ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ξεκινά η κατασκευή της Μονάδας Ηλεκτροπαραγωγής Αλεξανδρούπολης

Ξεκινά η κατασκευή της Μονάδας Ηλεκτροπαραγωγής Αλεξανδρούπολης
Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023 στις 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης υλοποίησης της Μονάδας Ηλεκτροπαραγωγής Αλεξανδρούπολης στην ομώνυμη πόλη, από τους τρεις ενεργειακούς Ομίλους: ΔΕΗ, ΔΕΠΑ Εμπορίας και την Damco Energy του Ομίλου Κοπελούζου.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η εκδήλωση θα δώσει το σήμα εκκίνησης για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών της μονάδας «Ηλεκτροπαραγωγής Αλεξανδρούπολης», με παρόντες φυσικά τους εκπροσώπους των τριών ενεργειακών ομίλων που συμπράττουν στη Μονάδα: τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, κ. Γεώργιο Στάσση, τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑ Εμπορίας κ.κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο και Κωνσταντίνο Ξιφαρά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Κοπελούζου, κ. Χρήστο Κοπελούζο.

Όπως είναι γνωστό, πρόσφατα οι τρεις Όμιλοι προχώρησαν σε συμφωνία για το μετοχικό σχήμα της μονάδας "Ηλεκτροπαραγωγή Αλεξανδρούπολης", για την κατασκευή και εκμετάλλευση νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο φυσικό αέριο, στην Αλεξανδρούπολη. Η κατασκευή της νέας μονάδας, που αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2023 και να είναι έτοιμη στο τέλος του 2025 θα είναι ένα ακόμη εργαλείο της Ελλάδας στην προσπάθεια για πλουραλισμό στο ενεργειακό μείγμα και στην επίτευξη των στόχων της ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.


Η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής θα εγκατασταθεί στη ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης και θα αποτελείται από έναν αεριοστρόβιλο τελευταίας τεχνολογίας και έναν ατμοστρόβιλο σε κοινό άξονα με μία γεννήτρια. Η εγκατεστημένη ισχύς της μονάδας θα είναι 840 MW και το καύσιμο θα είναι αποκλειστικά φυσικό αέριο. Η σύνδεση της μονάδας με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας θα γίνει στο ΚΥΤ Νέας Σάντας, τερματικό σημείο και της διασυνδετήριας γραμμής 400 kV Maritza East - Νέα Σάντα.

Το έργο έχει λάβει την Απόφαση Έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ).


Το έργο του σταθμού παραγωγής ενέργειας θα τονώσει την απασχόληση και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, τόσο στην φάση κατασκευής όσο και στην φάση λειτουργίας. Περαιτέρω θα δημιουργήσει μια παράλληλη οικονομία, ενώ σε συνδυασμό με τα άλλα έργα που υπάρχουν ή σχεδιάζονται στην περιοχή, θα την καταστήσει ένα πραγματικό ενεργειακό κόμβο.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video