ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Το Θέατρο έγινε για μια ακόμη φορά καταφύγιο ελπίδας στον Έβρο

Το Θέατρο έγινε για μια ακόμη φορά καταφύγιο ελπίδας στον Έβρο
Με μια μαγική μουσικοθεατρική βραδιά, όπως αρμόζει στο θεσμό αλλά και στα δεδομένα της εποχής, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου το 24ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας μετά από ένα εννιαήμερο γεμάτο συγκινήσεις.

Το Γκατζολάκι πείσμωσε και τα κατάφερε και φέτος, κόντρα σε κάθε κακοτοπιά. Υπό τη σκιά της μεγαλύτερης καταστροφικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια να εξελίσσεται στον Έβρο μας, το θεατρόφιλο κοινό της περιοχής ανταποκρίθηκε με ακόμη μεγαλύτερη θέρμη, συμμετέχοντας στην 24η διοργάνωση του θεσμού στο υπαίθριο θέατρο της πόλης που φέτος γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, τη Νέα Ορεστιάδα.

Η έναρξη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26/8 με φιλοξενούμενη την Πειραματική Σκηνή Αλεξανδρούπολης και τη “Μήδεια” του Μποστ, ενώ η επίσημη τελετή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27/8 με το αφιέρωμα στο Τιμώμενο Πρόσωπο Γιώργο Αρμένη και την παράσταση του διοργανωτή Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ με το έργο “Δεν Πληρώνω - Δεν Πληρώνω” του Ντάριο Φο.


Ακολούθησε το διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ με έξι συμμετέχουσες θεατρικές ομάδες από Θεσσαλονίκη, Δήμο Παύλου Μελά, Σπερχειάδα - Μακρακώμη, Νέα Μουδανιά, Καστοριά και Χίο.


Στην τελετή λήξης, την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου φιλοξενήθηκε η Μουσική Παράσταση “Σαπφώ καταστερωμένη - ένα μουσικό αστροφυσικό ταξίδι”. Η Ρηνιώ Κυριαζή οδήγησε το κοινό σε τοπία όπου η ομορφιά της φύσης έγινε ποίηση και η ποίηση αστροφυσική, ο Θοδωρής Οικονόμου έπαιξε στο πιάνο την πρωτότυπη μουσική του, ενώ ο sound designer Νικόλας Καζάζης επεξεργαζόταν τους ήχους ζωντανά προσφέροντας στους θεατές μια μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία.


Το Φεστιβάλ έκλεισε με την απονομή των βραβείων της Επιτροπής Κοινού αρχικά και της Κριτικής Επιτροπής στη συνέχεια, την οποία αποτελούσαν οι: Αντιγόνη Γλυκοφρύδη (ηθοποιός), Ρέινα Εσκενάζυ (σκηνοθέτις), Αντώνης Θεοδωρακόπουλος (ηθοποιός), Χριστίνα Θεοδωροπούλου (ηθοποιός), Ιωάννης Μαργαρώνης (χορογράφος). Παρουσιαστής για 21η συνεχόμενη χρονιά, ήταν ο πάντα εξαιρετικός Αλέξης Κωστάλας.


Το 24ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας διοργανώθηκε από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, με τη στήριξη του Δήμου Ορεστιάδας, της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο. και της τοπικής αγοράς.


Τα βραβεία

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως όλα τα Βραβεία αποφασίστηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ από την Κριτική Επιτροπή. Μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η Ομάδα της Χίου “Παρασκήνιο 18” που απέσπασε το 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ της Κριτικής Επιτροπής, αλλά και το 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ, προσμετρώντας συνολικά εννιά βραβεία. Το 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ Επιτροπής και Κοινού, έλαβε η Ομάδα των Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, αποσπώντας συνολικά τρία βραβεία. 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ της Επιτροπής, αλλά το 1ο του ΚΟΙΝΟΥ, απέσπασε η Ομάδα της Θεσσαλονίκης “ARTMATES”, συγκεντρώνοντας συνολικά πέντε βραβεία. Πέντε βραβεία απέσπασε και η Ομάδα του Δήμου Παύλου Μελά, δύο η Ομάδα της Καστοριάς και έναν Έπαινο η Ομάδα της Σπερχειάδας - Μακρακώμης.


Τέλος, από φέτος, το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ αφιερώνει δύο Βραβεία στη μνήμη δύο αγαπημένων φίλων του Φεστιβάλ που έφυγαν από τη ζωή, και που θα μείνουν έτσι για πάντα αναπόσπαστο κομμάτι του θεσμού: Το Βραβείο Μουσικής Σύνθεσης “Βασίλης Δημητρίου” και το Βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου “Ντίνα Κώνστα”.


Αναλυτικά τα βραβεία:

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
στο Σύλλογο Φίλων Θεάτρου και Τέχνης Χίου “Παρασκήνιο 18” για την παράσταση του έργου “Φρίντα Κάλο - Πόνος+Πάθος” της Λένιας Ξενάκη σε σκηνοθεσία Λένιας Ξενάκη και Μαρίζας Καραθύμιου.

