ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αλεξανδρούπολη: Ερωτήσεις Λαϊκής Συσπείρωσης για αμιαντοσωλήνες στο δίκτυο ύδρευσης χωριών και για καθυστερήσεις σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΥΑΑ

λεξανδρούπολη: Ερωτήσεις Λαϊκής Συσπείρωσης για αμιαντοσωλήνες στο δίκτυο ύδρευσης χωριών και για καθυστερήσεις σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΥΑΑ
Δύο σημαντικά θέματα που αφορούν τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης (ΔΕΥΑΑ) ζητά να συζητηθούν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Το ένα, ιδιαίτερα σοβαρό θέμα, αφορά το δίκτυο ύδρευσης της Κίρκης αλλά και άλλων χωριών που έχουν σωλήνες αμιάντου στην υδροδότησή τους, ενώ εδώ και πολλές δεκαετίες έχει απαγορευθεί η χρήση του αμιάντου ως καρκινογόνου και το δεύτερο αφορά ιδιοκτήτες που έχουν κτήματα στην περιοχή πίσω από το Στρατόπεδο Γιαννούλη οι οποίοι εδώ και ένα χρόνο έχουν πληρώσει τα τέλη σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΥΑΑ και ακόμη δεν έχει γίνει η σύνδεση.

Αναλυτικά οι Ερωτήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης:

1. ΘΕΜΑ: Αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης Κίρκης και λοιπών χωριών

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ενημέρωσε τους δημότες ότι στο δίκτυο ύδρευσης της Κίρκης υπάρχει ακόμη τμήμα 1,5 χιλιομέτρου σωλήνα αμιάντου που φέρνει το νερό στο χωριό και πως αυτό δεν μπορεί να αντικατασταθεί άμεσα γιατί η ΔΕΥΑΑ δεν διαθέτει τα περίπου 300.000 ευρώ που χρειάζονται. Από την συνέντευξη πληροφορηθήκαμε πως και σε άλλα χωριά υπάρχουν τέτοιοι αμιαντοσωλήνες που πρέπει να αντικατασταθούν.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση ζητάμε να ενημερωθούμε:

1. Γιατί εξακολουθεί να υπάρχει αμιαντοσωλήνας στο δίκτυο όταν εδώ και πολλές δεκαετίες έχει απαγορευθεί η χρήση του αμιάντου ως καρκινογόνα; Ποια είναι ακριβώς η κατάσταση στο δίκτυο του χωριού, υπάρχουν και άλλα τμήματα που χρειάζονται αντικατάσταση;

2. Ποια είναι τα άλλα χωριά που αναφέρθηκαν στη συνέντευξη και έχουν κι αυτά αμίαντο στην υδροδότησή τους; Ποια είναι η κατάσταση με τον αμίαντο συνολικά στο Δήμο;

3. Πως σχεδιάζει η ΔΕΥΑΑ να αντιμετωπίσει το σοβαρό αυτό ζήτημα για την υγεία των ανθρώπων;

4. Υπάρχει κάποια μελέτη, κάποια στοιχεία από επίσημο φορέα που να αποδεικνύουν τις επιπτώσεις στους κατοίκους;

2. ΘΕΜΑ: Σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης στην περιοχή πίσω από το στρατόπεδο Γιαννούλη

Έχουμε γίνει δέκτες διαμαρτυριών από δημότες που έχουν κτήματα στην περιοχή πίσω από το στρατόπεδο Γιαννούλη. Διαμαρτύρονται γιατί εδώ και ένα χρόνο 20 περίπου ιδιοκτήτες έχουν πληρώσει τα τέλη σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΥΑΑ και ακόμη δεν έχει γίνει η σύνδεση. Ας σημειωθεί ότι στην περιοχή δεν υπάρχει η δυνατότητα γεωτρήσεων (αφού σε μικρή απόσταση υπάρχουν οι γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΑ) και η σύνδεση με το δίκτυο είναι η μοναδική λύση που υπάρχει για να απαλλαχθούν από την μεταφορά νερού με διάφορα μέσα. Επιπλέον θεωρούν πως η υπηρεσία τους εμπαίζει αφού οι ίδιοι είναι συνεπείς στην πληρωμή των τελών ενώ η ΔΕΥΑΑ ασυνεπής.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση ζητάμε να ενημερωθούμε:

Πότε σκοπεύει η ΔΕΥΑΑ να ολοκληρώσει τη σύνδεση; Γιατί ένα τέτοιο ζήτημα δεν μπαίνει σε άμεση προτεραιότητα;

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Σάββας Δευτεραίος
Γεράσιμος Βλισίδης
Νίκη Δραμανίδου
Χρήστος Βαρσαμάκης

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
Αποστόλης Τρέλλης
Σωτηρία Δευτεραίου
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video