ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σημαντικές επανευρέσεις δακτυλιωμένων Λευκοπελαργών στην ευρύτερη περιοχή του Δέλτα Έβρου

Σημαντικές επανευρέσεις δακτυλιωμένων Λευκοπελαργών στην ευρύτερη περιοχή του Δέλτα Έβρου
Συνεχίστηκαν και τη φετινή περίοδο, από τον Απρίλιο ως και τον Αύγουστο, οι καταγραφές δακτυλιωμένων Λευκοπελαργών, από το προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικών Πάρκων Δέλτα Έβρου και Δαδιάς, του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) στο Δέλτα του Έβρου και στους οικισμούς περιμετρικά του.


Συνολικά παρατηρήθηκαν 21 άτομα δακτυλιωμένων Λευκοπελαργών (Ciconia Ciconia).

Εξ αυτών, τα 5 είχαν δακτυλιωθεί στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Πολωνία, Γερμανία, Σλοβενία, Κροατία και Ουγγαρία.


Από τις υπόλοιπες παρατηρήσεις, οι 12 αφορούσαν πτηνά που είχαν δακτυλιωθεί τα προηγούμενα χρόνια στην περιοχή Φερών και Πόρου, ενώ οι 4 στη Γενισέα Ξάνθης.


Ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση ενός Λευκοπελαργού, ο οποίος δακτυλιώθηκε το 2014 στη Γενισέα και από τότε παρατηρείται να φωλιάζει στον Απαλό Αλεξανδρούπολης, ενώ ένας ακόμα που είχε δακτυλιωθεί στις Φέρες το 2020 παρατηρήθηκε να φωλιάζει στα Λουτρά Απολλωνίας στην περιοχή της Βόλβης Θεσσαλονίκης.


Από τα παραπάνω στοιχεία αλλά και από παλαιότερες παρατηρήσεις, φαίνεται η μεγάλη σημασία της περιοχής του Νότιου Έβρου (και ιδιαίτερα του Δέλτα Έβρου και των χωριών περιμετρικά αυτού) για τους Λευκοπελαργούς, τόσο για το μεταναστευτικό τους ταξίδι, αφού βρίσκεται επάνω στον μεταναστευτικό διάδρομο μεταξύ Αφρικής και Ευρώπης, αλλά και η σπουδαιότητά της για την αναπαραγωγή του είδους στην Ελλάδα, αφού ο Νομός Έβρου γενικότερα φιλοξενεί ένα μεγάλο μέρος του αναπαραγόμενου πληθυσμού.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video