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
στη Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου “Ο Φάρος” Νέων Μουδανιών για την παράσταση του έργου “Ψέμα στο Ψέμα” του Άντονι Νίλσον σε διασκευή - σκηνοθεσία Μίνας Βλαστού.

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
στη Θεατρική Ομάδα ARTMATES Theater Group Θεσσαλονίκης για την παράσταση του έργου “Γκόλφω (director’s cut)” του Σπυρίδωνος Περεσιάδη σε διασκευή - σκηνοθεσία Ιωάννας Γεωργαντά.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ
στις Λένια Ξενάκη και Μαρίζα Καραθύμιου για τη σκηνοθεσία στο έργο “Φρίντα Κάλο - Πόνος+Πάθος” από το Σύλλογο Φίλων Θεάτρου και Τέχνης Χίου “Παρασκήνιο 18”

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑΣ
Απονέμεται ισότιμα και εξ ημισείας:
στην Ευγενία Κλαδιά για τα σκηνικά στο έργο “Φρίντα Κάλο - Πόνος+Πάθος” της Λένιας Ξενάκη από το Σύλλογο Φίλων Θεάτρου και Τέχνης Χίου “Παρασκήνιο 18”,
και στη Μαρίνα Γκούλμα για τα σκηνικά στο έργο “Μια αγχόνη και μία κρέπα παρακαλώ” της Πένυς Φυλακτάκη από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ
Απονέμεται ισότιμα και εξ ημισείας:
στο Σύλλογο Φίλων Θεάτρου και Τέχνης Χίου “Παρασκήνιο 18” για τα κοστούμια στο έργο “Φρίντα Κάλο - Πόνος+Πάθος” της Λένιας Ξενάκη,
και στη Χαρούλα Αθανασιάδου για τα κοστούμια στο έργο “Μια αγχόνη και μία κρέπα παρακαλώ” της Πένυς Φυλακτάκη από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης.

ΒΡΑΒΕΙΟ Α΄ ΑΝΤΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ
Απονέμεται στον Λάμπρο Κουτσουρέ για την ερμηνεία του στο ρόλο του Αστυνόμου Γκέμπελ στο έργο “Ψέμα στο Ψέμα” του Άντονι Νίλσον από τη Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου “Ο Φάρος” Νέων Μουδανιών.

ΒΡΑΒΕΙΟ Α΄ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ «Ντίνα Κώνστα»
Απονέμεται ισότιμα στις:
Σοφία Γαρέφη, Αγάπη Ουζούνη, Σοφία Σαχινίδου, Μαρία Αμαραντίδου για την ερμηνεία τους στο ρόλο της Γκόλφω στο έργο “Γκόλφω (director’s cut)” του Σ. Περεσιάδη από τη Θεατρική Ομάδα ARTMATES Theater Group Θεσσαλονίκης,
και στην Μαρία Παπαντωνάκη για την ερμηνεία της στο ρόλο της Φρίντα Κάλο στο έργο “Φρίντα Κάλο - Πόνος+Πάθος” της Λένιας Ξενάκη από το Σύλλογο Φίλων Θεάτρου και Τέχνης Χίου “Παρασκήνιο 18”.

ΒΡΑΒΕΙΟ Β΄ ΑΝΤΡΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ
Απονέμεται ισότιμα και εξ ημισείας:
στον Γιώργο Στρέμπλη για την ερμηνεία του στο ρόλο του Έρνεστ στο έργο “Μια αγχόνη και μία κρέπα παρακαλώ” της Πένυς Φυλακτάκη, από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης.
και στον Μπάμπη Καλτζίδη για την ερμηνεία του στο ρόλο του Μουγγού στο έργο “Μια αγχόνη και μία κρέπα παρακαλώ” της Πένυς Φυλακτάκη, από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης.

