλέον διευρυμένο ιατρικό «εργαλείο» σωματικής και ψυχολογικής ανάτασης καθώς και συνεχούς υποστήριξης της ευζωίας, με εφαρμοσμένη πλέον στόχευση στην ιδιαίτερη ομάδα των ανθρώπων που βιώνουν μια στρεσογόνα κατάσταση λόγω της νόσησης τους από οποιαδήποτε μορφή καρκίνου.

Δράση Τετάρτης 18 Οκτωβρίου

Ενημερωτική δράση ευαισθητοποίησης γύρω από τα οφέλη της επαφής με την φύση την ένταξη στην καθημερινότητα της ήπιας έντασης σωματικής άσκησης, υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών, καθώς και την γενικότερη προαγωγή της ευζωίας.

Σε ένα πολύ ξεχωριστό απόγευμα και σε κλίμα διάδρασης και αλληλεπίδρασης, γύρω από ένα μπουφέ με υγιεινά νόστιμα και οργανικά εδέσματα, θα πραγματοποιηθεί μια «στρογγυλή τράπεζα» με επίκεντρο τον διάλογο, με εισηγητές:
  • την Ματίνα Αλιμούδη, Επαγγελματία Άσκησης και Υγείας, με ειδικότητα στην προσαρμοσμένη σωματική άσκηση για καρκινοπαθείς,
  • την Χριστίνα Παλαιολόγου, Ψυχολόγο (Γραμματέα στο Δ.Σ. του Συλλόγου Καρκινοπαθών και φίλων Ν. Έβρου "ΣυνεχίΖΩ"),
  • τον Νίκο Αδαμίδη, Διατροφολόγο - Διαιτολόγο.

Στο πλευρό μας θα βρίσκεται η Κική Τσακαλδήμη, ορειβάτισσα - ομιλήτρια παρακίνησης (1η Ελληνίδα στο Έβερεστ το 2017) πρέσβειρα ιδεών για την Higher Than Everest.

Σκοπός της δράσης είναι η εισαγωγή στον τρόπο διαχείρισης των δυσάρεστων συναισθημάτων καθώς και η μείωση του στρεσογόνου παράγοντα μέσα από μια νόρμα ζωής που έχει ως κεντρικό άξονα την επαφή με την φύση, την ήπια σωματική δραστηριότητα και την υιοθέτηση υγιεινότερων διατροφικών συνηθειών. Η σταδιακές μικρές αλλαγές είναι αυτές που μπορούν να επιφέρουν μεγάλα και ουσιαστικά αποτελέσματα, με απίστευτα ψυχοσωματικά αποτελέσματα στη ζωή μας.

Τοποθεσία: Νομαρχείο (Βασ. Αλεξάνδρου & Ψαρών, 2ος όροφος)
Ώρα: 19:00

Δράση Κυριακής 22 Οκτωβρίου

Ήπια πεζοπορία / Υπαίθριες δραστηριότητες

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία του να περπατήσουν στην φύση, να αφεθούν στην διαδικασία της εξερεύνησης και της περιπέτειας και να έρθουν κοντά στο φυσικό τους περιβάλλον.

Κατά την πεζοπορία, ενεργοποιούνται δεξιότητες, όπως αυτές της παρατήρησης και της δημιουργικότητας, αναπόσπαστο κομμάτι για την επίτευξη της ευεξίας. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, όπου μέσα από την πεζοπορία, συνδυαστικά με την ήπια σωματική δραστηριότητα, μπορεί κανείς να εισπράξει άμεσα τα θεραπευτικά οφέλη της επαφής με την φύση.

Η παρουσία της Ματίνας Αλιμούδη, με την επιστημονικά καταρτισμένη γνώση ως προς την προσαρμοσμένη σωματική άσκηση για καρκινοπαθείς και της Κικής Τσακαλδημη, με την τεράστια εμπειρία στα βουνά αλλά και την μοναδική αλληλεπίδραση της με το φυσικό περιβάλλον και τους ανθρώπους, δημιουργούν τις προϋποθέσεις μόνο για μια ασφαλή και συναρπαστική δραση που μετουσιώνεται σε μοναδική εμπειρία ζωής για τους αμύητους.

Η δράση είναι κατάλληλη για αρχάριους και πλήρως προσαρμόσιμη στην αναμενόμενα ετερόκλητη δυναμική της ομάδας, ώστε να είναι ευχάριστη και εφικτή για κάθε ξεχωριστό άνθρωπο και συνοδό.

Σημείο συνάντησης: Είσοδος Πάρκου Προσκόπων (Εγνατία)
Ώρα συνάντησης: 8:00 π.μ.
Η μετακίνηση προς το σημείο έναρξης της πεζοπορίας θα γίνει με μισθωμένο λεωφορείο.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε email στο: infohigherthaneverest@gmail.com ή τηλεφωνήστε: 6973827827 και 6974632222.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video