ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συμμετοχή του Δήμου Ορεστιάδας στο «Δίκτυο Πόλεων Ελλάδας - Ισραήλ για τον Πολιτισμό και την Υγεία»

Συμμετοχή του Δήμου Ορεστιάδας στο «Δίκτυο Πόλεων Ελλάδας - Ισραήλ για τον Πολιτισμό και την Υγεία»
Ο Δήμος Ορεστιάδας συμμετείχε στις εργασίες της Ιδρυτικής Συνάντησης και της Τελετής Υπογραφής του επίσημου πρωτοκόλλου ίδρυσης ενός θεματικού δικτύου «Για τον Πολιτισμό και την Υγεία», που απαρτίζεται από 9 Δήμους από την Ελλάδα και 8 από το Ισραήλ.

Το νέο θεματικό Δίκτυο των 17 πόλεων της Ελλάδας και του Ισραήλ, αποσκοπεί στην περαιτέρω σύσφιξη των ήδη ενισχυμένων δεσμών μεταξύ των δύο χωρών και λαών μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της διπλωματίας των πόλεων.

Βασικός συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο πρωτοπόρος στην διπλωματία των πόλεων αν. Καθηγητής κ. Φώτης Παπαθανασίου, του οποίου υλοποιείται η αρχική ιδέα για τη δημιουργία του νέου Δικτύου.


Την ενημέρωση στους παρευρισκόμενους για τους σκοπούς και την στόχευση του Δικτύου, έκαναν, η επιστημονική υπεύθυνη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων - Προαγωγή Υγείας, κα Νταίζη Παπαθανασοπούλου και από το Ισραήλ η ομόλογός της, Prof. Milka Donchin.

Τα πρωί της πρώτης μέρας, μετά τους επίσημους χαιρετισμούς, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ορεστιάδας κα Ζαχαρούλα Πέπη παρουσίασε στους εκπροσώπους των δύο χωρών το προφίλ και την ιστορία της πόλης της Ορεστιάδας καθώς επίσης τους στόχους και της προσδοκίες από τη συμμετοχή σ΄ αυτό το Δίκτυο. Ακολούθησε η προβολή βίντεο με τα σημεία βιώσιμης ανάπτυξης της πόλης της Ορεστιάδας.


Τα απόγευμα της ιδίας μέρας, μέσω των εργασιών τεσσάρων θεματικών τραπεζιών καθορίστηκε το άμεσο πλάνο στόχευσης και δράσεων:
 • Με έμφαση στην υιοθέτηση και εφαρμογή πολιτικών κατά της φτώχειας, της προστασίας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων καθώς και των ηλικιωμένων, με την στράτευση και την προσφορά εθελοντών.
 • Επιβεβαιώθηκε η πρόθεση πολιτιστικών ανταλλαγών ανάμεσα στις πόλεις - μέλη, με την διοργάνωση δράσεων φεστιβάλ και αφιερωμάτων μουσικής, γαστρονομίας, διατροφής και ιστορίας.
 • Καθώς και η δρομολόγηση προγραμμάτων τουριστικής προβολής και ανταλλαγής επισκέψεων και γνωριμίας με τις πόλεις του δικτύου.
 • Εντάχθηκε εξάλλου στην ατζέντα το θέμα της αξιοποίησης της εμπειρίας και της μεταφοράς της τεχνογνωσίας του Ισραήλ στην εξοικονόμηση και την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων καθώς και της αφαλάτωσης νερού.


Οι εργασίες της πρώτης μέρας ολοκληρωθήκαν με την υπογραφή από τους Δημάρχους και τους αυτοδιοικητικούς από τις δύο χώρες της Ιδρυτικής Διακήρυξης και του Πρωτοκόλλου σύστασης και δημιουργίας του Δικτύου Πόλεων Ελλάδας και Ισραήλ «Για τον Πολιτισμό και την Υγεία», σε μια λαμπρή τελετή στο ξενοδοχείο «Coral Hotel Athens».

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Βασίλειος Μαυρίδης αμέσως μετά της υπογραφή της Ιδρυτικής Διακήρυξης δήλωσε ιδιαίτερα περήφανος «για τη συμμετοχή μας σε αυτό το δίκτυο καθώς με το Ισραήλ δε μας συνδέει μόνο μια παραδοσιακή φιλία, αλλά κυρίως το κοινό μας όραμα για μια πολιτική στρατηγική για το καλό των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας. Από την ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών, μπορούμε να κάνουμε τις πόλεις μας κοιτίδες πολιτισμού, ιδανικές να προσφέρουν στους κατοίκους τους υγεία και ευζωία».


Η υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου πραγματοποιήθηκε παρουσία των Βουλευτών του Νότιου Τομέα Αθηνών κας Άννας Καραμανλή, κ. Βασίλη Σπανάκη και κ. Γιάννη Μπαλάφα, του νέου Πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Noam Katz, εκπροσώπων της εν Ελλάδι Ισραηλινής Κοινότητας, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και άλλων επισήμων.

Χαιρετισμούς κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απεύθυναν επίσης ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Αντιπρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας κ. Εμμανουήλ Δανιήλ και ο τ. Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ. Βενιαμίν Αλμπάλας, ενώ στην έναρξη της εκδήλωσης, σπουδαστές του Ωδείου Παλαιού Φαλήρου απέδωσαν μουσικά κομμάτια κλασικής μουσικής και ρυθμούς των δύο χωρών.

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου ολοκληρωθήκαν οι εργασίες του Συνεδρίου με την ανακοίνωση και την παρουσίαση των συμπερασμάτων της διαβούλευσης.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου κ. Γιάννη Φωστηρόπουλου, οι Ισραηλινοί και οι Έλληνες προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν και περιηγήθηκαν στο παράλιο μέτωπο του Παλαιού Φαλήρου.

Οι πόλεις καθώς και οι εκπρόσωποι τους που συμμετέχουν στο «Δίκτυο Πόλεων Ελλάδας - Ισραήλ, για τον Πολιτισμό και την Υγεία» είναι:
 • Acre (Akko), Shimon Lankri
 • Ashdod, Yehiel Lasri
 • Διόνυσος, Ιωάννης Καλαφατέλης
 • Herzliya, Moshe Fadlon
 • Hod HaSharon, Amir Kochavi
 • Ηγουμενίτσα, Ιωάννης Λώλος
 • Καλλιθέα, Δημήτριος Κάρναβος
 • Κάρυστος, Ελευθέριος Ραβιόλος
 • Kfar Saba, Rafi Saar
 • Λυκόβρυση - Πεύκη, Αναστάσιος Μαυρίδης
 • Δήμος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης
 • Ofakim, Yitzhak Danino
 • Ορεστιάδα, Βασίλειος Μαυρίδης
 • Παλαιό Φάληρο, Ιωάννης Φωστηρόπουλος
 • Petach-Tikva, Rami Greenberg
 • Umm al-Fahm, Samir Sobhi Mahamed
 • Ξυλόκαστρο - Ευρωστίνη, Βλάσιος Τσιώτος
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video