ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Από 3 έως 10 Σεπτεμβρίου οι Γιορτές Παλιάς Ξάνθης - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Από 3 έως 10 Σεπτεμβρίου οι Γιορτές Παλιάς Ξάνθης - Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
H παλιά πόλη της Ξάνθης, υποδέχεται και φέτος από τις 3 έως και τις 10 Σεπτεμβρίου 2022 τις Γιορτές Παλιάς Πόλης, στον παραδοσιακό διατηρητέο οικισμό της παλιάς πόλης.

Ο θεσμός αποβλέπει στην ανάδειξη, προβολή και ανάπτυξη ενός από τους μεγαλύτερους διατηρητέους οικισμούς της χώρας μας, ενός οικιστικού χώρου με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, με βαριά ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.


Κατά τη διάρκεια των γιορτών, η πόλη ζει για λίγο στο χθες, που παραμένει ζωντανό μέχρι σήμερα, με τη μουσική και τα χρώματα να πλημμυρίζουν τα στενά σοκάκια του οικισμού.

Στις εκδηλώσεις αυτές, πολιτιστικοί σύλλογοι παρουσιάζουν δράσεις και εκδηλώσεις μέσα από τις οποίες προβάλλεται η παράδοση του τόπου, τα ήθη και τα έθιμά του, αλλά πάνω απ’ όλα οι άνθρωποι και οι δημιουργίες τους σε όλους τους τομείς: τη μουσική, το θέατρο, τον κινηματογράφο, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, τη χειροτεχνία, κ.α.


Διάφορα σημεία του διατηρητέου παραδοσιακού οικισμού της παλιάς πόλης φιλοξενούν συναυλίες δημοφιλών καλλιτεχνών, αλλά και τοπικών μουσικών συγκροτημάτων, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις παραδοσιακών και σύγχρονων σχημάτων, βραδιές λαογραφίας, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και γλυπτικής, παρουσιάσεις βιβλίων, αφιερώματα στην ιστορία της Ξάνθης αλλά και αθλητικές και παιδικές εκδηλώσεις.


Στα σοκάκια της «Παλιάς Πόλης» στήνονται τα στέκια των πολιτιστικών και καρναβαλικών συλλόγων για να προσφέρουν φαγητό και ποτό. Στα στέκια των συλλόγων στήνονται γλέντια, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις αντίστοιχες με αυτές του καρναβαλιού.


Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης είναι ο δεύτερος μεγάλος θεσμός στην Ξάνθη μετά τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές (Ξανθιώτικο Καρναβάλι). Διοργανώθηκαν για πρώτη φορά το 1991 και πραγματοποιούνται κάθε χρόνο την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Η 31η διοργάνωση των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2022 και η επίσημη έναρξη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στην Πλατεία Μητροπόλεως.

Οι σύλλογοι ετοιμάζουν τα στέκια τους στον παραδοσιακό οικισμό, φορείς και πολιτιστικοί σύλλογοι προγραμμάτισαν τις εκδηλώσεις και τις δράσεις τους και μας περιμένουν...
[post_ads_2]
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην Κεντρική Σκηνή (Πλατεία Μητροπόλεως)

Σαββάτο 3 Σεπτεμβρίου
20:45 Ο Χρήστος Νικολόπουλος με τις τρεις μεγάλες κυρίες του ελληνικού τραγουδιού Ελένη Βιτάλη, Γλυκερία και Πίτσα Παπαδοπούλου.

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου
20:30 Συναυλία Δημήτρη Ζερβουδάκη

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου
  • 20:30 Συναυλία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ξάνθης που θα παρουσιάσει μουσικές διασκευές Ελλήνων καταξιωμένων συνθετών και ελληνικών παραδοσιακών τραγουδιών.
  • 21:30 Συναυλία Αντώνη Μουσαδέ - Ασμίκ Μπεκλαριάν.
  • 22:15 Συναυλία Μάνιας Ασλάνογλου.

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου
20:30 Βραδιά Λαογραφίας. Φιλοξενούμενα χορευτικά και λαογραφικοί σύλλογοι της πόλης θα χορέψουν χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου
20:30 Συναυλία Μουσικοί Θησαυροί... της καθ’ ημάς Ανατολής
Ένα γοητευτικό μουσικό ταξίδι γεμάτο από τη μαγεία της καθ’ ημάς Ανατολής, με μια συναρπαστική εναλλαγή επί σκηνής με τραγούδια, χορό, μουσικές, εμπνευσμένα κείμενα και προβολές από ιστορικά βίντεο εποχής, από τη Μικρασία, τον Πόντο, τη Θράκη και την Κύπρο. Οι Μουσικοί Θησαυροί της καθ’ ημάς Ανατολής... μέσα από τις ξεχωριστές ερμηνείες του Παναγιώτη Θεοδωρίδη και της Μάγδας Πένσου και τη συνοδεία κορυφαίων μουσικών.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου
20:30 Συναυλία Μανώλης Κονταρός

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου
20:30 Συναυλία Κώστα Χατζή. Μαζί του τραγουδούν η Μαρία Αλεξίου και η Δανιέλα Χατζή.

Σαββάτο 10 Σεπτεμβρίου
20:30 Συναυλία Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Ξενάγηση στον παραδοσιακό οικισμό

Οργανωμένες καθημερινές ξεναγήσεις σε όλη την διάρκεια των γιορτών (μέχρι Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου) στην παλιά πόλη της Ξάνθης σε μικρά γκρουπ επισκεπτών με την ευθύνη αδειοδοτημένου ξεναγού. Σημείο εκκίνησης Πλατεία Δημοκρατίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 3/9/2022, 10:00-11:30 και 18:30-20:00
Κυριακή 4/9/2022. 10:00-11:30 και 18:30-20:00
Πέμπτη 8/9/2022, 18:30-20:00
Παρασκευή 9/9/2022, 18:30-20:00
Σάββατο 10/9/2022, 10:00-11:30 και 18:30-20:00
Κυριακή 11/9/2022, 10:00-11:30 και 18:30-20:00

Η διάρκεια της ξενάγησης θα είναι περίπου 90 λεπτά.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων

Διαδραστικός χάρτης των Γιορτών Παλιάς Πόλης
Εδώ μπορείτε να βρείτε σημεία ενδιαφέροντος
όπως πολιτιστικούς συλλόγους, τοποθεσίες εκδηλώσεων, κλπ

Πατώντας στο κουμπί επάνω αριστερά στον χάρτη μπορείτε να δείτε μια λίστα επιλογών με όλα τα σημεία και να επιλέξετε αυτά που σας ενδιαφέρουν.

[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video