ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης: “H οργή μας ξεχειλίζει, δεν τους χαρίζουμε τις Κυριακές μας”

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης: “H οργή μας ξεχειλίζει δεν τους χαρίζουμε τις Κυριακές μας”
«H οργή μας ξεχειλίζει - Δεν τους χαρίζουμε τις Κυριακές μας», τονίζει το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου "Η Ενότητα", σε ανακοίνωσή του για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 27 Νοέμβρη.

Όπως σημειώνει το σωματείο «Με το Σωματείο μας και τους αγώνες μπορούμε να επιβάλουμε την κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας... Έχουμε την δύναμη να αντισταθούμε! Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία και τους συλλόγους των αυτοαπασχολούμενων να υπερασπιστούμε την Κυριακάτικη Αργία», καλώντας σε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία την Κυριακή 27 Νοέμβρη ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων:

Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΜΑΣ

Οι μεγαλέμποροι απαίτησαν ν΄ ανοίξουν τα καταστήματα μια Κυριακή του Νοέμβρη και η κυβέρνηση ικανοποίησε την απαίτηση τους για την Κυριακή 27 Νοέμβρη.

Τρέχουν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των εμπορικών αλυσίδων για να τους εξασφαλίσουν όλο και περισσότερα κέρδη ενώ για μας, τους εργαζόμενους στο εμπόριο και τους αυτοαπασχολούμενους, έχουν "καλάθια νοικοκυριού" γεμάτα με υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, φόρους, μισθούς πείνας, πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι 25 Νοέμβρη είναι η γνωστή BLACK FRIDAY και 28 Νοέμβρη το CΥBER MONDAΥ. Έτσι οι μεγαλέμποροι εξασφάλισαν ένα τετραήμερο που θα εκτοξεύσουν τους τζίρους τους, ενώ οι εμποροϋπάλληλοι λιώνουμε μέσα σε καταστήματα και αποθήκες από τις ατελείωτες υπερωρίες.

Κι έτσι σχεδιάζουν να συνεχίσουμε! Με δουλειά τις Κυριακές, ωράρια και προγράμματα που σμπαραλιάζουν κάθε οικογενειακό και προσωπικό προγραμματισμό. Ένας πραγματικός εφιάλτης με εορταστικό ωράριο, απογραφές και τις εκπτώσεις στις αρχές Γενάρη.

Οι εμποροϋπάλληλοι γνωρίζουμε καλά ότι όποιος κι να κυβέρνησε, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ όλοι έβαλαν την δική τους σφραγίδα στο τσάκισμα της Κυριακάτικης Αργίας! Με δεκάδες νόμους έδωσαν το ελεύθερο στην εργοδοσία να κάνει ακορντεόν τον εργάσιμο χρόνο κατά πως εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της.

Όλοι τους ευθύνονται για τη βαρβαρότητα που ζούμε, για το γεγονός ότι μας έχουν στερήσει κάθε έννοια ελεύθερου χρόνου, ξεκούρασης, ότι οι μισθοί μας είναι καθηλωμένοι εδώ και μια 10ετία και με την ακρίβεια να καλπάζει εξανεμίζονται τις πρώτες 10 ημέρες του μήνα. Για το γεγονός ότι πάμε στη δουλειά μας και δε ξέρουμε αν θα γυρίσουμε σπίτια μας υγιείς.

Με το Σωματείο μας και τους αγώνες μπορούμε να επιβάλουμε την κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, συνεχές ωράριο χωρίς σπαστά, προγράμματα εργασίας που δεν θα μας εξοντώνουν, μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.

Αγωνιζόμαστε για:
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ και όλων των φόρων στο ρεύμα και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στην ενέργεια, στα καύσιμα.
  • Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό - λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό τηλέφωνο και τρόφιμα.

Έχουμε την δύναμη να αντισταθούμε! Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία και τους συλλόγους των αυτοαπασχολούμενων να υπερασπιστούμε την Κυριακάτικη Αργία!

Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία την Κυριακή 27 Νοέμβρη ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video