ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Για «θεσμικά ατοπήματα» του Υπουργείου Εργασίας κάνει λόγο ο Σύλλογος Οικονομολόγων Ελεύθερων Επαγγελματιών Έβρου

Για «θεσμικά ατοπήματα» του Υπουργείου Εργασίας κάνει λόγο ο Σύλλογος Οικονομολόγων Ελεύθερων Επαγγελματιών Έβρου
Αναφορικά με το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας την 30η Νοεμβρίου 2022 με τίτλο «Παρατείνεται έως τις 20 Δεκεμβρίου η προθεσμία για την ψηφιακή απογραφή του χρόνου εργασίας στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ», ως Σύλλογος Οικονομολόγων Ελεύθερων Επαγγελματιών Έβρου, θέλουμε να εκφράσουμε τον έντονο προβληματισμό και την δυσαρέσκεια μας απέναντι στις πρακτικές που ακολουθούνται κατά την υλοποίηση του προγράμματος της ψηφιακής οργάνωσης των εργασιακών ζητημάτων.

Ειδικότερα, η υποχρέωση που είχε ο επιχειρηματικός κόσμος με την επικουρία των οικονομολόγων, λογιστών φοροτεχνικών, να διεκπεραιώσει την απογραφική διαδικασία ψηφιακής οργάνωσης του χρόνου εργασίας στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, έληγε στις 30 Νοεμβρίου 2022. Αυτή η διαδικασία αποτέλεσε μία ακόμη πρόσθετη «μεταρρύθμιση» στη σωρεία των νέων διαδικασιών που έχουν προστεθεί τα τελευταία χρόνια έναντι των επιχειρήσεων. Το χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση της ψηφιακής απογραφής του εργασιακού χρόνου, είχε αρχικά ορισθεί με την Υ.Α. 49758/26.05.2022 σε δύο μήνες, με έναρξη την 01/10/2022, και λήξη την 30/11/2022. Εν αντιθέσει με την ως άνω κείμενη νομοθεσία, το Υπουργείο Εργασίας εξέδωσε ένα απλό δελτίο τύπου στις 23/09/2022 μειώνοντας το χρονικό διάστημα σε έναν μήνα, ήτοι από 01/11/2022 έως 30/11/2022.

Το αρχικό ερώτημα που γεννήθηκε στους κόλπους του επαγγελματικού κόσμου ήταν πως θα μπορέσουν να ανταποκριθούν τα λογιστήρια, οι επαγγελματίες λογιστές, και τα τμήματα μισθοδοσίας, στη νέα αυτή διαδικασία σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Το δεύτερο ερώτημα με περισσότερο ρητορικό, αλλά ταυτόχρονα θεσμικό χαρακτήρα, ήταν η περί της νομιμότητας εν λόγω ενέργεια, δηλαδή κατά πόσο είναι ισχυρό ένα δελτίο τύπου έναντι μίας δημοσιευμένης σε ΦΕΚ Υπουργικής Απόφασης.

Αναμφίβολα οι ανωτέρω βεβιασμένες ενέργειες του Υπουργείου Εργασίας αποτελούν θεσμικά ατοπήματα που προσβάλουν, αφενός το κύρος και την αξιοπιστία των διοικητικών οργάνων της Πολιτείας, και αφετέρου δημιουργούν το πολλαπλά προβλήματα στα ήδη υφιστάμενα, τόσο στην καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων, όσο και στην υλοποίηση αυτής της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας.

Ο Σύλλογός μας, και εν συνόλω ο κλάδος των Οικονομολόγων - Λογιστών - Φοροτεχνικών, υποστηρίζει τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της Πολιτείας εφόσον αυτές γίνονται αποδεδειγμένα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, του δημοσίου συμφέροντος και του επιχειρηματικού κλίματος, συντεταγμένα, με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα κατά την εφαρμογή.

Ωστόσο, είναι κοινή διαπίστωση ότι οι ανωτέρω ακολουθούμενες τακτικές του Υπουργείου Εργασίας, αποδεικνύουν την απουσία συν-αντίληψης, κοινής λογικής και συναίνεσης.

Κλείνοντας, η πρόσφατη παράταση των 20 ημερών που δόθηκε, με το ελλιπούς νομιμότητας δελτίο τύπου, παραμένει να αποτελεί ένα έωλο βήμα, σε μία διαδικασία που μέχρι σήμερα, μάλλον δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που στοχεύει να λύσει.

Σύλλογος Οικονομολόγων Ελεύθερων Επαγγελματιών Νομού Έβρου
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video