ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ ΠΕΔ Αν. Μακεδονίας - Θράκης και Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ ΠΕΔ Αν. Μακεδονίας - Θράκης και Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Δήμαρχος Ορεστιάδας, κ. Βασίλης Μαυρίδης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος, την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022, στοχεύοντας στη θεμελίωση μίας μεθοδικής και αποτελεσματικής συνεργασίας, τόσο στο πεδίο της παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, αλληλεγγύης και υγείας, όσο και στο πεδίο της παρέμβασης και προστασίας των παιδιών.

Τον κ. Βασίλη Μαυρίδη υποδέχτηκε ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος στο Σπίτι του Οργανισμού στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας, καθώς και τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου κ. Χατζηγιάννογλου Ρωμύλο, τον Δήμαρχο Δοξάτου κ. Ζεκερίδη Θεμιστοκλή, τον Δήμαρχο Καβάλας κ. Μουριάδη Θεόδωρο, τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γκαράνη Ιωάννη, τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Τσέπελη Εμμανουήλ, τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Αναστασιάδη Φίλιππο, τον Δήμαρχο Παρανεστίου κ. Καγιάογλου Αναστάσιο και τον πρώην Δήμαρχο Διδυμοτείχου κ. Πατσουρίδη Παρασκευά.


Με γνώμονα αφενός την πολύχρονη και άρτια συνεργασία μεταξύ των Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Οργανισμού, τις έως σήμερα επιτυχημένες δράσεις που υλοποίησαν από κοινού, όπως μεταξύ άλλων, Προληπτική Ιατρική - Οδοντιατρική, Εθελοντική Αιμοδοσία, Ενημερώσεις Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης Παιδιών, Εκπαιδευτικών, Γονέων και Κηδεμόνων, και αφετέρου τις δυσμενείς κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες της υγειονομικής κρίσης, δεσμεύτηκαν να καταβάλουν κάθε προσπάθεια παροχής βοήθειας στα παιδιά και τις οικογένειες που χρήζουν στήριξης, μέσω των δράσεων που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπό το θεσμικό και συντονιστικό ρόλο της Π.Ε.Δ. ΑΜ-Θ και του εκάστοτε Δήμου.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, κ. Βασίλης Μαυρίδης, Δήμαρχος Ορεστιάδας, δήλωσε:

«Με μεγάλη χαρά και νιώθοντας μεγάλη τιμή για την ευκαιρία που μας δόθηκε υπογράψαμε σήμερα, ως ΠΕΔ ΑΜΘ, Σύμφωνο Συνεργασίας με "Το Χαμόγελο του Παιδιού" μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά του Οργανισμού, τόσο στην Ελληνική κοινωνία, όσο και στην τοπική κοινότητα. Το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να αξιοποιήσουμε προς όφελος των πολιτών τις υπηρεσίες και τα εργαλεία του Οργανισμού, που έχουν αποδειχτεί ότι είναι αποτελεσματικά, στην πράξη και όχι σε θεωρητικό επίπεδο. Θα είμαστε αρωγοί σε κάθε σας προσπάθεια με όλες τις δυνάμεις μας, γιατί αυτή η προσπάθεια πρέπει να έχει μόνο συμπαραστάτες και κανένα αντίπαλο, χωρίς αγκυλώσεις του παρελθόντος».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ανέφερε:

«Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για "Το Χαμόγελο του Παιδιού" και κυρίως για τα ίδια τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Υποδεχθήκαμε Δημάρχους της ΑΜ-Θ και δεσμευθήκαμε να επεκτείνουμε και να ενδυναμώσουμε τη συνεργασία μας, στοχεύοντας σε μία ισχυρή σύμπραξη δυνάμεων για τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας. "Το Χαμόγελο του Παιδιού" έχει μάθει να υπηρετεί τους θεσμούς και πιστεύουμε ότι οι Δήμοι, η Περιφερειακή και η Κεντρική Διοίκηση είναι η μόνη μας ελπίδα για να μπορέσουμε να σταθούμε δίπλα στα παιδιά και τις οικογένειές τους. Όλες μας οι υπηρεσίες, οι υποδομές και το εξειδικευμένο προσωπικό βρίσκονται στη διάθεση των Δήμων, προκειμένου να ενισχύσουν το κοινωνικό τους έργο».

Την πρωτοβουλία και θεμελίωση της συνεργασίας επικρότησαν οι παρευρισκόμενοι Δήμαρχοι και Μέλη της ΠΕΔ ΑΜ-Θ, δηλώνοντας την εμπιστοσύνη τους στο έργο του Οργανισμού και την έμπρακτη συμβολή τους σε κάθε προσπάθεια και ενέργεια προς όφελος των παιδιών και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του, καθώς και τις υλικοτεχνικές υποδομές του. Συγκεκριμένα:
 • Την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056
 • Την Ευρωπαϊκή Τηλεφωνική Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000
 • Την Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111
 • Την Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους ενήλικες 1017
 • Τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά (Ασθενοφόρα), υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ
 • Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που λειτουργεί στην Καβάλα
 • Τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του Οργανισμού στον τομέα της Εξαφάνισης ανηλίκων (116000 και AMBER ALERT HELLAS) και στον τομέα εξαφάνισης ενηλίκων που διατρέχουν κίνδυνο (1017 και Missing Alert Hellas), καθώς και την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής»
 • Τις Κινητές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής για Παιδιά και τα υπερσύγχρονα Κινητά Πολυϊατρεία «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» και «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»
 • Τον «Οδυσσέα», το 1ο Κινητό Εργαστήρι Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας, με δυνατότητα αξιοποίησής του και ως όχημα Κινητό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων
 • Τα εξειδικευμένα οχήματα άμεσης επέμβασης και τα διασωστικά οχήματα του Οργανισμού
 • Την υπηρεσία της επιτόπιας παρέμβασης, η οποία απευθύνεται σε παιδιά που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο, με σκοπό την προστασία τους, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές.
 • Την παροχή κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε όλα τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες.
 • Την παροχή κοινωνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και τις οικογένειές τους.
 • Την πραγματοποίηση διαδραστικών παρεμβάσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης παιδιών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών στους Δήμους της Π.Ε.Δ. ΑΜ-Θ.

Τέλος, η ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και οι Δήμοι αναλαμβάνουν:
 • Την προβολή της Εθνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056, της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις εξαφανίσεις 116000, της Ευρωπαϊκής Γραμμής Υποστήριξης παιδιών και εφήβων 116111 και της Εθνικής Γραμμής για τους αγνοούμενους ενήλικες 1017 στα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης που διαχειρίζονται.
 • Την ενημέρωση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών τους για τις δράσεις και τις υπηρεσίες που παρέχει ο Οργανισμός στους τομείς της Βίας, της Υγείας, της Εξαφάνισης και της Φτώχειας, με σκοπό την αξιοποίησή τους προς όφελος των παιδιών και των οικογενειών τους που διαμένουν στον εκάστοτε Δήμο.
 • Την προβολή των μηνυμάτων Amber και Missing Alert Hellas στα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης που διαχειρίζονται.
 • Την ενεργή συμμετοχή τους στα προγράμματα Amber και Missing Alert Hellas κυρίως μέσω της Δημοτικής Αστυνομίας ή άλλων υπηρεσιών.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video