ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Τραγική η εικόνα των οικονομικών της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης

Τραγική η εικόνα των οικονομικών της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης
Τραγική η εικόνα των οικονομικών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης όπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό του 2023 που κατατέθηκε στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και θα συζητηθεί σε προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο.

Για άλλη μια χρονιά με ευθύνη της Κεντρικής Διοίκησης τα έσοδα της Περιφέρειας είναι …αστεία και η χρηματοδότηση από το Κυβέρνηση, τουλάχιστον ελλιπής. Την πικρή εικόνα αυτή αντανακλά και ο προϋπολογισμός του 2023 για την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης με τα έσοδα από τον τακτικό προϋπολογισμό να υπολογίζονται συνολικά σε 52 εκ. €. Ο κύριος όγκος των εσόδων καλύπτει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων (28,2 εκ. €) και την μεταφορά μαθητών (11,6 εκ. €).

Τα έσοδα από την πολιτεία για τις συντηρήσεις του οδικού δικτύου είναι της τάξης των 2,5 εκ. € με την Ξάνθη να μην χρειάζεται καμία συντήρηση για το οδικό της δίκτυο, έχοντας μηδενική πρόβλεψη!

Για τα τεχνικά έργα και την εφαρμογή του προγράμματος δράσης η πρόβλεψη αφορά έσοδα από τον κρατικό προϋπολογισμό της τάξης των 2,2 εκ. € κάτω από τον τίτλο «Επενδυτικές Δαπάνες».

Απομένει τέλος ένα ακόμη κονδύλιο 6,1 εκ. € που από τον κρατικό προϋπολογισμό κατευθύνεται σε «λειτουργικές δαπάνες των Διευθύνσεων» και αμοιβές των μισθοδοτούμενων αιρετών, κονδύλιο που είναι γελοία μεγαλύτερο από το κονδύλιο των …επενδύσεων που διατίθεται από τον Κ.Π.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ υπολογίζει ότι θα κατορθώσει να εισπράξει άλλα 2,9 εκ. € από τέλη, πρόστιμα και δικαιώματα κυρίως των Δ/σεων Συγκοινωνιών για να μπορέσει να ανταπεξέλθει, για να διαμορφωθούν τα έσοδα του προϋπολογισμού του 2023 (μαζί με κάποια άλλα μικροέσοδα) στο συνολικό ποσό των 55 εκ. € περίπου. Ουσιαστικά δηλαδή η Περιφέρεια ΑΜ-Θ έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί από τα έσοδα αυτά μόλις το ποσό των 5,1 ε.κ €. ποσό ίσως μικρότερο κι από έναν μέτριο σε πληθυσμό Δήμο! Δυστυχώς αυτή η πικρή αλήθεια δεν μπορεί να τύχει της επιβράβευσης της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας.

Από το Γραφείο Τύπου της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video