ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σ. Φάμελλος από την Αλεξανδρούπολη: “Δεν υπάρχει δικαιολογία, δεν υπάρχει συγγνώμη για μια κυβέρνηση ήδη 4 χρόνων”

Σ. Φάμελλος από την Αλεξανδρούπολη: Δεν υπάρχει δικαιολογία, δεν υπάρχει συγγνώμη για μια κυβέρνηση ήδη 4 χρόνων
Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Κ.Ο. Σωκράτη Φάμελλο, επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν και ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης, οι βουλευτές Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Φερχάτ Οζγκιούρ, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Κυριακή Μάλαμα, καθώς και στελέχη των Ν.Ε. Έβρου του κόμματος.

«Χρειαζόμαστε μία ισχυρή και σύγχρονη πολιτεία που να μπορεί να δομεί δημόσιες υπηρεσίες που να είναι δίπλα στον πολίτη», ανέφερε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος σε δήλωσή του από την Αλεξανδρούπολη, στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Όπως ανέφερε «θέλω να σάς μεταφέρω εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία την απόλυτη υποστήριξή μας στο έργο σας και τα συγχαρητήρια προς εσάς και όλους, όσοι και όσες ρίχνονται στον αγώνα στα πύρινα μέτωπα για την πυρόσβεση και την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που δημιουργούν οι πολυήμερες πυρκαγιές: πολιτική προστασία, υποστήριξη των πολιτών, προστασία του περιβάλλοντος, των περιουσιών, δίκτυο αλληλεγγύης, κλπ».


Παράλληλα, ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε ότι «σεβόμαστε απόλυτα τη δεοντολογία και τους κανόνες λειτουργίας ενός τόσο σημαντικού οργάνου, την ώρα της πυρκαγιάς, για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών. Δυστυχώς είχαμε προγραμματίσει την επίσκεψη εδώ και ημέρες ελπίζοντας ότι θα έχει υποχωρήσει το πύρινο μέτωπο», συμπληρώνοντας ότι «οφείλουμε όμως να σεβαστούμε ότι βρίσκεστε σε κατάσταση εγρήγορσης και έκτακτης ανάγκης».

Επίσης πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι «θα κάνουμε τις παρεμβάσεις μας μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης μας. Δεν θα εργαλειοποιήσουμε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα και μια φυσική καταστροφή μόνο και μόνο για να κάνουμε αντιπολίτευση, γιατί πρώτα από όλα σεβόμαστε πολύ τη δουλειά που κάνετε και την ευθύνη έναντι των πολιτών».

Τέλος, ο Σωκράτης Φάμελλος επεσήμανε ότι «η άποψή μας είναι ότι τα πολιτικά πρόσωπα δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και στην αντιμετώπιση των επιχειρησιακών αναγκών. Πρέπει όμως να δομούν επάρκεια για την πολιτεία. Γιατί οι φυσικές καταστροφές, και η κλιματική κρίση και οι πυρκαγιές, μάς οδηγούν σε ένα συμπέρασμα. Χρειαζόμαστε μία ισχυρή και σύγχρονη πολιτεία που να μπορεί να προλαμβάνει και να δομεί δημόσιες υπηρεσίες που να είναι δίπλα στον πολίτη. Αυτή είναι η δική μας οριζόντια πολιτική πρόταση».

Δείτε το βίντεο του ΑΠΕ-ΜΠΕ:


Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι ο Έβρος θα είναι πυλώνας ασφάλειας της χώρας αλλά οι πολίτες δεν αισθάνονται ασφαλείς με 6 ημέρες πυρκαγιές και με το νοσοκομείο τους σε εκκένωση

Έχουμε ένα αποτύπωμα καμένων εκτάσεων που υπερβαίνει πάνω από 3 φορές τον μέσο όρο των καμένων εκτάσεων της τελευταίας 15ετιας. Δεν υπάρχει δικαιολογία, δεν υπάρχει συγγνώμη εκ των υστέρων για μια κυβέρνηση ήδη 4 χρόνων» τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε δήλωσή στα ΜΜΕ κατά την περιοδεία κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Έβρο και τη Ροδόπη για τις καταστροφικές πυρκαγιές.

«Χρειαζόμαστε μία σοβαρή, αξιόπιστη, ισχυρή και έξυπνη πολιτεία», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ολόκληρη η δήλωση του Σωκράτη Φάμελλου:

«Δυστυχώς η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα της χώρας μας και σήμερα δεν εξελίσσεται θετικά και το πρώτο το οποίο θέλουμε να εκφράσουμε είναι η συμπαράστασή μας σε όλους και όλες που δίνουν τη μάχη στα μέτωπα, την ανάγκη να επιτύχουμε την πυρόσβεση και την κατάσβεση το συντομότερο δυνατό, χωρίς να έχουμε θύματα, χωρίς να έχουμε ζημίες, χωρίς να έχουμε τραυματισμούς, χωρίς να υπάρχουν πληγές στην περιουσία των πολιτών και των επιχειρήσεων και στο φυσικό περιβάλλον της χώρας μας.

