ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου στο βόρειο Έβρο

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου στο βόρειο Έβρο
Επίσκεψη στο βόρειο Έβρο πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος επικεφαλής κλιμακίου από αιρετά μέλη της Διοίκησης και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

Πρώτη συνάντηση του κ. Μέτιου ήταν στο Διδυμότειχο με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που απασχολούν την τοπική Εκκλησία.


Στη συνέχεια ο κ. Μέτιος είχε συνάντηση με τους Προέδρους και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Ορεστιάδας (ΓΟΕΒ) και του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Ερυθροποτάμου, με τους οποίους συζήτησαν θέματα υποδομών για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα.


Μετά το πέρας των δύο αυτών συναντήσεων, ο κ. Μέτιος ανέφερε ότι ανακοινώσεις για συγκεκριμένα έργα της Περιφέρειας θα γίνουν όταν αυτά δρομολογηθούν.


Κατόπιν, ο κ. Μέτιος, μαζί με το Δήμαρχο Ορεστιάδας κ. Βασίλη Μαυρίδη, πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη με τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Ορεστιάδας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, ο οποίος πραγματοποιούσε επίσκεψη στον Έβρο.


Στη σύσκεψη έγινε μια χρήσιμη και ουσιαστική συζήτηση. Καταγράφηκαν ανάγκες που έχουν οι οικισμοί της Ορεστιάδας όπως καθαρισμοί ρεμάτων και συντηρήσεις δρόμων, οι οποίες θα αντιμετωπιστούν από έργα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου που έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Μέτιος έκανε δύο σημαντικές ανακοινώσεις.

Η πρώτη είναι ότι, μετά από απόφασή του, ο Δήμος Ορεστιάδας θα συμπεριληφθεί στους Δήμους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που έχουν δικαίωμα να υποβάλουν φάκελο με έργα προκειμένου αυτά να χρηματοδοτηθούν από πόρους του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας που προορίζονται για τη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ).

Μέχρι σήμερα, δικαίωμα να υποβάλουν φάκελο προς αξιολόγηση είχαν μόνο οι Δήμοι - πρωτεύουσες των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων. Με την απόφαση του κ. Μέτιου, ο Δήμος Ορεστιάδας θα μπορεί πλέον και αυτός να συμμετέχει στη διαδικασία και να επιτύχει χρηματοδότηση έργων που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 15,1 εκατομμύρια ευρώ.

Η δεύτερη ανακοίνωση που έκανε ο κ. Μέτιος αφορά στην αύξηση της χρηματοδότησης του έργου της προστασίας και ανάδειξης του ταφικού τύμβου της Μικρής Δοξιπάρας - Ζώνης κατά 2,2 εκατομμύρια ευρώ.

Το έργο είναι ενταγμένο στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) της Αρχαίας Εγνατίας Οδού, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας και υλοποιείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Με την αύξηση που ανακοίνωσε ο κ. Μέτιος, η χρηματοδότηση του έργου από 11 εκατομμύρια ευρώ φτάνει πλέον τα 13,2 εκατομμύρια ευρώ.

Στις συναντήσεις και στις συσκέψεις συμμετείχαν από την πλευρά της Περιφέρειας, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής κ. Βασίλης Δελησταμάτης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού κ. Θανάσης Τσώνης, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας κ. Βασίλης Γαλάνης, ο πρώην Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας κ. Πρόδρομος Φωτακίδης, η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Εκδηλώσεων της Περιφέρειας κυρία Κατερίνα Φωτιάδου καθώς επίσης οι Προϊστάμενοι της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας και της Π.Ε. Έβρου και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video