ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μεγάλη επετειακή συναυλία «100 χρόνια Μπιθικώτσης» στη Σαμοθράκη

Μεγάλη επετειακή συναυλία «100 χρόνια Μπιθικώτσης» στη Σαμοθράκη
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης στα πλαίσια του Φεστιβάλ Θρακικού Πελάγους 2023 και με τη στήριξη του Δήμου Σαμοθράκης, διοργανώνει και παρουσιάζει μια μεγάλη μουσική παράσταση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα ερμηνευτή και συνθέτη Γρηγόρη Μπιθικώτση, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 στην πλατεία Καμαριώτισσας στη Σαμοθράκη.

Η μουσική παράσταση αποτελεί ένα αφιέρωμα που επιμελήθηκαν και παρουσιάζουν τα δυο παιδιά του, ο καλλιτέχνης Γρηγόρης Μπιθικώτσης και η λογοτέχνιδα Άννα Μπιθικώτση

ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ (ΤΡΑΓΟΥΔΙ - ΛΟΓΟΣ - ΕΙΚΟΝΑ)

Ο Γρηγόρης (ο νεότερος) αποδίδει τις μεγάλες επιτυχίες του «σερ Μπίθι» πλαισιωμένος από τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μπιθικώτση» συντροφιά διακεκριμένων ερμηνευτών, ενώ ανάμεσα στα τραγούδια παρεμβάλλονται οι λυρικές αφηγήσεις της Άννας που ταξιδεύουν το κοινό στους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής και του έργου του μεγάλου Έλληνα ερμηνευτή

Στο μουσικό αυτό ταξίδι παρακολουθούμε την πορεία του Γρήγορη Μπιθικώτση από τη γέννησή του ως το στερνό του ταξίδι στην αθανασία, τα πρώτα δύσκολα χρόνια μέχρι τις ορόσημες συναντήσεις του με τους Μάρκο Βαμβακάρη, Μάνο Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη και τη διαδρομή της καταξίωσής του στους δρόμους της Τέχνης δίπλα στους ανυπέρβλητους συνθέτες, ποιητές, στιχουργούς και συνεργάτες του.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης προβάλλεται στη σκηνή σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από το αρχείο των Γρηγόρη και Άννας Μπιθικώτση.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ (ΚΑΘΑΡΑ ΜΟΥΣΙΚΟ)

Συνθέσεις του «σερ Μπίθι» - κλασσικά Λαϊκά και Ρεμπέτικα τραγούδια. Αποδίδονται συνθέσεις του Γρηγόρη Μπιθικώτση όπως και αθάνατα Λαϊκά και Ρεμπέτικα τραγούδια που ερμήνευσε ο Γρηγόρης της Ελλάδας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Γρηγόρης Μπιθικώτσης (τραγούδι)
Άννα Μπιθικώτση (τραγούδι - λυρική αφήγηση - σενάριο)
Σωτήρης Δογάνης (τραγούδι)
Σταυρούλα Εσαμπαλίδη (τραγούδι)

Λαϊκή Ορχήστρα «Μπιθικώτση»: Νίκος Στρατηγός (πιάνο), Γιάννης Σταματογιάννης (μπουζούκι), Γιώργος Τσουπάκης (ντραμς), Δημήτρης Γαλίτης (κιθάρα).

Επιμέλεια video: Studio «Ρixe»
Σκηνοθεσία: Κώστας Νικολόπουλος
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γρηγόρης και Άννα Μπιθικώτση
Μουσική διεύθυνση: Νίκος Στρατηγός

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video