ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πανελλαδική Απεργία στις 16 Μάρτη - Απεργιακή συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη

Πανελλαδική Απεργία στις 16 Μάρτη - Απεργιακή συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη
«Την Πέμπτη απεργούμε! Κανένας για δουλειά, ξεσηκωμός!» - «Απεργία στις 16 Μάρτη! Οι ζωές μας δεν είναι κόστος, οι ζωές μας έχουν αξία!» τονίζουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα, εργατικά σωματεία, μαζικοί φορείς, φορείς της νεολαίας που βγαίνουν για ακόμη μια μέρα στους δρόμους με στόχο να αποτελέσει η κινητοποίηση νέο σταθμό κλιμάκωσης του αγώνα για την προστασία της ζωής του λαού, ενάντια στην εγκληματική πολιτική του κέρδους και του «κόστους - οφέλους» που έφερε την τραγωδία στα Τέμπη.

Η απεργιακή κινητοποίηση έρχεται σε συνέχεια των αγωνιστικών πρωτοβουλιών πρωτόγνωρης μαζικότητας που οργανώθηκαν τις προηγούμενες μέρες: Των συλλαλητηρίων που κατέκλυσαν τους δρόμους και τις πλατείες σε πολλές πόλεις τις δυο προηγούμενες Κυριακές, των καθημερινών μαθητικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων, της απεργιακής κινητοποίησης και των πολύ μαζικών συγκεντρώσεων που έγιναν την Τετάρτη 8 Μάρτη.

Οι πρωτοβουλίες που ξεκίνησαν τις πρώτες μέρες μετά το ατύχημα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, καθώς δεκάδες χιλιάδες λαού και νεολαίας εκφράζουν την οργή τους για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα, ξεκαθαρίζουν πως δεν είναι διατεθειμένοι να επιτρέψουν να ξεχαστούν ή να συγκαλυφθούν οι αιτίες του, διαδηλώνουν πως οι ζωές τους δεν είναι «κόστος», λένε «ως εδώ» στην πολιτική που θυσιάζει όλες τις ανάγκες τους στον βωμό του κέρδους.

Στην Αλεξανδρούπολη, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει την Πέμπτη 16 Μάρτη στις 11:00 το πρωί μπροστά στο Δημαρχείο.

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Αλεξανδρούπολης καλούν εργατικά σωματεία της περιοχής, ο Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης, Σύλλογοι Γονέων, φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι μαζικοί φορείς.

Σε ανακοίνωση - κάλεσμα εργατικά σωματεία της Αλεξανδρούπολης επισημαίνουν:

ΠΕΜΠΤΗ 16 Μάρτη, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην Απεργιακή Συγκέντρωση 11 π.μ. μπροστά στο Δημαρχείο

Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο αποφασισμένοι!
Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και της διεκδίκησης!


Οι χιλιάδες λαού που κατακλύζουν όλες αυτές τις μέρες τους δρόμους όλης της χώρας αλλά και του Νομού, δείχνουν την οργή του λαού μας για το έγκλημα στα Τέμπη. Όλοι φωνάζουν «ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ». Όλες αυτές τις μέρες οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία, οι μαθητές και οι φοιτητές με τον παλμό τους, μετέτρεψαν τη θλίψη και την οργή σε αγώνα, σε φωνή, έγιναν η φωνή των νεκρών και έστειλαν την κυβερνητική προπαγάνδα περί «ανθρώπινου λάθους» στα σκουπίδια.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ - ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση την εποχή μας, καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Δεν φταίει η κακιά η (χ)ώρα! Φταίνε όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη Χώρα! Κυβερνήσεις και κράτος βάζουν στη ζυγαριά του κόστους - οφέλους τις ζωές μας για λογαριασμό των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.
 • Γι’ αυτό στο Νομό μας αφήνουν με τεράστιες ελλείψεις τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.
 • Γι’ αυτό οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε «κοιλάδα των Τεμπών», με εξαντλητικούς ρυθμούς, άσχημες συνθήκες εργασίας, εργατικά ατυχήματα. Ως κόστος υπολογίζονται τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας, τα μέτρα υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
 • Γι’ αυτό αφήνουν τα σχολεία ασυντήρητα, να στάζουν τα ταβάνια, να πέφτουν σοβάδες, με τεράστια κενά σε εκπαιδευτικούς.
 • Γι’ αυτό καιγόμαστε το καλοκαίρι από τις πυρκαγιές και πνιγόμαστε τον χειμώνα από τις πλημμύρες.
 • Γι’ αυτό δίνονται δισεκατομμύρια ευρώ για την Νέα Σιδηροδρομική Εγνατία, τη νέα περιφερειακή οδό, για την μεταφορά του πολεμικού υλικού των αμερικανοΝΑΤΟικών και με τον κίνδυνο ενός μεγάλου ατυχήματος, ενώ τόσα χρόνια οι κάτοικοι του νομού βιώνουν την υποβάθμιση του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου.

Ένοχοι είναι οι κυβερνήσεις και το κράτος των λίγων, που ενώ είναι γρήγορο και αποτελεσματικό για να βγάζει στο σφυρί τα σπίτια του φτωχού λαού με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, αγνοεί επιδεικτικά τις αγωνιώδεις και τραγικά προφητικές καταγγελίες των συνδικάτων όπως των μεταφορών.

Αποτελεί πρόκληση, αυτές τις μέρες η κυβέρνηση να φέρνει σχέδιο νόμου που προωθεί την απελευθέρωση του νερού κατά τα πρότυπα των σιδηροδρόμων! Είναι αδίστακτοι για τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Όλοι στην Απεργία, Όλοι στη μάχη:
 • Για σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
 • Για δωρεάν μεταφορές των φοιτητών από και προς το Πανεπιστήμιο.
 • Για την ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας.
 • Έλεγχο εδώ και τώρα της αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
 • Για Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
 • Για Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα πρωτοβάθμια σωματεία σε ιδιωτικό και δημόσιο, όλους τους μαζικούς φορείς, τους φοιτητικούς συλλόγους και τα μαθητικά συμβούλια να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. μπροστά στο Δημαρχείο!

Όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή!
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video