ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Νυχτερινή Λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης

Νυχτερινή Λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης
Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως στα πλαίσια του Ιωβηλαίου των 100 χρόνων από την ίδρυσή της, αναβιώνοντας την παλαιά βυζαντινή εορτή της Προόδου του Τιμίου Σταυρού, θα πραγματοποιήσει Λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης το βράδυ της Δευτέρας 31 Ιουλίου 2023 και από ώρα 7:30 μ.μ. μέχρι τα μεσάνυχτα.

Την Δευτέρα 31 Ιουλίου στις 7:30 το απόγευμα θα τελεσθεί στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου σύντομος Εσπερινός και μετά το τέλος του ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, αρχιμ. Εφραίμ, θα επιδώσει στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως αντίγραφο του Τιμίου Σταυρού του Μεγάλου Κωνσταντίνου, που φυλάσσεται ως ιστορικό κειμήλιο στην Ιερά Μονή.

Ακολούθως θα ξεκινήσει η λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού από τον Μητροπολιτικό Ναό προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου, από εκεί προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου και στην συνέχεια στο Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Ναό της Παναγίας της Στρατήγισσας και το ξύλινο Παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου. Στη συνέχεια μέσω της περιφερειακής οδού στον Άγιο Βασίλειο και από εκεί στην Αγία Κυριακή και μέσω της παραλιακής λεωφόρου η λιτανεία θα καταλήξει ξανά στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όπου ο Ηγούμενος της Βατοπαιδίου, αρχιμ. Εφραίμ, θα τελέσει σύντομη Θεία Λειτουργία.

Σας προσκαλούμε όλους να ξενυχτήσουμε ένα βράδυ για τον Τίμιο Σταυρό του Χριστού μας. Τόσες και τόσες φορὲς ξενυχτάμε, για πολλούς λόγους. Μια φορά ας ξενυχτήσουμε ακολουθώντας το ιερό σύμβολο της Πίστεώς μας καθώς θα «ζώνει» με την ευλογία Του ολόκληρη την πόλη μας, τα σπίτια, τα καταστήματα, τοὺς χώρους εργασίας και ψυχαγωγίας μας. Και να προσευχηθούμε στη Χάρη Του να διαφυλάττει της πόλη μας μέσα στην θυελλώδη αλλαγή και τρικυμιώδη ανέλιξη της ευρύτερης περιοχής μας που συντελείται τα τελευταία χρόνια.

Η διαδρομή της Λιτανείας


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video