ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Οι Νεράιδες του Πόντου» στην Αλεξανδρούπολη

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Οι Νεράιδες του Πόντου» στην Αλεξανδρούπολη
Η μουσικοθεατρική παράσταση «Οι Νεράιδες του Πόντου» θα παρουσιαστεί στο ανοιχτό θέατρο Πάρκου Αλτιναλμάζη στην Αλεξανδρούπολη, την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022 και ώρα 21:00.

Είναι μια πρόταση του Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Ν. Εβρου "ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ" για την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922-2022).

Είσοδος ελεύθερη.

Οι "Νεράιδες του Πόντου" είναι μια μουσικοθεατρική παράσταση, που διατρέχει μια ταραγμένη εποχή μέσα από τραγούδια και ιστορίες. Τα τραγούδια είναι κυρίως παραδοσιακά, ενώ οι ιστορίες είναι αντλημένες από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Αγγελικής Παμπουκίδου, γραμμένες στη Νέα Ελληνική, με κάποια χορικά στην Ποντιακή.

Στο κέντρο της παράστασης βρίσκεται η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Το γεγονός πλαισιώνεται από αναφορές στην ζωή των ανθρώπων πριν από την καταστροφή, καθώς και μετά, στην προσαρμογή τους στη νέα πατρίδα και την άνθηση μιας νέας ζωής

Η παράσταση αφορά όλο τον ελληνισμό της Μικράς Ασίας.

Συμμετέχει το θεατρικό σχήμα ΜΕΛΩΔΙΑ από τη Θεσσαλονίκη, το οποίο αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες ηθοποιούς και μουσικούς.

Συντελεστές
Κείμενο: Αγγελική Παμπουκίδου
Σκηνοθετική επιμέλεια: Θεώνη Κοσμά - Αγγελική Παμπουκίδου
Μουσική επιμέλεια: Θοδωρής Κοτίδης
Κοστούμια: Παραδοσιακές φορεσιές Τάκης Ζερζελίδης
Σκηνικά, Φωτισμός: Μάκης Μαριάδης

Μουσικοί
Θοδωρής Κοτίδης: Λύρα, Τραγούδι
Βασίλης Κασούρας: Λαούτο, Ούτι, Τραγούδι
Δημήτρης Γουμπείτσης Κοντραμπάσο
Πέτρος Ζώης: Κρουστά

Παίζουν και τραγουδούν: Όλγα Κουτσώνου, Αγγελική Παμπουκίδου, Χριστίνα Κεμανετζίδου, Ανθή Κοτίδου, Αναστασία Κοτίδου, Όλγα-Μαρία Χαϊδευτού.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video