ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κουτσούμπας από Αλεξανδρούπολη: “Η κυβέρνηση αντί να σπαταλά χρήμα για όπλα στον Ζελένσκι να ενισχύσει την Πυροσβεστική”

Κουτσούμπας από Αλεξανδρούπολη: “Η κυβέρνηση αντί να σπαταλά χρήμα για όπλα στον Ζελένσκι να ενισχύσει την Πυροσβεστική”
Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης και για την έλλειψη σχεδίου πυροπροστασίας αλλά και διότι σπαταλάει το δημόσιο χρήμα για οπλισμό στον Ζελένσκι και τους ναζί Αζόφ και για την μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε Νατοϊκό ορμητήριο, αντί να χρηματοδοτήσει την Πυροσβεστική καλύπτοντας τις ανάγκες σε προσωπικό και μέσα, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από την Αλεξανδρούπολη.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ πραγματοποίησε επίσκεψη στην Θράκη, που επί πέντε μέρες καίγεται με νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΚΚΕ που αποτελούταν από τους Ζήση Λυμπερίδη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, Διονύση Κλάδη, μέλος της ΚΕ και υποψήφιο Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας - Θράκης, Γιάννη Δελή, βουλευτή του ΚΚΕ. Επίσης, στην αντιπροσωπεία ήταν ο Γραμματέας της Τ.Ε. Έβρου Γιώργος Πυργελής, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Σάββας Δευτεραίος, ο Γραμματέας της Τ.Ε. Ροδόπης Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος και εκλεγμένοι και υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους και την Περιφέρεια.


Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αρχικά ενημερώθηκε από τον Υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος είναι επικεφαλής του Συντονιστικού της Υπηρεσίας για τη φωτιά στην περιοχή και συνομίλησε με τους πυροσβέστες για την κατάσταση στα πύρινα μέτωπα.


Αμέσως μετά συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, καθώς και με τους Αντιπεριφερειάρχες Έβρου και Τουρισμού.


Μετά τη συνάντηση ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στην Αλεξανδρούπολη για να ενημερωθούμε άμεσα, διά ζώσης, για την κατάσταση, να εκφράσουμε ταυτόχρονα την αλληλεγγύη μας στον πληθυσμό της περιοχής για τις μεγάλες καταστροφές. Να διεκδικήσουμε, να παλέψουμε όλοι μαζί, έτσι ώστε να δοθούν οι αποζημιώσεις - αφού βεβαίως πρώτα σβήσει αυτή η καταστροφική πυρκαγιά - να αποζημιωθούν δηλαδή οι πολίτες, γιατί έγιναν μεγάλες καταστροφές σε περιουσίες, σε σπίτια, χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και φυσικά είχε και μεγάλη επιβάρυνση, μεγάλη καταστροφή το περιβάλλον, ο δασικός πλούτος της περιοχής».


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε επίσης: «Αυτές τις μέρες καίγεται όλη η Ελλάδα, χάνονται ανθρώπινες ζωές, καταστρέφονται περιουσίες και η κυβέρνηση έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες και για το ότι δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα όλο το προηγούμενο διάστημα. Αλλά κυρίως γιατί σήμερα, αυτές τις μέρες που καίγεται η Ελλάδα, ο κος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του αντί να σπαταλά το δημόσιο χρήμα που πληρώνει ο ελληνικός λαός με ιδρώτα, κόπους και θυσίες μέσα απ’ την μεγάλη φορολογία, αντί να στέλνει οπλικά συστήματα στον Ζελένσκι, στους Ναζί του Αζόφ, να εκπαιδεύει πιλότους Ουκρανούς στα F-16, που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, αντί να συμμετέχει σε ΝΑΤΟϊκές αποστολές και να χρησιμοποιεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να γίνεται ορμητήριο για πολεμικές στρατιωτικές αποστολές στην περιοχή με μεγάλο κόστος, που αυτή δεν είναι ανάπτυξη, αλλά είναι ανασφάλεια για τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα για το λαό της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αντί, λοιπόν, να σπαταλά αυτό το χρήμα, θα πρέπει να το δώσει για να ενισχυθεί η Πυροσβεστική με προσωπικό, με πυροσβεστικά οχήματα, με πυροσβεστικά αεροπλάνα, να φτιαχτούν υποδομές, το καλοκαίρι για τις πυρκαγιές, το φθινόπωρο και τον χειμώνα για τις πλημμύρες, για τις χιονοπτώσεις. Να ενισχυθεί η δασική υπηρεσία, να ανασυσταθούν τα Δασαρχεία που έχουν ουσιαστικά εγκαταλειφθεί, να μπει καινούργιο προσωπικό στην πυροσβεστική υπηρεσία και στις δασικές υπηρεσίες. Εκεί έπρεπε να πηγαίνει το κρατικό χρήμα, εκεί έπρεπε να δίνονται χρηματοδοτήσεις εκεί πρέπει να πάνε ύστερα ως αποζημιώσεις προς τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα τον λαό της Θράκης, που πλήττεται βάναυσα αυτές τις μέρες».


