ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Απεργούν οι Ιατροί Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της Θράκης την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου

Απεργούν οι Ιατροί των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας της Θράκης την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου
Απορρίπτουν το νομοσχέδιο - οδοστρωτήρα για την δευτεροβάθμια περίθαλψη, που κατατέθηκε στην Βουλή, οι νοσοκομειακοί γιατροί και προγραμματίζουν απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών και Κέντρων Υγείας Θράκης (ΕΙΝΟΚΥΘ) αποφάσισε Απεργία την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, αντιδρώντας στο επαίσχυντο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, το οποίο βάζει ταφόπλακα στο ΕΣΥ και καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τις Ενώσεις και τους Συλλόγους των ασθενών, για συμμετοχή στην συγκέντρωση την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις 10:00 το πρωί στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών και Κέντρων Υγείας Θράκης:

Οι Ιατροί Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου αντιδρώντας στο επαίσχυντο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, το οποίο βάζει ταφόπλακα στο ΕΣΥ.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης με την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών ΕΣΥ και τη δυνατότητα “μερικής” απασχόλησης τους στον ιδιωτικό τομέα, με, ταυτόχρονα, την είσοδο του ιδιωτικού τομέα στο ΕΣΥ ουσιαστικά και απροκάλυπτα καταργεί το Δημόσιο ΔΩΡΕΑΝ Σύστημα Υγείας. Αυτό το νομοσχέδιο δε συζητιέται, πετιέται.

Η μετανάστευση των γιατρών τα τελευταία χρόνια απέκτησε νέα διάσταση. Οι γιατροί δεν φεύγουν μόνο στο εξωτερικό (Γερμανία, Κύπρο, κοκ), αλλά παραιτούνται μαζικά από το ΕΣΥ για τον ιδιωτικό τομέα, όπου οι αμοιβές είναι καλύτερες.

Ενώ το Συμβούλιο της Επικρατείας και ο Άρειος Πάγος έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές του 2012 στο ιατρικό μισθολόγιο και θα έπρεπε τα εισοδήματα να επιστρέψουν στα επίπεδα προ του 2012, η κυβέρνηση παρακάμπτοντας, τελείως κουτοπόνηρα, την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ (28/6/2022) για το ιατρικό μισθολόγιο, ΔΕΝ το επαναφέρει στα επίπεδα προ του 2012 (οι ιατροί του ΕΣΥ έχουν υποστεί, από το 2012 έως και τώρα, μειώσεις έως και 43% των αποδοχών τους), αλλά με ταχυδακτυλουργίες μοιράζει ψίχουλα (40 - 90 ευρώ/μήνα) και στέλνει ξανά τους γιατρούς στα δικηγορικά γραφεία και στα δικαστήρια.

Ζητάμε τώρα:
  • Άμεση απόσυρση του επαίσχυντου νομοσχεδίου.
  • Μαζικές προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών.
  • Μονιμοποίηση των επικουρικών ιατρών.
  • Εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων του ΣτΕ και επαναφορά του ιατρικού μισθολογίου στα επίπεδα προ του 2012.
  • Αύξηση της αποζημίωσης των εφημεριών κι επαναφορά της αυτοτελούς φορολόγησης τους με ειδικό συντελεστή και αφορολόγητες τις πρόσθετες εφημερίες.
  • Ολοκληρωμένα και συνεχή προγράμματα ειδικευομένων και ειδικών ιατρών του ΕΣΥ.

Αυτό το νομοσχέδιο σκοτώνει την Δημόσια Δωρεάν Υγεία και δε συζητιέται, πετιέται!

Καλούμε την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις 10:00 το πρωί τους πολίτες και ιδιαίτερα τις Ενώσεις και τους Συλλόγους των ασθενών για συμμετοχή στην συγκέντρωση στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ του Π.Γ. Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Το Δ.Σ. της Ε.Ι.ΝΟ.Κ.Υ.Θ.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video