ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του Λουτρού Τραϊανούπολης

Ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του Λουτρού Τραϊανούπολης
Αλλάζει μορφή η κεντρική πλατεία Λουτρού της Δ.Ε. Τραϊανούπολης. Τη σύμβαση έργου «Ανάπλαση κεντρικής πλατείας - χώρου πρασίνου στον οικισμό Λουτρού του Δήμου Αλεξανδρούπολης», προϋπολογισμού 369.035,76 ευρώ με ΦΠΑ, υπέγραψαν την Παρασκευή 2/12/2022 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας Άκης Παρασκευόπουλος.


Το έργο αφορά στις εργασίες ανάπλασης και αναβάθμισης του χώρου που αποτελεί την κεντρική πλατεία του οικισμού Λουτρού.


Ειδικότερα προβλέπονται εργασίες ανακατασκευής και ανάπλασης του χώρου με σεβασμό προς τον υπάρχοντα τρόπο χρήσης και λειτουργίας και αναδεικνύοντας τα υπάρχοντα και ενδιαφέροντα στοιχεία:

Δημιουργία μιας ιδιαίτερης και χαρακτηριστικής γεωμετρίας στον χώρο με προσβάσεις και άξονες σύνδεσης, αναδεικνύοντας τη λειτουργία και τα στοιχεία ενδιαφέροντος της πλατείας και του περιβάλλοντα και παρακείμενου σε αυτήν χώρου, διορθώνοντας τις αστοχίες και ελλείψεις της υπάρχουσας κατάστασης.

• Διατήρηση της διαφοροποίησης των λειτουργιών της πλατείας σε χώρο εκδηλώσεων και χώρο πρασίνου.

• Ανάδειξη της παρουσίας και σημασίας του κεντρικού μεγάλου πλάτανου με τη διεύρυνση του παρακειμένου σε αυτόν χώρου και τη δημιουργία καθιστικών με επένδυση πέτρας και τοποθέτηση ξύλινων πάγκων.

• Μετακίνηση του μνημείου Ηρώων σε θέση που προκύπτει από το νέο σχεδιασμό αναδεικνύοντας το ενδιαφέρον που του αναλογεί.

• Δημιουργία ραμπών προσβασιμότητας στην πλατεία, για όλους τους χρήστες.

• Διατήρηση και ανάδειξη της θέσης των υπαρχόντων κρουνών από πωρόλιθο και ενεργοποίηση της λειτουργίας τους, δημιουργώντας έναν χώρο ξεκούρασης και συνάντησης, με την κατασκευή καθιστικών με επένδυση πέτρας και τοποθέτησης ξύλινων πάγκων και δαπεδόστρωση με κυβόλιθους.

• Πέργκολες με πέτρινες φυσικές επενδύσεις και χρήση μεταλλικών και ξύλινων στοιχείων με υποκείμενα καθιστικά, που θα πλαισιώνουν τον χώρο εκδηλώσεων, και κατασκευή πέργκολας με επένδυση πέτρας και χρήση μεταλλικών και ξύλινων στοιχείων, που θα ορίζει και θα κάνει πιο διακριτή την κύρια είσοδο στο χώρο της πλατείας.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video