ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με Γεροβασίλη, Σαρακιώτη και Τσιριγώτη στην Ορεστιάδα

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με Γεροβασίλη, Σαρακιώτη και Τσιριγώτη στην Ορεστιάδα
Κλιμάκιο της Ν.Ε. Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία μαζί με την Όλγα Γεροβασίλη, Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - Βουλευτή Άρτας, τον Ιωάννη Σαρακιώτη, Βουλευτή Φθιώτιδας - Αναπληρωτή Τομεάρχη Έρευνας και Τεχνολογίας και την Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, πρώην Υπαρχηγό ΕΛ.ΑΣ. και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, μετέβη το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στην Ορεστιάδα.


Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκε στην έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας με τη διοίκηση, υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων των αστυνομικών και συνοριοφυλάκων.


Ενημερώθηκε για υπηρεσιακά ζητήματα και ιδιαίτερα για το ζήτημα της αντιμετώπισης του προσφυγικού - μεταναστευτικού προβλήματος.


Ακολούθησε συνάντηση με τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του ΔΠΘ Σπύρο Γαλατσίδα, τον Γεώργιο Τσαντόπουλο Πρόεδρο του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων και την Μαρία Παππά, Αντιπρόεδρο του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου συζητήθηκαν και αναλύθηκαν ζητήματα που απασχολούν τα πανεπιστημιακά τμήματα της Ορεστιάδας.


Τονίστηκε η δραματική μείωση του αριθμού εισακτέων φοιτητών, η υποβάθμιση και συρρίκνωση των Τμημάτων λόγω της εφαρμογής της ελάχιστης βάσης εισαγωγής (ΕΒΕ) από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο σημαντικός ρόλος τους στην οικονομική, πολιτιστική ζωή της τοπικής κοινωνίας καθώς και οι προοπτικές εξέλιξης τους.


Ακολούθησε βόλτα στο κέντρο και στην αγορά της Ορεστιάδας και συζήτηση με πολίτες και καταστηματάρχες.


Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κεντρική πολιτική εκδήλωση στο ξενοδοχείο "Ηλέκτρα". Παρουσιάστηκαν οι 6 Εθνικές Προτεραιότητες - Κυβερνητικές Δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον γενικό τίτλο «ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ», όπως αυτές έχουν διατυπωθεί στη ΔΕΘ από τον Πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.


Στην ημερίδα συμμετείχαν μαζικά μέλη και φίλοι του κόμματος και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και συλλόγων.


Αναδείχθηκαν τα ιδιαίτερα τοπικά προβλήματα που αφορούν την περιοχή του βορείου Έβρου, όπως η διασυνοριακότητα, το μεταναστευτικό - προσφυγικό, το δημογραφικό, η φυγή των νέων στα αστικά κέντρα και στο εξωτερικό, το υψηλό ποσοστό ανεργίας, οι επιπτώσεις της ακρίβειας σε ενέργεια και καύσιμα στα νοικοκυριά, στους επαγγελματίες, στους αγρότες και κτηνοτρόφους και τα προβλήματα που προκαλεί η αποδυνάμωση - υποστελέχωση των δημοσίων δομών, όπως των υπηρεσιών υγείας, παιδείας, ΔΟΥ, υποκαταστημάτων τραπεζών κλπ.


Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέληξαν ότι οι καταστροφικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας οδηγούν στην στρατηγική υποβάθμιση της υπαίθρου και ιδιαίτερα των ευαίσθητων ακριτικών περιοχών, όπως ο Έβρος.


Το τελικό συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι η προστασία των συνόρων δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τους φράχτες, τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις προσλήψεις συνοριοφυλάκων, αλλά απαιτεί την εφαρμογή ενός νέου μοντέλου περιφερειακής ανάπτυξης, με τη λήψη μέτρων ενίσχυσης του εισοδήματος των κατοίκων, επαγγελματιών, αγροτών, κτηνοτρόφων. Απαραίτητη είναι η ενίσχυση των δομών του κοινωνικού κράτους και η απάντηση με θεσμικά μέτρα στο εκρηκτικό πρόβλημα της δημογραφικής συρρίκνωσης της περιοχής.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video