ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Περιοδική έκθεση "Interweaving Narratives / Συνυφασμένες Αφηγήσεις" στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Περιοδική έκθεση "Interweaving Narratives / Συνυφασμένες Αφηγήσεις" στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης
Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σας προσκαλούν στα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης Interweaving Narratives / Συνυφασμένες Αφηγήσεις την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 20:00 στο μουσείο.

INTERWEAVING NARRATIVES πρόκειται για μια εικαστική παρέμβαση των Βάσια Α. Βανέζη, Deirdre O’Leary, Samuel Tschudin, Γιώτα Τσότρα στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.

Η παρέμβαση επιχειρεί έναν διάλογο με τη συλλογή και το περιβάλλον του μουσείου. Η αντιπροσωπεία των αντικειμένων με ανθρωποκεντρικές λειτουργίες και η πολιτιστική τους ενσωμάτωση είναι αυτό που εμπνέει τους καλλιτέχνες να (συν)εργαστούν με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.

Στον πυρήνα της έρευνας γύρω από το INTERWEAVING NARRATIVES βρίσκεται η συνάντηση με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και την ευρύτερη περιοχή της Θράκης στη Βόρεια Ελλάδα, έχοντας ως σημείο εκκίνησης την έννοια της ύφανσης. Η ύφανση, ιστορικά και σύγχρονα, μπορεί να θεωρηθεί και βιωθεί ως μια διαδικασία μεταμόρφωσης, μια μορφή τελετουργίας και διαλογισμού μέσα από συνεχείς (επαναλαμβανόμενες) χειρονομίες κινήσεις που απαιτούν χρόνο και υπομονή.
Οι αφηγήσεις τους θα συνυφανθούν σε μια έκθεση, η οποία θα χρησιμεύσει ως διεπαφή για τους επισκέπτες ώστε να δουν την ύφανση μέσα από νέες προοπτικές και ήχους. Εκτός από τα έργα που θα εγκατασταθούν στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του μουσείου, θα δημιουργηθούν παρεμβάσεις με μικρά έργα στη μόνιμη έκθεση του μουσείου και θα διαμορφωθεί ένα ακουστικό περιβάλλον μέσα από ηχητικές εγκαταστάσεις.

Το INTERWEAVING NARRATIVES οραματίζεται να γίνει αφετηρία μιας μακροπρόθεσμης πλατφόρμας ανταλλαγής, πειραματισμού, δημιουργίας και πρακτικής στην έννοια της ύφανσης, μέσω της σύγκρουσης της παράδοσης, της τεχνολογίας και των διαφορετικών επιστημονικών κλάδων προς νέες βιώσιμες πραγματικότητες χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Διάρκεια έκθεσης: 14 Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2022.

Η σύλληψη της έκθεσης αποτελεί αποτέλεσμα της έρευνας της Γιώτας Τσότρα στα πλαίσια της υποτροφίας Research Fellowship Curator από το Atelier Mondial.

Συνδιοργάνωση: Δήμος Αλεξανδρούπολης.

Χορηγοί: ProHelvetia, Kultur Basel-Stadt, Κοινωφελές Ίδρυμα Χαριλάου Κ. Κεραμέως 1985.

Deirdre O’Leary, Ελβετία. Ζει και εργάζεται στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Είναι σημαντικό για την Deirdre O’Leary να κατανοήσει και να υπογραμμίσει την ανθρώπινη αλληλεξάρτηση σε κοινωνικοοικονομικά, πολιτιστικά, καλλιτεχνικά και αρχιτεκτονικά πλαίσια. Αυτό που εμπνέει την καλλιτέχνη είναι η προσβασιμότητα του κόσμου μέσω των αισθήσεων και των διαφόρων τρόπων με τους οποίους το σώμα με τα χαρακτηριστικά και τα όργανά του αντανακλά το περιβάλλον του. Στο πλαίσιο της πρακτίκής της, ερευνά τη σχέση σώματος, χώρου και γλώσσας.Η Deir-dre O’Leary περιγράφει τα έργα τέχνης ως χορογραφίες του χώρου, του χρόνου και της εμπειρίας. Εκτός από την έρευνά της, εργάζεται ως επιμελήτρια εκθέσεων στη Βασιλεία, όπου ζει και εργάζεται.

