ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αλεξανδρούπολη: Συλλαλητήριο ενάντια στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και τους πλειστηριασμούς

Αλεξανδρούπολη: Συλλαλητήριο ενάντια στην ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και τους πλειστηριασμούς
Μαζικά συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις της χώρας διοργανώνονται το Σάββατο 17 Δεκέμβρη από εργατικά Σωματεία και μαζικούς φορείς.

Με αφορμή τον κρατικό προϋπολογισμό - οδοστρωτήρα για τα λαϊκά νοικοκυριά, εργατικά σωματεία, ομοσπονδίες και μαζικοί φορείς καλούν τους εργαζόμενους, τον λαό να πάρουν τη σκυτάλη από τη μεγάλη απεργία στις 9 Νοέμβρη, να δυναμώσουν την οργάνωση και την πάλη, να θέσουν στο προσκήνιο τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους. Να δώσουν συνέχεια στην οργάνωση και την αγωνιστική διεκδίκηση, ενάντια στην ακρίβεια, στην ενεργειακή φτώχεια, στους πλειστηριασμούς, στις περικοπές σε Υγεία και Παιδεία.

Μπροστά στην επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, αντιτάσσουν τις διεκδικήσεις τους για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων. Μαζί με τους μαζικούς φορείς των αυτοαπασχολούμενων, των επιστημόνων, των φοιτητών, παλεύουν για ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας, μπλόκο στο ξεσπίτωμα από τους πλειστηριασμούς πρώτης - κύριας κατοικίας.

Στην Αλεξανδρούπολη η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Δεκέμβρη στις 11:30 το πρωί μπροστά στο Δημαρχείο.

Σε ανακοίνωσή τους εργατικά σωματεία του Ν. Έβρου σημειώνουν:

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, στις 11:30 π.μ. στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Μετά την πετυχημένη απεργία στις 9 Νοέμβρη με μεγαλύτερο κουράγιο εντείνουμε τις διεκδικήσεις μας για αυξήσεις στους μισθούς, για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για να έχουμε φθηνό ρεύμα, θέρμανση και βασικά αγαθά.

Απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική δεν πρέπει να δείξουμε ούτε ανοχή, ούτε αναμονή σε αυτούς που μας υπόσχονται προεκλογικά λύσεις στα προβλήματά μας. Κάθε κυβέρνηση παίρνει την αντιλαϊκή σκυτάλη από την προηγούμενη. Για το λαό φτώχεια, ακρίβεια, πλειστηριασμοί, εμπλοκή στον πόλεμο και για τους επιχειρηματικούς ομίλους, νόμους για να ενταθεί η εκμετάλλευση και να αυξηθούν τα κέρδη τους.

Απαιτούμε:
  • 825 € κατώτερο μισθό.
  • Συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό.
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, όχι στις απλήρωτες υπερωρίες.
  • Καταβολή ΑΜΕΣΑ του Δώρου Χριστουγέννων σε μισθωτούς και συνταξιούχους. Επιστροφή 13ης και 14ης σύνταξης.

Απορρίπτουμε το νέο προϋπολογισμό που προβλέπει νέες αυξήσεις φόρων για το λαό που θα ξεπεράσουν τα 50 δισ. ευρώ την ίδια στιγμή που μοιράζει στους επιχειρηματικούς ομίλους 14 δισ. ευρώ. Έρχονται νέες περικοπές σε Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση συνεχίζοντας την εγκληματική πολιτική ενάντια στη ζωή και στα δικαιώματά μας.

Τα τραγικά γεγονότα με το θάνατο του μαθητή στο σχολείο των Σερρών αποδεικνύουν την ανάγκη για γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την πλήρη και ασφαλή συντήρηση των σχολείων με ευθύνη του Κράτους, των Δήμου και της Περιφέρειας.

Η καθημερινή απειλή από την επίθεση των "κορακιών" που τρομοκρατούν και εκβιάζουν με πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών απαιτεί προστασία της πρώτης κατοικίας με νομοθετική ρύθμιση, κούρεμα των χρεών της λαϊκής οικογένειας, διαγραφή των ληστρικών τόκων. Είμαστε στο πλευρό των συνάδελφων μας ομογενών παλιννοστούντων που πολλών τα σπίτια αυτές τις μέρες βρίσκονται στο στόχαστρο.

Μόνο η δική μας οργάνωση με αγωνιστική δράση και αλληλεγγύη μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας.

Μαζί με τους συλλόγους των αυτοαπασχολουμένων, των επιστημόνων, των φοιτητών, διεκδικούμε:
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στην ενέργεια.
  • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης και κατάργηση του ΦΠΑ σε αυτά τα είδη.
  • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς θέρμανση, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
  • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.

Τα σωματεία:
  • ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ - ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΦΕΡΩΝ - ΣΟΥΦΛΙΟΥ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»
  • ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΘΡΑΚΗΣ
  • ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΕΒΡΟΥ
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΕΒΡΟΥ
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video