ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Γυμναστική το πρωί: Τα οφέλη της πρωινής προπόνησης

Γυμναστική το πρωί: Τα οφέλη της πρωινής προπόνησης
Γράφει ο Ζήσης Σούλιος, Γυμναστής - Προπονητής ποδηλασίας

Όταν ακούσω από κάποιον πως γυμνάζεται το πρωί, παραδέχομαι πως κρύβει και καλλιεργεί ένα μικρό υπερήρωα μέσα του. Το να ξυπνάς το πρωί και να κάνεις γυμναστική πριν πας στην δουλειά σου δεν είναι μία εύκολη υπόθεση.

Παρακάτω, θα αναλύσουμε πως η πρωινή άσκηση βοηθά και επηρεάζει το σώμα μας με τα οφέλη που προσφέρει.

Μεταβολισμός

Ένας πολύ βασικός παράγοντας του να γυμνάζεσαι το πρωί είναι η ενεργοποίηση και η ρύθμιση του βασικού μας μεταβολισμού.

Ο μεταβολισμός με απλά λόγια είναι η διαδικασία με την οποία το σώμα μας μετατρέπει τα τρόφιμα που καταναλώνουμε σε ενέργεια. Όσο υψηλότερος είναι, τόσο περισσότερες θερμίδες “καίμε” σε καθημερινή βάση.

Σε αυτό το σημείο υπάρχει μια μικρή παγίδα. Που σημαίνει πώς αν το πρωί εμείς δεν καταβάλουμε καμιά απολύτως προσπάθεια, ο μεταβολισμός μας δεν πρόκειται να αυξηθεί, ακόμα κι αν έχουμε ξυπνήσει πρίν καν ανατείλει ο ήλιος.

Από την άλλη, αν αποφασίσουμε να καταβάλουμε κάποια προσπάθεια όπως το να γυμναστούμε, ο μεταβολισμός μας θα αυξηθεί, χάρη στα πρωινά επίπεδα ορμονών.

Μυϊκά οφέλη

Το πρωί οι μύες μας είναι πιο ξεκούραστοι και έτοιμοι από οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας όπως και το επίπεδο της ενέργειας μας. Όμως οι αρθρώσεις μας δεν έχουν "ξυπνήσει" ακόμη. Με ένα πολύ καλό ζέσταμα έχουμε την πολυτέλεια να αναπτύξουμε τον τόνο των μυών μας και ταυτόχρονα να θωρακίσουμε τις αρθρώσεις μας.

Κύριο λόγο τις πρωινές ώρες έχουν οι αερόβιες προπονήσεις λόγω της υψηλής ενεργειακής αίσθησης που μας περιβάλει χωρίς να παραλείπονται από τα οφέλη της πρωινής γυμναστικής οι προπονήσεις μυϊκής υπερτροφίας.

Προγραμματισμός

Η ένταξη της γυμναστικής στην καθημερινότητά σου είναι ο τρόπος για το κάτι παραπάνω που όλοι ψάχνουμε στο σώμα μας. Δεν έχει να κάνει σε τι προπονητικό επίπεδο βρίσκεσαι, τι είδους άσκηση και πόσο έντονα εκτελείς τις ασκήσεις.

Το απλά να εκτελείς μία μορφή άσκησης φτάνει. Εάν βάλεις την άσκηση ειδικότερα τις πρωινές ώρες ως μέρος του προγράμματός σου τότε και όλο το υπόλοιπο πρόγραμμα θα πηγαίνει καλύτερα από το να προσπαθείς να τη στριμώξεις ανάμεσα στην πίεση της καθημερινότητας.

Επίσης όλο αυτό βοηθά στον καθημερινό κύκλο του ύπνου μας. Ο τρόπος είναι απλός. Ξυπνάμε νωρίς, κουραζόμαστε νωρίς άρα θα θέλουμε να κοιμηθούμε και νωρίς. Ο ύπνος είναι ένα από τα μαγικά φίλτρα των καλύτερων αθλητών παγκοσμίως.

Ψυχολογικοί παράγοντες

Η έκκριση ενδορφινών ορμονών είναι κάτι που μας κάνει να νιώθουμε ευχάριστα μετά την άσκηση. Σκεφτείτε να ξεκινά η μέρα σας έτσι με μια ευχάριστη διάθεση και όρεξη για τη συνέχεια. Επίσης η έκθεση στον πρωινό ήλιο ενεργοποιεί την δημιουργία βιταμίνης D όπου ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς μας.

Έτσι βοηθάμε το καρδιαγγειακό μας σύστημα, που με τη σειρά του μας χαρίζει περισσότερη αντοχή και μας κάνει να αισθανόμαστε πιο ζωντανοί όλη την ημέρα.

Πηγή: fmh.gr
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video