ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης ΑΜ-Θ για την τραγική κατάσταση των αναχωμάτων στον Ερυθροπόταμο

Επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης ΑΜ-Θ για την τραγική κατάσταση των αναχωμάτων στον Ερυθροπόταμο
Την άμεση αποκατάσταση των αναχωμάτων του Ερυθροπόταμου στην Π.Ε. Έβρου και τον καθαρισμό της κοίτης του ποταμού ζητά με επερώτησή της η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προς την Περιφερειακή Αρχή ΑΜ-Θ.

Επίσης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σιδέρης Μιχαηλίδης, Γιάννης Στεφανίδης και Θεόδωρος Συμεωνίδης ζητούν από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ να προχωρήσει σε άμεσες δράσεις ώστε να επιδιορθωθούν και να επαναλειτουργήσουν όλα τα αντλιοστάσια της περιοχής και να επανακατασκευαστούν όπου χρειάζεται.

Η Επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης

ΘΕΜΑ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΧΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΕΡΥΘΡΟΠΟΤΑΜΟ

Σε συνάντηση που είχε κλιμάκιο του ΚΚΕ με μέλη του ΔΣ του ΤΟΕΒ Ερυθροπόταμου, αποτυπώθηκαν οι σοβαρές καθυστερήσεις στις εργασίες για την ενίσχυση των αναχωμάτων, γεγονός που βάζει σε άμεσο κίνδυνο την περιοχή, αφού στις πρώτες βροχοπτώσεις με μαθηματική ακρίβεια θα κινδυνέψουν καλλιέργειες, περιουσίες και ανθρώπινες ζωές.

Οι εργασίες αποκατάστασης έχουν ολοκληρωθεί μόλις σε 4 από τα 25 αναχώματα και στην ουσία ο κάμπος 35.000 στρεμμάτων είναι απροστάτευτος.

Το αντλιοστάσιο στον οικισμό της Μάνης όχι απλώς δεν λειτουργεί αλλά είναι έτοιμο να καταρρεύσει, όπως άσχημη είναι η κατάσταση και των υπόλοιπων αντλιοστασίων.


Η κοίτη του ποταμού είναι ακαθάριστη με αποτέλεσμα να έχει στενέψει κατά τα 4/5 της, με αποτέλεσμα να δέχονται μεγάλες πιέσεις τα αναχώματα και να υποχωρούν.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν επί της ουσίας εικόνα εγκατάλειψης και προμηνύουν σοβαρά προβλήματα και κινδύνους. Η ευθύνη βαραίνει την διοίκηση της Περιφέρειας, που δεν μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από το οικονομικό κόστος και τις ελλείψεις των υπηρεσιών της και την ίδια ώρα να μην κάνει τίποτα για να διεκδικήσει από το κεντρικό κράτος τους αναγκαίους πόρους, μέσα και προσωπικό. Να καταφεύγει κάθε χρόνο σε αποσπασματικές δράσεις με αναθέσεις σε εργολάβους, χωρίς να λύνει σε σταθερή βάση το ζήτημα του καθαρισμού ρεμάτων και ποταμών. Να κατανέμει τα κονδύλια του προϋπολογισμού με κριτήριο τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων (π.χ. τουριστική προβολή, συμμετοχή σε διεθνείς και εγχώριες εκθέσεις, πιστώσεις σε μελετητικά γραφεία, εργολαβίες για έργα «βιτρίνας» κλπ) και να αφήνει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα τα ζωτικά προβλήματα του λαού της Περιφέρειας.

Με βάση τα παραπάνω, Επερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης, σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η Περιφέρεια για:
  • Να αποκατασταθούν όλα τα αναχώματα του Ερυθροπόταμου άμεσα πριν τις βροχοπτώσεις που θα ενταθούν τις επόμενες μέρες;
  • Να επιδιορθωθούν και να επαναλειτουργήσουν όλα τα αντλιοστάσια της περιοχής; Να επανακατασκευαστούν όπου χρειάζεται;
  • Να καθαριστεί άμεσα η κοίτη του ποταμού ώστε να αποσυμφορηθούν τα αναχώματα;

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Μιχαηλίδης Σιδέρης
Στεφανίδης Γιάννης
Συμεωνίδης Θεόδωρος
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video