ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πετυχημένη η συμμετοχή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην 29η Agrotica

Πετυχημένη η συμμετοχή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην 29η Agrotica
Μία ακόμη πετυχημένη συμμετοχή μετρά στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ), με την παρουσία του στην 29η Διεθνή Έκθεση Agrotica που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, το χρονικό διάστημα 20 έως 23 Οκτωβρίου 2022, στο εκθεσιακό κέντρο της  ΔΕΘ - Helexpo.

Στην περίοδο αυτή που το ενδιαφέρον των καταναλωτών μονοπωλεί η παραγωγή και το κόστος της ενέργειας, η συμμετοχή του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης με την επίδειξη πειραμάτων παραγωγής της, προσέλκυσε πλήθος ενδιαφερομένων.


Συγκεκριμένα, τεχνοβλαστός του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, η εταιρεία Τεχνολογίες Περιβάλλοντος και Βιοαερίου - act4energy, που εξειδικεύεται στον τομέα της αναερόβιας χώνευσης παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες, παρουσίασε σύστημα παραγωγής ενέργειας από απόβλητα, αποτελούμενο από έναν αντιδραστήρα μαζί με όλα τα παρελκόμενα του.

Επιπλέον, ο τεχνοβλαστός του Δ.Π.Θ. παρουσίασε το μοντέλο που ανάπτυξε σε συνεργασία με εταιρεία αντι-ρύπανσης αέρα. Πρόκειται για ένα βιολογικό φίλτρο απομάκρυνσης υδρόθειου (H2S), αμμωνίας (NH3), μερκαπτανών και άλλων δύσοσμων αερίων, της σειράς Bio-X η οποία μπορεί να τοποθετηθεί και να λειτουργήσει με θεαματικά αποτελέσματα σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, αντλιοστάσια λυμάτων, εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων καθώς και σε βιομηχανικές εφαρμογές όπου απαντώνται αυτά τα αέρια.


Ένα αναερόβιο σύστημα δύο σταδίων, με στόχο την επεξεργασία αποβλήτων φρούτων και λαχανικών, στο πλαίσιο στο πλαίσιο του προγράμματος για την κυκλική οικονομία και διαχείρισης του οργανικού κλάσματος των αστικών απορριμμάτων μεταξύ των χωρών της Μεσογείου (CEOMED), ήταν το αντικείμενο ενός ακόμη πειράματος που υλοποιείται στα εργαστήρια του ΔΠΘ και συγκεκριμένα σε αυτά του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος.

Η εκχύλιση από φρούτα τα λαχανικά τα οποία είναι πλούσια σε οργανικό υλικό τροφοδοτούνταν σε αναερόβιο αντιδραστήρα ανοδικής ροής στρώματος ιλύος (UASB), όπου πραγματοποιείτο η παραγωγή μεθανίου, επιτυγχάνοντας υψηλές αποδόσεις παραγωγής του.


Στο περίπτερο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης που ήταν στελεχωμένο με προσωπικό και ερευνητές του, ενημερώθηκαν οι επιχειρηματίες, που το επισκέφτηκαν, εκατοντάδες φοιτητών και σπουδαστών, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, Δήμων, και ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Αλέξης Τσίπρας.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video