ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Έβρου εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Έβρου εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου
Με στόχο την αρτιότερη προετοιμασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την πρόληψη και ετοιμότητα εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, συνεδρίασε την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημητρίου Πέτροβιτς.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου ξεκίνησε την εισήγησή του κάνοντας αναφορά στη δασική πυρκαγιά της Δαδιάς που σημειώθηκε πέρυσι συγχαίροντας εκ νέου όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την προσπάθεια που κατέβαλαν και τη συνδρομή τους στην αντιμετώπιση και κατάσβεση αυτής. Ο κ. Πέτροβιτς επεσήμανε ότι ο ανθρώπινος παράγοντας παραμένει η βασική αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς και ζήτησε να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο ο χρόνος απόκρισης των εμπλεκομένων και η διαλειτουργικότητα των υπηρεσιών. Τόνισε ότι θα πρέπει να ελεγχθεί η επάρκεια στις δεξαμενές νερού και η πρόσβαση σε αυτές, ενώ ανέφερε ότι η εφαρμογή του Μητρώου μηχανημάτων έργου λειτούργησε καταλυτικά κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς της Δαδιάς για αυτό θα πρέπει να επικαιροποιείται τακτικά.

Κλείνοντας ο κ. Πέτροβιτς έκανε εκτενή αναφορά στην ανάγκη πραγματοποίησης ασκήσεων αντιμετώπισης κινδύνων από φυσικές καταστροφές, όπως π.χ. άσκηση εκκένωσης οικισμών, ιδιαίτερα σε περιοχές αυξημένου κινδύνου, υπογραμμίζοντας, επίσης, τη σπουδαιότητα διαρκούς επικαιροποίησης των Σχεδίων των εμπλεκόμενων.

Κατά τη συνεδρίαση επισημάνθηκε, επιπρόσθετα, η υποχρέωση των ιδιοκτητών για καθαρισμό των οικοπέδων τους από χόρτα σύμφωνα με τη σχετική πυροσβεστική διάταξη, καθώς και η εφαρμογή και αυστηρή τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε δάση, δασικές εκτάσεις και πάρκα, όταν υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς.


Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Νικόλαος Γαλατούμος, ο Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ηλίας Δαστερίδης, ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας ΑΜΘ Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Σπύρος Κούτρας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Κουκουλομάτης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ορεστιάδας Αντώνιος Χαμαλίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Διδυμοτείχου Αναστάσιος Λαδόπουλος, ο Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σουφλίου Γιουσούφ Πίσκα, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Στρατού, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, της Διεύθυνσης Δασών, του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΕ, του ΕΚΑΒ, του ΟΣΕ, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, της Εταιρείας Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης, εθελοντικών ομάδων (Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Αλεξανδρούπολης, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Παραρτήματα Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου, Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Έβρου), των κατασκηνώσεων, των Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου και των υπηρεσιών της Π.Ε. Έβρου.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video