ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Αλεξανδρούπολης για το συνεχόμενο «Γολγοθά» των εργαζομένων στα ΚΕΠ

Ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Αλεξανδρούπολης για το συνεχόμενο «Γολγοθά» των εργαζομένων στα ΚΕΠ
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) λόγω της υποστελέχωσης, αλλά και του αυξανόμενου όγκου εργασίας καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Σε ανακοίνωσή την αναφέρει:

«Μιας που βρήκαμε παπά ας θάψουμε πέντε - έξι

Δεν θα ταίριαζε καλύτερα άλλη παροιμία από τη συγκεκριμένη στην περίπτωση των εργαζομένων στα ΚΕΠ, εάν σκεφτεί κάποιος τη σωρεία των αναθέσεων νέων καθηκόντων από την αρχή της πανδημίας, το Μάρτη του 2020 έως σήμερα.

Οι συνάδελφοι εργάζονται σε μία υπηρεσία υποστελεχωμένη πλέον, με εργασιακή επιφόρτιση, ακατάλληλες κτιριακές δομές, απαρχαιωμένο τεχνολογικό εξοπλισμό, με ανοικτά μέτωπα νομιμοποίησης, διαχείρισης και προστασίας των προσωπικών δεδομένων των πολιτών, καθώς και την απειλή του υπουργείου, μην τυχόν και δεν τηρηθούν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των πολιτών. Σε αυτό το πλαίσιο καλούνται να λειτουργήσουν σε βάρδιες και Σάββατα, ακόμη και με ένα μόνο άτομο και τούτο παρά τη σχετική νομοθετική ρύθμιση και πρόβλεψη για την παρουσία δύο (2) εργαζομένων στην απογευματινή βάρδια και σε αυτήν του Σαββάτου.

Στην πράξη όμως σε πολλά κεντρικά ΚΕΠ, η τελευταία αυτή εγκύκλιος που καθορίζει αυτό τον αριθμό εργαζομένων, δεν αναλογεί στον όγκο εργασιών σε σχέση με την προσέλευση του κοινού. Ουσιαστικά πέταξαν ένα τυράκι στους εργαζόμενους στα ΚΕΠ, για να μην αντιδρούν στους ιθύνοντες του αρμόδιου υπουργείου, που τους επιφορτίζει συνεχώς με νέες διαδικασίες να διεκπεραιώνουν, θεωρώντας το αυτό ψηφιακή αναβάθμιση.

Ταυτόχρονα παρατηρείται σε πολλά ΚΕΠ της περιφέρειας οι συνάδελφοι να επιφορτίζονται με χίλια-δυο παράπλευρα καθήκοντα από τους τοπικούς άρχοντες, παράλληλα με τα ήδη υπάρχοντα που καθορίζονται από το υπουργείο. Επιπλέον καθημερινά όλο και κάποια καινούρια εγκύκλιος αποστέλλεται να ξημερώνει στην οθόνη τους, να τους ρίχνει κατευθείαν στα βαθιά, προκαλώντας αντιπαράθεση με τους πολίτες που προσέρχονται στις υπηρεσίες, έχοντας ήδη εισπράξει την παραπληροφόρηση από όσους ευαγγελίζονται ψηφιακό παραδεισένιο περιβάλλον, συχνά σε εικονικά πλαίσια.

Παρόλο που τα ΚΕΠ μέσα στην πανδημία σήκωσαν το βαρύτατο φορτίο της διαδικασίας του εμβολιασμού, του προγραμματισμού του και της έκδοσης των σχετικών βεβαιώσεων, των rapid test και πλειάδας εφαρμογών, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι συνάδελφοι να εργάζονται υπερωριακά, δεν προβλέφθηκε αμοιβή για αυτήν τη δεδουλευμένη υπερωριακή τους απασχόληση, ούτε και στους συναδέλφους των ΚΕΠ του Δήμου Αλεξανδρούπολης, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, παρά τις υποσχέσεις και τις μεγαλόστομες διακηρύξεις, όπως άλλωστε κατά κόρον συνέβη και με συναδέλφους σε άλλους κλάδους.