Ακόμα, ο Δημήτρης Κουτσούμπας επεσήμανε: «Δεν μπορούμε να στρέφουμε τα πυρά μας ούτε στον “στρατηγό άνεμο”, ούτε στην κλιματική αλλαγή, αυτά πρέπει να τα θεωρούμε δεδομένα, η κατάσταση έτσι είναι κάθε καλοκαίρι και θα χειροτερεύει από δω και πέρα. Ούτε να τα ρίχνουμε στην αμέλεια διαφόρων πολιτών, που κι αυτή υπάρχει και θα πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες να πάρουν τα μέτρα τους, ούτε σε μετανάστες, πρόσφυγες, που φεύγουν από τις χώρες τους και έρχονται εδώ. Δεν μπορεί να δημιουργούνται μίση, αντιπαλότητες και ο ελληνικός λαός να συμμετέχει σε τέτοιες “πρωτοβουλίες” που παίρνουν διάφοροι απαράδεκτοι, φασίστες και εδώ στην περιοχή, ακροδεξιά μορφώματα, όπως του κου Βελόπουλου και άλλοι, γύρω απ’ αυτό το ζήτημα. Είμαστε κάθετοι σε όλα αυτά τα ζητήματα».

Καταλήγοντας, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε: «Το ζήτημα είναι: Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενίσχυση όλων των πυροσβεστικών μέσων, ενίσχυση όλων των υποδομών που χρειάζεται η χώρα, πρόβλεψη γι’ αυτά τα ζητήματα. Μόνο έτσι θα ανασάνει ο λαός της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, μόνο έτσι θα πάμε μπροστά και θα έχουμε ανάπτυξη σε όφελος του ελληνικού λαού».


Στη συνέχεια ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη και ενημερώθηκε για τα πολλά και έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη, τη δύσκολη κατάσταση με τον καπνό, την εκκένωση του νοσοκομείου κ.ά. Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε πως αυτές τις δύσκολες ώρες οι δυνάμεις του ΚΚΕ, βουλευτές, εκλεγμένοι του στην Τοπική Διοίκηση, κομματικές οργανώσεις, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή όπου μαίνονται τα πύρινα μέτωπα, συνδράμοντας στην κατάσβεση των πυρκαγιών και πρωτοστατώντας στην οργάνωση της αλληλεγγύης και της διεκδίκησης για τους πληγέντες και τόνισε πως “αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε”.


Τέλος, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε πληγείσες περιοχές της Αλεξανδρούπολης και της Ροδόπης και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μαρωνείας - Σαπών Ροδόπης Ντίνο Χαριτόπουλο, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στη δοκιμαζόμενη περιοχή.


Στη συνάντηση, αναδείχθηκε επιπλέον η πολιτική της υποχρηματοδότησης των Δήμων συνολικότερα και ειδικότερα σε ότι αφορά την πυροπροστασία. Όπως είπε ο Ντίνος Χαριτόπουλος, ο Δήμος χρηματοδοτήθηκε με 23.000 € για την πυροπροστασία για μια έκταση 650 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Ποσό που δεν φτάνει ούτε για τα καύσιμα για τα μηχανήματα που θα εμπλακούν στον καθαρισμό των περιαστικών εκτάσεων.


Επίσης ζήτησε την ενίσχυση με μηχανήματα και πτητικά μέσα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που έρχονται από τον Έβρο και απειλούν το Δήμο, από Μαρώνεια και Κασσιτερά.

Δείτε το βίντεο:

[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video