ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Παρουσίαση του βιβλίου «Μπογιαλίκια Ανατολικής Ρωμυλίας» στην Ξυλαγανή Ροδόπης

Παρουσίαση του βιβλίου «Μπογιαλίκια Ανατολικής Ρωμυλίας» στην Ξυλαγανή Ροδόπης
Ο Σύλλογος Γυναικών Ξυλαγανής και οι εκδόσεις Παρατηρητής της Θράκης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Κουφάκη «Μπογιαλίκια Ανατολικής Ρωμυλίας», που θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο της Βιβλιοθήκης Ξυλαγανής Poδόπης, την Κυριακή 21 Αυγούστου στις 19:30.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
  • ο Αναστάσιος Καραγιαννάκης, Καθηγητής Χειρουργικής ΔΠΘ,
  • ο Κάρεν Χαναγκιάν, Φιλόλογος,
  • ο συγγραφέας του βιβλίου Γιώργος Κουφάκης.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Υπεύθυνη των εκδόσεων Παρατηρητής της Θράκης, Τζένη Κατσαρή - Βαφειάδη.

Θα προλογίσει η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ξυλαγανής Λαμπρινή Παπαδοπούλου.

«Στο παρόν πόνημα επιχειρώ να δώσω μια μερική και σύντομη ιστορία των χωριών της Ανατολικής Ρωμυλίας Μικρό και Μεγάλο Mπογιαλίκι (και της αποικίας τους Μουραντανλί) και κάποιες βασικές γνώσεις για τη γλώσσα και τα ήθη και έθιμα των Μπογιαλικιωτών. Το γλωσσικό ιδίωμα των Μπογιαλικιωτών δεν έτυχε, μέχρι σήμερα, κάποιας μελέτης και καταγραφής. Τολμώ να επιχειρήσω αυτή τη σύντομη, έστω, καταγραφή, γνωρίζοντας ότι αυτό το εγχείρημα είναι και δύσκολο και επικίνδυνο, καθώς δεν υπάρχουν γραπτές πηγές για το συγκεκριμένο ιδίωμα. Όμως το κάνω, αν και δεν είμαι ούτε ιστορικός, ούτε γλωσσολόγος, ούτε καν φιλόλογος. Είμαι απλώς ένας Μπογιαλικιώτης, λάτρης της μητρικής του γλώσσας και της παράδοσης», προλογίζει ο συγγραφέας του βιβλίου Γιώργος Κουφάκης
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video