Σαν να μην έφταναν όλα τα οξυμένα προβλήματα, εσχάτως πληροφορήθηκαν, ότι γίνανε και φυσικό σημείο για την υποβολή αιτήσεων πιστοποίησης αναπηρίας Κ.ΕΠ.Α, χωρίς έγκαιρη και ουσιαστική ενημέρωση και χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις στους χώρους εργασίας για την υποδοχή των ενδιαφερομένων. Σημαντικό είναι, εδώ, να αναφερθεί πως η άκριτη μεταφορά διεκπεραίωσης μιας διαδικασίας, από τον πρωτογενή φορέα προς τα ΚΕΠ, αποτελεί συνηθισμένο φαινόμενο, από την αρχή της λειτουργίας τους και προκαλεί αντιπαράθεση, λειτουργώντας στη λογική του "διαίρει και βασίλευε", καθώς προκαλεί εντάσεις μεταξύ των συναδέλφων στα ΚΕΠ και άλλων φορέων για του "αφέντη το φαΐ" που λέει και ο ποιητής...

Η κατάσταση είναι πλέον στο ΑΜΗΝ και παραπέρα…

Αυτή η πολιτική δεν είναι τυχαία, ούτε γίνεται για το καλό μας. Η κυβέρνηση ακολουθεί το δρόμο της σπατάλης υπέρογκων ποσών, προκειμένου να επιτύχει την "Οργανωτική Αναβάθμιση - Ψηφιακό Μετασχηματισμό των ΚΕΠ και των παρεχόμενων υπηρεσιών", που παρουσίασε στη ΔΕΘ και έχει βγει στο κυνήγι να χρυσοπληρώσει ειδικούς συμβούλους για τη δήθεν βελτίωση των ΚΕΠ. Στην πραγματικότητα πρέπει να επιλύσει τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στην υπηρεσία με άξονα τις υποδείξεις των συναδέλφων και την εξυπηρέτηση των πολιτών και όχι την ταλαιπωρία τους και την σπατάλη δημοσίου χρήματος για να "καλοταΐσει" τα ιδιωτικά συμφέροντα. Είναι πια εμφανές ότι αν πρόκειται για τη στήριξη των εργαζομένων και των αναγκών τους δεν περισσεύει "φράγκο", αν πρόκειται όμως για στήριξη των δήθεν "επενδυτών" τα ταμεία ανοίγουν αφειδώς.

Τώρα πρέπει να σημάνει γενικός ξεσηκωμός σε όλους τους χώρους δουλειάς και στα ΚΕΠ. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια εφησυχασμού. Εξαντλήθηκε η υπομονή μας, οι αντοχές μας, καμιά αναμονή, καμιά άλλη ανοχή. Δεν δίνουμε χώρο και χρόνο σε κανέναν σωτήρα. Παίρνουμε τη κατάσταση στα χέρια μας. Στις 9 του Νοέμβρη να νεκρώσουν όλα τα ΚΕΠ, ενιαία όλοι οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να δώσουμε απάντηση στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • μαζικούς διορισμούς και μισθολογική αναβάθμιση.
  • κατοχύρωση και διασφάλιση μας σε θέματα προσωπικών δεδομένων.
  • άμεσα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα ΚΕΠ.
  • να εξασφαλιστεί η πρόσληψη όσων εργαζομένων απαιτούνται σε κάθε ΚΕΠ για να μπορεί να λειτουργεί αξιοπρεπώς και ως προς την απογευματινή βάρδια και αυτήν του Σαββάτου.
  • ενημέρωση - εκπαίδευση των υπαλλήλων για κάθε νέα διαδικασία που σχεδιάζεται να ανατεθεί στα ΚΕΠ και να λαμβάνεται υπόψη η άποψη των εργαζομένων πριν να έχουμε τετελεσμένα.»
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video