ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Και η Λέσβος στην οικογένεια υδατοδρομίων και υποδομών της Hellenic Seaplanes

Και η Λέσβος στην οικογένεια υδατοδρομίων και υποδομών της Hellenic Seaplanes
Ολοκληρώθηκε η επιλογή αναδόχου για το υδατοδρόμιο και τα υδάτινα πεδία στο νησί της Λέσβου, με την Hellenic Seaplanes να αναλαμβάνει την αδειοδότηση και έγκρισή τους.

Το τελευταίο διάστημα γίνονται αποφασιστικά βήματα στα νησιά του Βορείου Αιγαίου ώστε να υποστηρίζουν πτήσεις με υδροπλάνα, καθώς μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα τρία νησιά είναι σε τροχιά λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων.

Πιο συγκεκριμένα, μετά τα Ψαρά, η Χίος και οι Οινούσσες πλησιάσουν να λάβουν το πράσινο φως ώστε τα λιμάνια τους να αποκτήσουν άμεσα το πλεονέκτημα να φέρουν τα υδροπλάνα κοντά τους, ενώ στο παζλ των προορισμών που θα εξυπηρετήσουν ταξίδια με υδροπλάνα στα νησιά Βορείου Αιγαίου και στις γειτονικές παραθαλάσσιες περιοχές, έρχεται να προστεθεί και η Λέσβος.

Ειδικότερα, το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου προχώρησε σε εξέταση προσφορών που αφορούν την ανάληψη της διαδικασίας για την έκδοση της άδειας ίδρυσης για το υδατοδρόμιο Μυτιλήνης καθώς και της έγκρισης των δύο υδάτινων πεδίων στις περιοχές Πέτρα και Πλωμάρι.

Η Hellenic Seaplanes ήταν ανάμεσα στις εταιρείες που κατέθεσαν πρόταση με την προοπτική να αναλάβουν τα έργα στο νησί, με την κατάληξη της διαδικασίας να βρίσκει τα Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. να επικρατούν με την προσφορά τους, και ταυτόχρονα να υποδέχονται τις υποδομές της Λέσβου στο δίκτυο υδατοδρομίων και υδάτινων πεδίων που χτίζει στην Ελλάδα.

Με τη «σφράγιση» της συμφωνίας, κλιμάκιο της Hellenic Seaplanes θα μεταβεί στο νησί προκειμένου να προβεί σε αυτοψία χώρων ώστε να ελέγξει την καταλληλότητά τους για τη δημιουργία των εγκαταστάσεων.

Άξιο αναφοράς είναι ότι καθοριστικό ρόλο για να μην μείνει στα σχέδια το όραμα της έλευσης των υδροπλάνων στο νησί, αλλά αντιθέτως να περάσουν στη φάση της υλοποίησης κατέχουν τόσο η Δημοτική όσο και η Λιμενική αρχή της Λέσβου.

Τα θεμέλια μιας καλής συνεργασίας είχαν μπει ήδη από τον Απρίλιο του 2022, όταν ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους είχε επισκεφθεί τη Λέσβο και είχε πραγματοποιήσει συναντήσεις και μελέτη σχεδίων με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτή Λέσβου κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, κ. Στρατή Κύτελη, τον Αντιδήμαρχο κ. Ευστράτιο Τζιμή, καθώς και το Δήμαρχο Δυτικής Μυτιλήνης, κ. Ταξιάρχη Βέρρο.


Αναφορικά με τη λήψη της έγκρισης στα λιμάνια της Χίου και των Οινουσσών ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους δήλωσε:

«Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα είδαμε τα Ψαρά, την Χίο και τις Οινούσσες να είναι πλέον σε θέση να υποδεχτούν τα υδροπλάνα στα λιμάνια τους, ενώ και η Λέσβος θα μπει στο πλάνο των αδειοδοτήσεων, μετά και την επικράτηση της Hellenic Seaplanes στη διαγωνιστική διαδικασία για την ανάληψη των υποδομών της. Τα νέα αυτά μας δίνουν πολλούς λόγους να είμαστε αισιόδοξοι, γιατί βλέπουμε οι συνεργασίες της Hellenic Seaplanes με δημοτικές, λιμενικές αρχές και με τους φορείς που παίρνουν τις τελικές αποφάσεις εγκρίσεων να αποδίδουν και να λειτουργούν αποτελεσματικά, προς όφελος του δικτύου υδατοδρομίων και υποδομών που θα δώσει ζωή στο εγχείρημα να πετάμε με υδροπλάνα σε όλη την Ελλάδα!».
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video