ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Αλεξανδρούπολη: Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της καταστροφής του Μικρασιατικού, Θρακικού και Ποντιακού Ελληνισμού

Αλεξανδρούπολη: Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της καταστροφής του Μικρασιατικού, Θρακικού και Ποντιακού Ελληνισμού
Το μήνα αυτό συμπληρώνονται 100 χρόνια από τις οδυνηρές εκείνες ημέρες του Σεπτεμβρίου του 1922 όταν οι πρόγονοί μας Έλληνες μικρασιάτες, θρακιώτες και πόντιοι αναγκάστηκαν βίαια να ξεριζωθούν από τις πατρογονικές τους εστίες στην Μικρά Ασία και στη Θράκη και να έλθουν πρόσφυγες στην μητέρα Ελλάδα. Κατά δε τη διάρκεια των διωγμών και του ξεριζωμού χιλιάδες ήταν αυτοί που έχασαν τη ζωή τους είτε από τη βαρβαρότητα των κατακτητών, είτε από τις κακουχίες, είτε χάθηκαν στα τάγματα εργασίας στα βάθη της Μικράς Ασίας.

Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει θεσπίσει κατά την Κυριακή προ την Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού να τιμάται η μνήμη των Εθνοιερομαρτύρων Μητροπολίτου Σμύρνης Χρυσοστόμου και των συν αυτώ αρχιερέων, καθώς και όλων όσων έχασαν παντοιοτρόπως την ζωή τους κατά την καταστροφή του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Η Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως τιμά την μνήμη των μαρτύρων αυτών της Πίστεως και του Ελληνισμού και συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιούνται σε ολόκληρη την πατρίδα μας.

Για το λόγο αυτό την ερχόμενη Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου θα τελεσθεί από 7:00 έως 10:00 το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όσων έχασαν μαρτυρικά τη ζωή τους κατά την καταστροφή της Μικράς Ασίας, της Ανατολικής Θράκης και του Πόντου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Καλλιτεχνικός Όμιλος Αλεξανδρουπόλεως θα παρουσιάσει σχετικό μουσικό πρόγραμμα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video