ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μαθητές από το ακριτικό Σουφλί στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο

Μαθητές από το ακριτικό Σουφλί στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο
Μαθητές του Γενικού Λυκείου Σουφλίου συμμετείχαν στην ημερίδα Euroscola που πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο ως μέλη της ελληνικής αποστολής μαζί με μαθητές του Μουσικού Λυκείου Μυτιλήνης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία - Πρέσβεις του Ευρωκοινοβουλίου». Θέμα συζήτησης ήταν το «ΜΜΕ και Δημοκρατία: οι ενέργειες της ΕΕ για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης» και η ομάδα των μαθητών εκπροσώπησε τη χώρα μας με την ιδιότητα των Μαθητών - Πρέσβεων του Ευρωκοινοβουλίου έπειτα από τη διάκρισή τους στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα.


Δέκα μαθητές και μία απόφοιτη του Γενικού Λυκείου Σουφλίου και δέκα μαθητές του Μουσικού Λυκείου Μυτιλήνης αποτέλεσαν την ελληνική αποστολή που προσκλήθηκε από το Γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα και το Στρασβούργο για να συμμετάσχει στην υβριδική ημερίδα Euroscola στις 26 Ιανουαρίου με έξοδα καλυμμένα από το Ευρωκοινοβούλιο.


Συγκεκριμένα, οι μαθητές/τριες του Λυκείου Σουφλίου Αναστασούδης Κωνσταντίνος, Αρχοντούλη Παναγιώτα-Μιχαέλα, Καμέρ Ταχίρ, Κεσούδη Μαρία-Ελένη, Σαπουντζής Νεκτάριος, Τσακαλδήμη Ευαγγελία-Κωνσταντίνα, Τσίτσιου Πασχαλίνα της Γ΄ τάξης, οι μαθητές/τριες Ιωαννίδη Ανθή, Κουντουράκης Νεκτάριος-Απόστολος, Μιχαηλίδης Ευάγγελος της Β΄ τάξης και η απόφοιτη του σχολείου Μπουτάκη Μαρία-Νικολία, φοιτήτρια στο α΄ έτος της Νομικής Σχολής στη Λυών, όλοι Μαθητές-Πρέσβεις του Ευρωκοινοβουλίου (ΕΚ) τα σχολικά έτη 2020-2022, μαζί με τους δέκα μαθητές - πρέσβεις του Μουσικού Λυκείου Μυτιλήνης, έχοντας συμμετάσχει ενεργά με συμμαθητές τους σε ποικιλία δράσεων που συνάδουν με τους στόχους του προγράμματος, αξιολογήθηκαν περιγραφικά και βαθμολογικά συγκεντρώνοντας άριστη βαθμολογία (100/100) τις δύο τελευταίες συνεχόμενες χρονιές και με έξοδα του Γραφείου του ΕΚ έκατσαν στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου και αλληλεπίδρασαν με περίπου 300 νέους από χώρες της ΕΕ που συμμετείχαν επίσης διά ζώσης στην συνάντηση.


Οι μαθητές - πρέσβεις του Λυκείου Σουφλίου άκουσαν τις τοποθετήσεις των κ. Raphael Glucksmann, προέδρου της ειδικής επιτροπής για την ξένη παρέμβαση σε όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες στην ΕΕ συμπεριλαμβανομένης της παραπληροφόρησης και της κ. Delphine Colard, αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου, επικεφαλής της μονάδας Τύπου και υπεύθυνης της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας του ΕΚ και απηύθυναν τις δικές τους ερωτήσεις εστιασμένες στους προσωπικούς τους προβληματισμούς για τις ενέργειες της ΕΕ αναφορικά με το ζήτημα. Πέντε από τους δέκα μαθητές του ΓΕΛ Σουφλίου πήραν τον λόγο και με σταθερή φωνή, θάρρος και αυτοπεποίθηση έθεσαν τα δικά τους ερωτήματα, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις στους παρευρισκόμενους, καθώς ήταν από τις λίγες χώρες με ενεργή συμμετοχή σε τόσο μεγάλο ποσοστό επί του συνόλου των μαθητών που συμμετείχαν ως ελληνική αποστολή.


Σύμφωνα με την Διευθύντρια του ΓΕΛ Σουφλίου, κ. Ειρήνη Ξανθοπούλου, οι μαθητές του σχολείου ανταποκρινόμενοι επάξια στην ιδιότητά τους ως Μαθητές - Πρέσβεις των αξιών του ΕΚ, με πρωτοστάτη τη Δημοκρατία, συνεργάστηκαν άψογα με την ομάδα του Μουσικού Λυκείου Μυτιλήνης, πρωτοστάτησαν στη συζήτηση και το θεματικό βιωματικό εργαστήριο «Υπερασπίζοντας τη Δημοκρατία: ψηφίζοντας στις ευρωπαϊκές εκλογές το 2024», εμπεδώνοντας στην πράξη την αναγκαιότητα να αναλάβουν ενεργό ρόλο ως Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες για την προάσπιση της Δημοκρατίας, με τη συνδρομή της εκπαίδευσης στην ορθή χρήση της πληροφορίας ως εργαλείου θωράκισης αυτής της υπέρτατης πολιτικής αξίας.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video