Samuel Tschudin, Ελβετία. Ζει και εργάζεται στη Βασιλεία της Ελβετίας.

Ο Samuel Tschudin είναι ένας ανερχόμενος συνθέτης, ερμηνευτής και μουσικός. Εργάζεται με ηχογραφήσεις πεδίου και την προετοιμασία έγχορδων οργάνων, καθώς και την ανάπτυξη και κατασκευή μηχανικών οργάνων. Στο έργο του διερευνά την έννοια του ηχητικού τοπίου και το τοποθετεί στο πλαίσιο επαναλαμβανόμενων δομών, συνδυάζοντάς το με καταστασιακές παρορμήσεις. Τα έργα του χαρακτηρίζονται από τη συνεργατική και ολιστική προσέγγισή του. Τον Μάιο του 2021, κυκλοφόρησε το πρώτο σόλο άλμπουμ του Samuel Tschudin, "Melting Layers".

Γιώτα Τσότρα, Πάτρα. Ζει και εργάζεται στη Βασιλεία και το Aarau.

Η Γιώτα Τσότρα ολοκλήρωσε τις σπουδές της σαν Μηχανολόγος Μηχανικός στην Ελλάδα και τη Γερμανία με διδακτορικό δίπλωμα το 2004, έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις Καλές Τέχνες από το Ινστιτούτο Τέχνης της Βασιλείας το 2016. Η έρευνα είναι σημαντικό μέρος της δουλειάς της, ενώ εστιάζει στην συναλλακτική πρακτική της τέχνης, της επιστήμης και της τεχνολογίας . Η επιμέλεια έχει γίνει μέρος της καλλιτεχνικής της πρακτικής με πολλά έργα κυρίως στην Ελβετία και την Ελλάδα. Μερικά παραδείγματα είναι η επιμελητική συλλογική «παραμύθια που η μητέρα μου ποτέ δεν μου είπε»/ off-space «Artachment» το 2013, η συνεπιμέλεια της Ελβετικής συμμετοχής στο «RE-culture III - Διεθνές Φεστιβάλ Εικαστικής Τέχνης» στην Πάτρα, Ελλάδα, με την υποστήριξη της ProHelvetia και την έκθεση UNFROZEN EDUCATION- Or How To Relearn σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης το 2019.

Βάσια Α. Βανέζη, Λευκωσία. Ζει και εργάζεται μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας.

Η Βάσια Α. Βανέζη είναι μια Ελληνοκύπρια εικαστικός που ζει και εργάζεται μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας. Η εκπαίδευσή της περιλαμβάνει διεπιστημονικές σπουδές όπως Τέχνη στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα, Πολιτικά Θεωρητικά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Υφαντική και Μουσική στο Ωδείο Σκαλκώτα. Είχε 10 ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις [μεταξύ άλλων στο Documenta14 στην Αθήνα, στο Signal #6 στις Βρυξέλλες κ.λπ.] Εξερευνά θέματα του χρόνου, της γλώσσας, της απώλειας, της μετατόπισης, της ιστορίας, της κοινότητας και της ανθρώπινης κατάστασης. Ερευνά επίσης τα κοινωνικά συμβόλαια, την προσωπική και συλλογική μνήμη, τον εφήμερο χαρακτήρα της ανθρώπινης ύπαρξης και δραστηριότητας. Στην καλλιτεχνική της πρακτική ασχολείται με την κοινωνική παρατήρηση, τον πολιτικό σχολιασμό και διερευνά πώς αυτά τα πεδία αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και συγκρούονται στην ανθρώπινη κατάσταση. Έργα της περιλαμβάνονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Κύπρο, Ευρώπη και ΗΠΑ.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video