ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Οι φοιτητές της Αλεξανδρούπολης συνεχίζουν τον αγώνα τους για επαναφορά της δωρεάν μετακίνησης στις Σχολές

Οι φοιτητές της Αλεξανδρούπολης συνεχίζουν τον αγώνα τους για επαναφορά της δωρεάν μετακίνησης στις Σχολές
Ο Φοιτητικός Σύλλογος Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης «Δημήτρης Γληνός» σε ανακοίνωσή του, σχετικά με την αναστολή της δωρεάν μεταφοράς των φοιτητών από και προς τις σχολές τους και τις φοιτητικές λέσχες, σημειώνει:

Ενημερωθήκαμε από τον υπεύθυνο της φοιτητικής μέριμνας πως από τη νέα χρονιά δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις με την εταιρία των λεωφορείων και θα επιβληθεί αντίτιμο για την μεταφορά μας από και προς τις σχολές. Μάλιστα οι εργολάβοι των αστικών ΚΤΕΛ μας καλούν να επιλέξουμε το μηνιαίο «οικονομικό» φοιτητικό πακέτο των 25 ευρώ γιατί είναι γνωστό ότι μας περίσσευαν αυτά τα λεφτά. Λες και δεν έφταναν τα αυξημένα ενοίκια, οι πανάκριβοι λογαριασμοί ρεύματος και η ακρίβεια στο super-market.

Κανένας φοιτητής να μην επιτρέψει στη πράξη αυτή τη κοροϊδία και να μην δεχτεί να βάλει κι άλλο το χέρι στη τσέπη!!

Κυβέρνηση και ΔΠΘ να αναλάβουν τις ευθύνες τους!!!

Η τραγική αυτή κατάσταση έχει υπεύθυνο. Είναι μια πολιτική που αφήνει τις σχολές μας να ρημάζουν από υποχρηματοδότηση, που δεν παίρνει κανένα μέτρο για να έχουμε δωρεάν αναλώσιμα, καθηγητές, θέρμανση στα αμφιθέατρα, εστίες δωρεάν για τους φοιτητές, αλλά αντιμετωπίζει τις ανάγκες μας ως κόστος την ίδια στιγμή που βρίσκει δισεκατομμύρια για να χαρίσει σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, βρίσκει εκατομμύρια για πανεπιστημιακή αστυνομία, κάνει φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, όταν οι οικογένειες μας τσακίζονται από φόρους και ακρίβεια.

Είναι η πολιτική που ακολουθεί πιστά και η σημερινή κυβέρνηση χέρι χέρι με την προηγούμενη που χαρίζει τη φοιτητική μέριμνα σε εργολαβικές εταιρείες για να κερδοφορούν στις πλάτες των αναγκών μας. Τα αποτελέσματα της εισόδου των εργολάβων στη μέριμνα τα ξέρουμε καλά και από τις εστίες που λένε στους εστιακούς φοιτητές να μην ανάβουν θέρμανση αν δεν το κάνουν εκείνοι, δε τους παρέχουν στα περισσότερα όλες τις ώρες ζεστό νερό, δε τους αφήνουν να έχουν ηλεκτρικές συσκευές για να μη κάψουν και άλλο ρεύμα, είπαν σε ένα ξενοδοχείο στις φοιτήτριες να χρησιμοποιούν μόνο 3-5 λεπτά το πιστολάκι και τους πετάνε έξω τις τουριστικές περιόδους.

Οι ευθύνες του ΔΠΘ είναι τεράστιες. Και ξέρανε για τη λήξη της σύμβασης και δε πήρανε κανένα μέτρο για την ανανέωσή της. Μάλιστα έφτανε η διοίκηση του ΔΠΘ τον Σεπτέμβρη να βάζει το εκβιαστικό δίλημμα θέρμανση ή μεταφορές και φτάνουμε τον χειμώνα να μην έχουμε τίποτα από τα δυο. Έχουν τεράστιες ευθύνες που δεν ζήτησαν έκτακτο κονδύλι για να εξασφαλιστεί η δωρεάν μετακίνηση και πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα λέγοντάς μας πως «ευθύνεται μόνο ο εργολάβος που δεν πήρε μέρος στο καινούργιο διαγωνισμό». Αλήθεια; Μήπως οι φοιτητές ζήτησαν εργολάβους στη φοιτητική μέριμνα; Η διοίκηση του ΔΠΘ δεν ήταν που υλοποιούσε πιστά την κατεύθυνση των κυβερνήσεων για να κερδίζουν οι εταιρείες στη πλάτη των δικών μας αναγκών;

Να λυθεί άμεσα το ζήτημα της δωρεάν μετακίνησής μας, με ευθύνη του ΔΠΘ!

ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ!!

Όλοι οι φοιτητές με τον οργανωμένο και συλλογικό αγώνα μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους να μην τους επιτρέψουμε να δυσκολέψουν και άλλο τη ζωή και τις σπουδές μας.

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

Διεκδικούμε:
  • Άμεσο κονδύλι για την πλήρη κάλυψη της δωρεάν μετακίνησής μας στις σχολές.
  • Να παρθεί πίσω η πληρωμή αντιτίμου στα λεωφορεία

Καλούμε όλους τους φοιτητές της πόλης να ακυρώσουν στην πράξη τα σχέδια τους.

Κανείς να μη βάλει το χέρι στη τσέπη!

Προχωράμε σε:
  • Παρέμβαση στις στάσεις των λεωφορείων για πλατιά ενημέρωση των φοιτητών.
  • Κινητοποίηση στη Κοσμητεία της Σχολής την Τετάρτη 18/1 στις 12 μ.μ.
  • Ανακοίνωση στα τοπικά μέσα και συνέντευξη μέλους του Φοιτητικού Συλλόγου του ΠΤΔΕ.

Φοιτητικός Σύλλογος ΠΤΔΕ Αλεξανδρούπολης «Δημήτρης Γληνός»
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video