ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΣΥΡΙΖΑ Έβρου: “Στο ίδιο καταστροφικό έργο θεατές με τις κυβερνητικές ευθύνες της ΝΔ κραυγαλέες και υπαρκτές όσο ποτέ”

ΣΥΡΙΖΑ Έβρου: Στο ίδιο καταστροφικό έργο θεατές με τις κυβερνητικές ευθύνες της ΝΔ κραυγαλέες και υπαρκτές όσο ποτέ
Η «γύμνια», η ανυπαρξία και η ανετοιμότητα του Επιτελικού Κράτους, στο επίπεδο πρόληψης και καταστολής των καταστροφικών πυρκαγιών που καταστρέφουν, με τραγικές συνέπειες, τη Χώρα, (ήδη εδώ και πάνω από ένα μήνα), είναι πλέον αυταπόδεικτη και πέραν πάσης αμφιβολίας.

Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος από τις αρχές Ιουλίου είχε δημόσια δεσμευθεί και διαβεβαιώσει, πως ο κρατικός μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας ήταν πανέτοιμος και μάλιστα «ΟΣΟ ΠΟΤΕ», για την αποτελεσματική αντιμετώπιση παρόμοιων κινδύνων από φωτιές και πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Η πανηγυρική διάψευση και για μια ακόμη φορά, των αβάσιμων και ψευδών κυβερνητικών υποσχέσεων - δεσμεύσεων, προέκυψε αρχικά από την δεκαήμερη καταστροφή της Ρόδου, εν συνεχεία της Κέρκυρας… ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ.

Κάποια στιγμή όμως και δυστυχέστατα, ήρθε και «η σειρά» του ΕΒΡΟΥ, για δεύτερη μάλιστα φορά, μετά την περσινή καταστροφή 40 και πλέον χιλιάδων στρεμμάτων του δάσους της Δαδιάς.

Εννέα ολόκληρες μέρες και νύχτες καίγεται ο Έβρος.

Έγιναν στάχτη και κάρβουνο, τεράστιες εκτάσεις γης - πάνω από 750.000 στρέμματα μέχρι σήμερα, σπίτια, μηχανήματα, περιουσίες συμπολιτών μας αλλά και Δημόσια κτίρια, όπως το Δημοτικό Σχολείο Παλαγίας.

Κατά την διάρκεια δε της επιχείρησης κατάσβεσης, στις περιοχές Δαδιά και Άβαντα, ανευρέθησαν και οι σωροί 28 και πλέον συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων και μικρών παιδιών.

Απανθρακώθηκε η μοναδικής ομορφιάς χλωρίδα και πανίδα του τόπου μας, Ανυπολόγιστος ο μέχρι σήμερα αριθμός καμένων ζώων, με αποκορύφωμα την καταστροφή του σπάνιου και εξαίρετης ομορφιάς και Παγκόσμιας μοναδικότητας και οικολογικής σημασίας οικοσυστήματος της Δαδιάς.

Επί 9 ημέρες και νύχτες, οι πολίτες του Έβρου διαπιστώνουν δυστυχώς, την παντελή έλλειψη προετοιμασίας και πρόληψης του Κρατικού μηχανισμού, με πλείστες εγκληματικές παραλείψεις και ανυπαρξία στοιχειώδους συντονισμού. Τη μάχη έμειναν να δίνουν ηρωικά μόνο οι πυροσβέστες από γη και αέρα, με πενιχρά μέσα και πλήθος εθελοντών κατοίκων της περιοχής.

Η κυβέρνηση εκκωφαντικά απούσα, σιωπά και αντί να αναλάβει τις ευθύνες της, κρύβεται πίσω από φτηνές δικαιολογίες, όπως αυτή των ισχυρών ανέμων, των εμπρηστών απροσδιορίστου προελεύσεως και σπέρνει αμφιβολίες για τις πραγματικές αιτίες της φωτιάς, υποδαυλίζοντας την οργή των Εβριτών και αφήνοντας έτσι να εξελίσσονται βίαια, τραγικά περιστατικά αυτοδικίας, επικίνδυνα για κάθε κοινωνία.

Η καταστροφή που συντελείται περισσότερο ομοιάζει με προδιαγεγραμμένο έγκλημα, κάτι το οποίο προκύπτει αβίαστα από την διαπιστωμένη και ομολογημένη υποβάθμιση - υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση, των καθ’ ύλην αρμόδιων υπηρεσιών (Πυροσβεστικής, Δασικής Υπηρεσίας, Οργάνων και Φορέων Διαχείρισης του Δάσους της Δαδιάς και των Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. κ.λ.π.).

Και λέμε ομολογημένη από τη στιγμή που οι ανωτέρω ελλείψεις διαπιστώθηκαν, κατά την πρόσφατη επίσκεψη στην περιοχή, την προηγούμενη Πέμπτη 24 Αυγούστου, κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής μας ομάδας, Σωκράτη Φάμελλο και τον Ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη.

Στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους του Έβρου που δοκιμάζονται σκληρά. Δίπλα στους ηρωικούς πυροσβέστες, στους πιλότους των ιπτάμενων μέσων που επιχειρούν ακόμη και σήμερα, στους άξιους ευγνωμοσύνης εθελοντές μας και στο δύσκολο αγώνα κατάσβεσης, που ακόμη και σήμερα εξελίσσεται.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση, επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της. Απαιτούμε πλήρη ενημέρωση και όχι το κρυφτό του απόντος πρωθυπουργού, που επέλεξε αυτές τις δύσκολες μέρες που φλέγεται η Χώρα και ο Έβρος, να κάνει επίδειξη των «ικανοτήτων του», στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής και στην επίδειξη των προνομιακών του σχέσεων με τον Ουκρανό Πρόεδρο!!!!

Στις δύσκολες αυτές στιγμές στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον Εβρίτικο λαό, με την έμπρακτη συνεισφορά των μελών μας, στη συλλογική προσπάθεια και απέναντι στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και σε κάθε μορφή εγκατάλειψης της περιοχής μας από αυτήν, που μοναδικό σκοπό της έχει, την κερδοσκοπική εκμετάλλευση ακόμη και του τομέα διαχείρισης των Δασών και τη δημιουργία νέων εσωτερικών ή εξωτερικών "εχθρών", που προς στιγμή την βολεύει.

Ψύχραιμοι, Αλληλέγγυοι, Ενωμένοι οι Εβρίτες, ας σώσουμε ότι σώζεται, και ότι προσπαθούν οι "άριστοι" να αποτελειώσουν, και ας μην επιτρέψουμε να γίνουν αποκαΐδια, η ανθρωπιά, η κοινωνική συνοχή, η αλληλεγγύη και ενσυναίσθηση.

Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους γιατί το μέλλον του τόπου μας, μας αφορά όλους, ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΒΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, χωρίς τοξικούς και απαράδεκτους διαχωρισμούς και διχασμούς.

ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ «ΟΜΟΡΦΑ», ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΒΕΒΑΙΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΥΠΑΘΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!!!

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΕΒΡΟΥ
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video