ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ανακοίνωση του ΚΚΕ ΑΜΘ για την ελληνοαμερικάνικη άσκηση στο Πετροχώρι Ξάνθης

Ανακοίνωση του ΚΚΕ ΑΜΘ για την ελληνοαμερικάνικη άσκηση στο Πετροχώρι Ξάνθης
Ξεκίνησε στο Πετροχώρι Ξάνθης η ελληνοαμερικάνικη Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ–22» (OLYMPIC COOPERATION–22), με τη συμμετοχή τμημάτων της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού και τμημάτων της 101st Airborne Division των ΗΠΑ, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 21 Οκτωβρίου.


Σε σχετική ανακοίνωση η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ αναφέρει:

Η ελληνοαμερικάνικη άσκηση «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-22» (OLYMPIC COOPERATION-22) η οποία διεξάγεται στο Πετροχώρι Ξάνθης και στην οποία συμμετέχουν, με καθεστώς παρατηρητή, η Κύπρος και η Αίγυπτος, γίνεται σε μια περίοδο που η όξυνση των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων οδηγεί σε ολέθρια κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία, με αυξημένο τον κίνδυνο για χρήση πυρηνικών. Αποτελεί συνέχεια προηγούμενων παρόμοιων ασκήσεων και εντάσσεται στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για όξυνση της στρατιωτικής αντιπαράθεσης με τη Ρωσία.

Συμβάλει στην παραπέρα εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και δεν σχετίζεται με την αμυντική θωράκισή της, όπως προπαγανδίζουν τα κυβερνητικά επιτελεία. Άλλωστε το ίδιο το ΓΕΣ αναφέρει πως: «Κατά την διάρκεια της άσκησης, η οποία θα διεξαχθεί με χρήση πραγματικών πυρών και Συστημάτων Εξομοίωσης Τακτικής Εμπλοκής (ΣΕΤΕ), θα εξεταστούν αντικείμενα επιθετικών και αμυντικών επιχειρήσεων». Τα εναέρια μέσα που επιχειρούν, στο πλαίσιο της άσκησης, σε όλη τη Θράκη, μέχρι την Αλεξανδρούπολη, δεν αποτελούν «ασπίδα» για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, τα οποία άλλωστε βρίσκονται σε διαρκή αμφισβήτηση μέσα στο ΝΑΤΟϊκό πλαίσιο, αλλά για τις κρίσιμες ΝΑΤΟϊκές υποδομές, που αποτελούν δυνητικά στόχο αντιποίνων.

Κανένας εφησυχασμός δεν χωρά για το λαό, στα πλαίσια των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών, όταν μάλιστα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η μετατροπή της περιοχής σε ορμητήριο πολέμου και στόχο αντιποίνων με ευθύνη της ΝΔ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ). Όταν η Αλεξανδρούπολη χαρακτηρίζεται από τους ΝΑΤΟϊκούς φονιάδες και τα παπαγαλάκια τους σε «Σούδα του Βορρά». Όταν ξεπουλιούνται - για οικονομικούς, γεωπολιτικούς και στρατιωτικούς λόγους - τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας στους Αμερικάνους. Όταν παραδίνονται αεροδρόμια, οδικοί άξονες, στρατόπεδα και άλλες κρίσιμες υποδομές για να εξυπηρετηθούν τα επικίνδυνα σχέδια τους.

Το να παραχωρούμε «γη και ύδωρ» στους Αμερικάνους μακελάρηδες και να πραγματοποιούμε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις δεν μας προστατεύει από την επιθετικότητα της τούρκικης αστικής τάξης, όταν μάλιστα βρίσκονται σε εξέλιξη τα παζάρια με την ελληνική αστική τάξη, όταν όλες οι εξελίξεις αποδεικνύουν πως τα πάντα υποτάσσονται στο στόχο να παραμείνει η Τουρκία δεμένη στο ΝΑΤΟϊκό «άρμα», να διασφαλιστεί η ΝΑΤΟϊκή συνοχή.

Καλούμε το λαό της περιοχής να εντείνει την πάλη του και να διεκδικήσει:
  • Καμία αξιοποίηση του Πετροχωρίου από τους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς δολοφόνους.
  • Η Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.
  • Κανένας Έλληνας φαντάρος και στρατιωτικός να μη χρησιμοποιηθεί για τη διευκόλυνση των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών φονιάδων.
  • Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
  • Αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ.
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα, να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο, στη Σούδα και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
  • Κανένας φαντάρος και στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολή εκτός συνόρων.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video