Ήδη μέχρι σήμερα έχουμε ένα αποτύπωμα καμένων εκτάσεων που υπερβαίνει πάνω από 3 φορές τον μέσο όρο των καμένων εκτάσεων της τελευταίας 15ετιας.

Η 6ημερη πυρκαγιά στον Έβρο εξελίσσεται και σήμερα χωρίς οριοθέτηση σε μια περίμετρο 200 χιλιομέτρων, έχει δημιουργήσει καταστροφές σε πολλούς οικισμούς, απείλησε και οδήγησε σε εκκένωση το νοσοκομείο, έχει ήδη αφήσει αρνητικό αποτύπωμα με την απώλεια πολλών ανθρώπινων ζωών και έχει καταστρέψει ήδη το μοναδικό και πολύτιμο οικοσύστημα της Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου.

Δόθηκαν μάχες με αυταπάρνηση αλλά, η συνέχεια και το αποτύπωμα της πυρκαγιάς αποδεικνύουν ότι δεν είχαμε επάρκεια ως ελληνική πολιτεία και ετοιμότητα και έχει δημιουργηθεί ένα έντονο κλίμα ανασφάλειας στην κοινωνία και ειδικότερα στην περιοχή του Έβρου.

Το πρώτο μας μέλημα είναι να ενημερωθούμε και να συμβάλλουμε για την ταχύτερη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και την οργάνωση της πολιτικής προστασίας. Από εκεί και μετά οφείλω να δηλώσω ότι υπάρχει σοβαρότατη ανησυχία γιατί, είναι πολύ μεγάλη η αναντιστοιχία μεταξύ της κρισιμότητας της κατάστασης και των διαθέσιμων μέσων και της προετοιμασίας της πολιτείας.

Πράγματι έχουμε πολύ δύσκολες μετεωρολογικές συνθήκες, είναι πρωτοφανή και τα κλιματικά δεδομένα, όμως αυτό δεν αντιστοιχεί στην έλλειψη στελεχών στην πυροσβεστική, στην έλλειψη οργανογράμματος στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής προστασίας, στο ότι ο νόμος πολιτικής προστασίας του 2020 είναι ανενεργός. Δεν μπορεί δηλαδή έναν από τους δυσκολότερους καύσωνες να τους αντιμετωπίζουμε με 3.600 κενές θέσεις στην πυροσβεστική.

Στην ίδια κατεύθυνση πρέπει να έχουμε στελεχωμένες δασικές υπηρεσίες με στελέχη και προσωπικό και με ένα εκτεταμένο επιστημονικά σχεδιασμένο πρόγραμμα έργων πρόληψης δασικών πυρκαγιών.

Και είναι απαράδεκτο ότι έχουμε ως χώρα μόνο 0,5% απορρόφηση πόρων του Ταμείου ανάκαμψης στον τομέα της πολιτικής προστασίας!

Δεν υπάρχει δικαιολογία, δεν υπάρχει συγγνώμη εκ των υστέρων για μια κυβέρνηση ήδη 4 χρόνων.

Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε ότι ο Έβρος θα είναι πυλώνας ασφάλειας της χώρας αλλά οι πολίτες δεν αισθάνονται ασφαλείς με 6 ημέρες πυρκαγιές και με το νοσοκομείο τους σε εκκένωση.

Χρειαζόμαστε μία σοβαρή, αξιόπιστη, ισχυρή και έξυπνη πολιτεία.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς θα ενημερωθούμε, θα επισκεφθούμε την πυροσβεστική, βρισκόμαστε ήδη στο συντονιστικό κέντρο, θα συναντήσουμε την αυτοδιοίκηση πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, θα επισκεφθούμε το νοσοκομείο, τις περιοχές που έχουν πληγεί, το δάσος της Δαδιάς, τις δημοτικές αρχές και τη μονάδα της προστατευόμενης περιοχής. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στη Ροδόπη σε δύο δήμους όπου έχουμε σοβαρά προβλήματα από πυρκαγιές. Σε όλες αυτές τις περιοχές, μετά την ταχεία πυρόσβεση, υπάρχει ανάγκη αποκατάστασης και προστασίας και του περιβάλλοντος και της τοπικής οικονομίας».
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video