ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης: Έκθεση φωτογραφίας με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή

Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης: Έκθεση φωτογραφίας με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή
Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Μαρώνειας και Κομοτηνής και τη στήριξη του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ, διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας από την συλλογή του Δημήτρη Α. Μαυρίδη, Επίτιμου Διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ με τίτλο «Από τον Θρίαμβο και την Καταστροφή στην Αναγέννηση».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 19:30 στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:
  • Γεώργιος Χρ. Τσιγάρας, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ, με θέμα «Προσφυγικά κειμήλια στη Θράκη. Η διατήρηση της μνήμης και η ανανέωση της εκκλησιαστικής τέχνης στην Ελλάδα».
  • Ιωάννης Μ. Μπακιρτζής, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ, με θέμα «Θράκης Οδύσσεια. Από την άλωση στον ακρωτηριασμό και την κάθαρση».
  • Κωνσταντίνος Σεραφειμίδης, Υποψήφιος Διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ με θέμα «Προσφυγικές εκκλησίες στη Θράκη. Στοιχεία για την αναγέννηση της λατρευτικής ζωής».

Η εκδήλωση μνήμης, που πραγματοποιείται με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή, αποτελεί μοναδική ευκαιρία για να θυμηθούμε τα ιστορικά γεγονότα που συνετέλεσαν στην προσφυγιά των πατέρων μας και την απώλεια των πατρογονικών μας εστιών. Ταυτόχρονα όμως είναι αναγκαίο να παραδειγματιστούμε από το ιδιαίτερο ήθος και τον πολιτισμό που μετέφεραν από τις πατρίδες τους, στη νέα πατρίδα, την Ελλάδα μας.

Διάρκεια έκθεσης: 21 Δεκεμβρίου 2022 - 21 Ιανουαρίου 2023.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video