ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ιωακείμ Καβύρη

Τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ιωακείμ Καβύρη
Το μεσημέρι της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου 2023 ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του προκατόχου του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, κυρού Ιωακείμ Καβύρη, ο οποίος υπήρξε ο μακροβιότερος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως (1934-1966) και κοιμήθηκε ακριβώς πριν 49 χρόνια, το 1974.


Ο τάφος του βρίσκεται στον αύλειο χώρο του παλαιού Ιωακειμείου Γηροκομείου, του οποίου ήταν ιδρυτής και κτήτορας. Ο μακαριστός Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κυρός Ιωακείμ διέθεσε το σύνολο της περιουσίας του στην Ιερά Μητρόπολη, στην ανάδειξη της οποίας συνέβαλε σημαντικά.

Σύντομο βιογραφικό Ιωακείμ Καβύρη

Ο κατά κόσμον Σπυρίδων Καβύρης γεννήθηκε το 1880 στη Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης από γονείς καταγομένους από τη Χίο. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών το 1907. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1902 από τον Μητροπολίτη Εφέσου Ιωακείμ. Στις 28 Οκτωβρίου 1917 εξελέγη τιτουλάριος Επίσκοπος Αμφιπόλεως. Η χειροτονία του σε Επίσκοπο τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γαλατά Κωνσταντινουπόλεως στις 5 Νοεμβρίου 1917. Διετέλεσε Χωρεπίσκοπος στον Γαλατά της Κωνσταντινουπόλεως μέχρι το 1920.

Στις 24 Φεβρουαρίου 1922 εξελέγη Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου. Στις 9 Οκτωβρίου 1924 εξελέγη Μητροπολίτης Ικαρίας και στις 20 Νοεμβρίου 1926 Μητροπολίτης Σουφλίου. Στις 5 Ιουνίου 1934 εξελέγη Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως. Σε καιρούς δύσκολους, ανήγειρε το Γηροκομείο της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως το οποίο και λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1961.


Στις 24 Ιανουαρίου 1966 ο Μητροπολίτης Ιωακείμ αποχώρησε της ενεργού υπηρεσίας λόγω ορίου ηλικίας. Εκοιμήθη στην Αθήνα στις 19 Φεβρουαρίου 1974. Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλεξανδρούπολης στις 21 Φεβρουαρίου 1974. Ενταφιάστηκε στην Αλεξανδρούπολη, στον αύλειο χώρο του παλαιού Ιωακειμείου Γηροκομείου.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video