ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Παράσταση θεάτρου σκιών στο Μουσείο Μετάξης Σουφλίου

Παράσταση θεάτρου σκιών στο Μουσείο Μετάξης Σουφλίου
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30, την παράσταση θεάτρου σκιών «Ο Εφές του Αϊδινίου, ο Τσακιτζής και η ωραία Σμυρνιωτοπούλα», για μικρούς και μεγάλους, στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί.

Η Ομάδα Θεάτρου Σκιών του καραγκιοζοπαίκτη και θεατρολόγου Νικόλα Τζιβελέκη έχει ετοιμάσει μια ξεχωριστή παράσταση, στην οποία ο λαϊκός ήρωας Ελλήνων και Τούρκων, προστάτης και ευεργέτης των αδυνάτων, δίνει χρήματα σε άπορους, παντρεύει φτωχές κοπέλες και εναντιώνεται στις οθωμανικές αρχές, τους τσιφλικάδες και την πλουτοκρατία. Ένα περιπετειώδες έργο που εκτυλίσσεται στις αρχές του 20ού αιώνα σε πόλεις και χωριά της Μικράς Ασίας.

Στην παράσταση συμμετέχει τριμελής ορχήστρα λαϊκών οργάνων που ερμηνεύει μικρασιάτικους σκοπούς και τραγούδια, ενώ για τις ανάγκες της κατασκευάστηκαν ειδικές φιγούρες και σκηνικά που αποτυπώνουν τοπία της περιοχής.

Συντελεστές

Καραγκιοζοπαίχτης: Νικόλας Τζιβελέκης
Συνεργάτης σκηνής: Απόστολος Γραββάνης
Ούτι, τραγούδι: Ηλίας Μαρκαντώνης
Κλαρίνο: Τρύφωνας Παπαϊωάννου
Κρουστά: Αλεξάνδρα Παπαστεργιοπούλου
Φιγούρες - σκηνικά θεάτρου σκιών: Νικόλας Τζιβελέκης, Δημήτρης Μπερέκος, Μαρία Κακόνι.

Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν.

Μουσείο Μετάξης
Ελ. Βενιζέλου 73, Σουφλί0
Τηλ. 25540-23700
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video