ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Παρέμβαση εργατικών σωματείων στη ΔΕΗ Αλεξανδρούπολης την Τετάρτη 5 Οκτώβρη

Παρέμβαση εργατικών σωματείων στη ΔΕΗ Αλεξανδρούπολης την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου
Παρέμβαση στα γραφεία της ΔΕΗ στην Αλεξανδρούπολη διοργανώνουν την Τετάρτη 5 Οκτώβρη στις 11:00 το πρωί εργατικά σωματεία της περιοχής.

Συγκεκριμένα, στην κινητοποίηση καλούν τα σωματεία Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η Ενότητα», Οικοδόμων Αλεξανδρούπολης και Περιφέρειας, Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Θράκης και Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Έβρου.

Τα σωματεία διεκδικούν:
  • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε καύσιμα και Ενέργεια.
  • Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν και να γίνεται επανασύνδεση με μόνη προϋπόθεση τη συμφωνία σε διακανονισμό, χωρίς προκαταβολή και με πολλές χαμηλές δόσεις για αποπληρωμή των λογαριασμών.
  • Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.
  • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.
  • Άμεση αξιοποίηση των εγχώριων πηγών ορυκτών καυσίμων, όπως ο λιγνίτης.

Τα σωματεία στην ανακοίνωση - κάλεσμα σημειώνουν:
 
«Η ακρίβεια στην ενέργεια δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Είναι το αποτέλεσμα των επιλογών όλων των κυβερνήσεων που με την Ευρωπαϊκή Ένωση απελευθέρωσαν την αγορά ηλεκτρισμού, στήριξαν την απολιγνιτοποίηση, δημιούργησαν το χρηματιστήριο ενέργειας, προώθησαν την αντικατάσταση "συμβατικών" μορφών ενέργειας με ανανεώσιμες που τις χρυσοπληρώνουμε. Έτσι οι ενεργειακοί όμιλοι έχουν εκτινάξει τα κέρδη τους. Αυτοί θα έχουν σίγουρα εύκολο χειμώνα!

Λύση δεν είναι τα ψίχουλα της κυβέρνησης που και αυτά θα δίνονται με την προϋπόθεση τα νοικοκυριά περικόψουν βασικές λειτουργίες τους! Πρόκειται για επιδοτήσεις από χρήματα που εισπράχτηκαν όλα αυτά τα χρόνια από το λαό και τώρα θα καταλήξουν με άλλο τρόπο στους παρόχους ενέργειας. Λύση δεν είναι ούτε μια κρατικοποιημένη ΔΕΗ που θα λειτουργεί όπως και στο παρελθόν αντιμετωπίζοντας τις λαϊκές ανάγκες για ενέργεια σαν εμπόρευμα.

Όλους εμάς που παλεύουμε καθημερινά για την επιβίωση δε μας ταιριάζει να σκεφτόμαστε αν θα ανοίξουμε το κλιματιστικό, το θερμοσίφωνα, αν θα βάλουμε πετρέλαιο, αν θα βάλουμε τη σόμπα στην πρίζα.

Λύση για μας είναι να οργανώσουμε τον αγώνα και την αλληλεγγύη μας μέσα από τα σωματεία μας για να μην υπάρξει καμία οικογένεια που θα κρυώνει στο σπίτι της, κανένα παιδί που θα ξεπαγιάζει την ώρα του μαθήματος, κανένας ηλικιωμένος και άρρωστος που θα κινδυνέψει.

Στην Απεργία στις 9 Νοεμβρίου "στέλνουμε το λογαριασμό" στους επιχειρηματικούς ομίλους και στις κυβερνήσεις τους».

Φωτογραφία αρχείου
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video