ΒΡΑΒΕΙΟ Β΄ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΡΟΛΟΥ
Απονέμεται ισότιμα και εξ ημισείας:
στην Έλενα Μπέκου για την ερμηνεία της στο έργο «Είμαι Καλά» του Κρίστοφερ Ντουράνγκ από τη Θεατρική Ομάδα «Σπασμένο Ρόδι» Καστοριάς.
στην Νεφέλη Γκίγκογλου για την ερμηνεία της στο ρόλο της Αστέρως στο έργο “Γκόλφω (director’s cut)” του Σ. Περεσιάδη από τη Θεατρική Ομάδα ARTMATES Theater Group Θεσσαλονίκης.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ «Βασίλης Δημητρίου»
στον Πάρη Βασιλειάδη για την πρωτότυπη μουσική σύνθεση στο έργο “Μια αγχόνη και μία κρέπα παρακαλώ” της Πένυς Φυλακτάκη, από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ
στις Λένια Ξενάκη και Μαρίζα Καραθύμιου για τη μουσική επιμέλεια στο έργο “Φρίντα Κάλο - Πόνος+Πάθος” από το Σύλλογο Φίλων Θεάτρου και Τέχνης Χίου “Παρασκήνιο 18”.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ
στη Μαρίζα Καραθύμιου για τις χορογραφίες στο έργο “Φρίντα Κάλο - Πόνος+Πάθος” από το Σύλλογο Φίλων Θεάτρου και Τέχνης Χίου “Παρασκήνιο 18”.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ
Απονέμεται ισότιμα και εξ ημισείας:
στη Θεατρική Ομάδα «Σπασμένο Ρόδι» Καστοριάς για την κινησιολογία στο έργο «Είμαι Καλά» του Κρίστοφερ Ντουράνγκ σε μετάφραση Δέσποινας Αντωνιάδου και διασκευή - σκηνοθεσία Αστερόπης Χαριτίδου,
και στην Ειρήνη Καλογηρά για την κινησιολογία στο έργο “Γκόλφω (director’s cut)” του Σπυρίδωνος Περεσιάδη από τη Θεατρική Ομάδα ARTMATES Theater Group Θεσσαλονίκης.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΦΩΤΙΣΜΟΥ
στο Σύλλογο Φίλων Θεάτρου και Τέχνης Χίου “Παρασκήνιο 18” για τους φωτισμούς στο έργο “Φρίντα Κάλο - Πόνος+Πάθος” της Λένιας Ξενάκη.


Η Κριτική Επιτροπή αποφάσισε να απονείμει και τρεις Επαίνους, ως εξής:

ΕΠΑΙΝΟΣ στον Ντίνο Ντζούνα για την ερμηνεία του στο ρόλο του Κόμη Γιουσέκεβιτς στο έργο «Οι Ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον σε σκηνοθεσία Κώστα Μέρα από το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας-- Μακρακώμης Θ.Ε.Σ.Μα.

ΕΠΑΙΝΟΣ στην Γεωργία Τούφα για την ερμηνεία της στο έργο «Είμαι Καλά» του Κρίστοφερ Ντουράνγκ σε μετάφραση Δέσποινας Αντωνιάδου και διασκευή-σκηνοθεσία Αστερόπης Χαριτίδου από τη Θεατρική Ομάδα «Σπασμένο Ρόδι» Καστοριάς.

ΕΠΑΙΝΟΣ στην Ανδριάννα Νεομονίτη για την ερμηνεία της στο τραγούδι, στο έργο “Φρίντα Κάλο - Πόνος+Πάθος” της Λένιας Ξενάκη από το Σύλλογο Φίλων Θεάτρου και Τέχνης Χίου “Παρασκήνιο 18”.


Από την Επιτροπή Κοινού που παρακολούθησε ανελλιπώς όλες τις παραστάσεις και παρέδωσε τη βαθμολογία της (από το 01 έως το 10), προέκυψαν τα εξής:

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Στη Θεατρική Ομάδα ARTMATES Theater Group Θεσσαλονίκης για την παράσταση του έργου “Γκόλφω (director’s cut)” του Σπυρίδωνος Περεσιάδη σε διασκευή - σκηνοθεσία Ιωάννας Γεωργαντά, με μέσο όρο βαθμολογίας 9,3 (176 βαθμούς)

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Στη Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου “Ο Φάρος” Νέων Μουδανιών για την παράσταση του έργου “Ψέμα στο Ψέμα” του Άντονι Νίλσον σε διασκευή - σκηνοθεσία Μίνας Βλαστού, με μέσο όρο βαθμολογίας 9,1 (173 βαθμούς)

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
στο Σύλλογο Φίλων Θεάτρου και Τέχνης Χίου “Παρασκήνιο 18” για την παράσταση του έργου “Φρίντα Κάλο - Πόνος+Πάθος” της Λένιας Ξενάκη σε σκηνοθεσία Λένιας Ξενάκη και Μαρίζας Καραθύμιου, με μέσο όρο βαθμολογίας 8,2 (155 βαθμούς).


Για την ιστορία, οι άλλες διαγωνιζόμενες παραστάσεις έλαβαν από το κοινό μέσο όρο βαθμολογίας:
  • “Οι Ηλίθιοι” του Νιλ Σάιμον από το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας - Μακρακώμης: 8,1 (154 βαθμούς).
  • “Είμαι Καλά” του Κρίστοφερ Ντουράνγκ από τη Θεατρική Ομάδα “Σπασμένο Ρόδι” Καστοριάς: 7,5 (143 βαθμούς).
  • “Μια αγχόνη και μια κρέπα παρακαλώ” της Πένυς Φυλακτάκη, από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Παύλου Μελά: 7,3 (139 βαθμούς).

Δείτε το βίντεο από την τελετή λήξης και τις βραβεύσεις:


Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video