ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης: Όχι στις «Λευκές Νύχτες» που μαυρίζουν τις ζωές μας

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης: Όχι στις «Λευκές Νύχτες» που μαυρίζουν τις ζωές μας
Λευκή νύχτα 2023. Ή αλλιώς μία από τα ίδια.

Θεσμός και συνήθεια έχει γίνει πια, η καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης με τα σπαστά ωράρια, τις υπερωρίες (όπου καταγράφονται), την απελευθέρωση των Κυριακών και τις σπάνιες καλοκαιρινές άδειες.

Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, θα πρέπει για άλλη μία χρονιά, οι εργαζόμενοι να χαμογελάνε από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, σε άλλη μία χαμένη για αυτούς καλοκαιρινή ημέρα, και για να πάρουν στο τέλος και 15 € παραπάνω (ποσό για να αγοράσουν, κανένα πακέτο τσιγάρα).

"Γιορτές" σαν τη Λευκή Νύχτα θα μπορούσαν να λειτουργήσουν, αν δεν χρειαζόταν στο εμπόριο οι εργαζόμενοι, να δουλεύουν όλο και περισσότερες Κυριακές κάθε χρόνο, αν είχαν απαγορευτεί τα σπαστά ωράρια, (τουλάχιστον στα καταστήματα συνεχούς ωραρίου) και πολύ περισσότερο να πληρώνονταν σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Και για να ξηγούμαστε, γιατί και η υποκρισία έχει ένα όριο:

α) πρώτοι φιγουράρουν Κύριοι και Κυρίες των Επιμελητηρίων και της Περιφέρειας, όταν πρόκειται να διαφημιστούν για την δήθεν προστασία της γυναίκας και των δικαιωμάτων της. Αλλά για τη μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών και μητέρων που εργάζονται στην αγορά, οι ατελείωτες ώρες που λείπουν από τα σπίτια τους, τα παιδιά τους, τα αδιανόητα χαμηλά εισοδήματα, η ανοχή σε σεξιστικά σχόλια και όχι μόνο, είναι που διαλύουν τις ζωές τους και για αυτά τα βασικά θέματα το Επιμελητήριο, ούτε κουβέντα.

β) επειδή και πέρσι εκπρόσωποι των Εργοδοτικών Ενώσεων με καμάρι δήλωναν πως θα τηρηθεί η εργατική νομοθεσία και οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν κανονικά.

Πρώτον: έχει φτάσει να θεωρείται λογικό να βγαίνει κάποιος στις τηλεοράσεις, για να δηλώσει πως θα τηρηθεί η νομοθεσία;

Δεύτερον: ποιο είναι το κανονικό της πληρωμής, όταν εδώ και χρόνια δεν υπάρχει στο εμπόριο Συλλογική Σύμβαση και ο κάθε εργοδότης πληρώνει όσα έχει αυτός ευχαρίστηση, με τα 3 έως 4 € την ώρα, να είναι ο κανόνας;

Οι μόνοι τελικά που δεν θα γιορτάσουν την Πέμπτη, θα είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, αυτοί που όλο το καλοκαίρι χαμογελάν, για να γιορτάζουν άλλοι και για να κερδίζουν οι μεγάλοι.

Εδώ και τώρα, χρειάζεται μαζικοποίηση του σωματείου και συλλογικός αγώνας για σύγχρονα δικαιώματα.

Καμία και κανένας μόνος του.

Συλλογική σύμβαση εργασίας στο εμπόριο.

Επαναφορά και νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, των σπαστών ωραρίων, των απλήρωτων υπερωριών, της διευθέτησης του χρόνου εργασίας.

Αυστηρός καθορισμός πόστων και αρμοδιοτήτων ανά ειδικότητα.

Μηνιαίο πρόγραμμα εργασίας με κυλιόμενα ρεπό και σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες.

Όχι στις Λευκές Νύχτες που μαυρίζουν τη ζωή μας.

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου "Η Ενότητα"
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video