ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ευχαριστήρια επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς

Ευχαριστήρια επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς
Τώρα που πλέον ο κίνδυνος αναζωπύρωσης έχει εξαλειφθεί, νιώθω την ανάγκη, ως Αντιπεριφερειάρχης Έβρου και Πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Έβρου, να ευχαριστήσω από ψυχής όλους όσους βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της πυρκαγιάς και πάλεψαν με περισσή αυτοθυσία σε απίστευτα αντίξοες συνθήκες, απέναντι σε ένα «θεριό» που μαινόταν επί μέρες.

Στόχος όλων μας ήταν να διασωθεί το μοναδικής αξίας οικοσύστημα του Δάσους της Δαδιάς, αλλά και να προστατέψουμε τους συντοπίτες μας, τους κατοίκους των χωριών που βρίσκονται κοντά στον εθνικό μας δρυμό, καθώς και τα σπίτια τους.

Τώρα, στο στάδιο μετά την κρίση, κανείς μας δεν νιώθει νικητής. Νιώθουμε, ωστόσο, ικανοποίηση γιατί καταβάλαμε κάθε δυνατή ανθρώπινη προσπάθεια, υπερβάλαμε εαυτούς, για να μειώσουμε όσο γίνεται τις απώλειες και τις συνέπειες της δασικής αυτής πυρκαγιάς.

Ευχαριστώ θερμά,

Τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, για την υποστήριξη που παρείχε από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, που βρέθηκε επί μέρες μαζί μας στην πρώτη γραμμή, και συντόνισε το δύσκολο έργο της κατάσβεσης.

Τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά.

Τον Περιφερειάρχη Περιφέρειας ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο για τις οδηγίες και διευκολύνσεις που παρείχε για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Παπαγεωργίου, τον Γενικό Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Φοίβο Θεοδώρου, τον Προϊστάμενο κλάδου επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος Χρήστο Λάμπρη που συνόδευσαν τον Υπουργό και παρέμειναν μέχρι και την ημέρα κατάσβεσής της.

Την ηγεσία και όλα τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, για την άοκνη προσπάθεια, πέρα από κάθε προηγούμενο, να ελέγξουν και να κατασβήσουν την πυρκαγιά.

Τα πληρώματα των εναέριων μέσων που επιχείρησαν και συνέβαλαν σημαντικά στην κατάσβεση.

Τον Δήμαρχο Σουφλίου και τα στελέχη του για την άριστη συνεργασία στη λήψη αποφάσεων και στο συντονισμό ενεργειών.

Τους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου για τη συνδρομή τους με μέσα.

Την ηγεσία και τα στελέχη του Ελληνικού Στρατού, που συνέβαλλαν με μηχανήματα έργου και προσωπικό στη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και στην υποστήριξη του έργου της κατάσβεσης.

Τον Διευθυντή Δασών Έβρου, την Δασάρχη Σουφλίου και όλα τα στελέχη του Δασαρχείου καθώς και τους εποπτευόμενους δασικούς συνεταιρισμούς.

Τον Διευθυντή και τα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης για τη διαρκή τους παρουσία και ιδιαίτερη συμβολή τους όπου τους ζητήθηκε.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Έβρου και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, καθώς και τον Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ Π. Φωτακίδη.

Τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα και κάτοικο της Δαδιάς Β. Δελησταμάτη για το συνεχές του ενδιαφέρον, καθώς και τους περιφερειακούς συμβούλους που βρέθηκαν στο σημείο και επικοινωνούσαμε διαρκώς για ενημέρωση.

Τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δάσους Δαδιάς - Λευκίμμης - Σουφλίου.

Τα στελέχη του πρώην φορέα διαχείρισης (νυν ΟΦΥΠΕΚΑ Τομέας Α) και την Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης.

Τη Διοίκηση και τα στελέχη του Κρατικού Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης για τη συνδρομή στο συντονισμό των εναέριων μέσων πυρόσβεσης, στον ανεφοδιασμό τους με καύσιμα, αλλά και στον ορισμό ασφαλούς χώρου υδροληψίας από θαλάσσης.

Τους ιδιωτικούς φορείς που κλήθηκαν και συνέδραμαν καθοριστικά με μηχανήματα έργου και υδροφόρες.

Όλους όσοι συνέδραμαν εθελοντικά, προσφέροντας είτε προϊόντα, είτε υπηρεσίες.

Τις φιλοζωικές οργανώσεις, και ιδιαίτερα τους υλοτόμους.

Τον φίλο και συνεργάτη, υπάλληλο του Γραφείου μου, Χρήστο Παπαποστόλου, που ήταν δίπλα μου ως πολύτιμος σύμβουλος σε αυτή τη φυσική καταστροφή.

Ο απολογισμός της μεγάλης αυτής φυσικής καταστροφής θα πραγματοποιηθεί όπως προβλέπεται, σε επόμενη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Έβρου, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου, είμαστε σε ετοιμότητα, δεν εφησυχάζουμε.

Είμαστε όλοι προσεκτικοί! Δεν ανάβουμε φωτιά για κανένα λόγο. Ειδοποιούμε αμέσως την πυροσβεστική ή την άμεση δράση αν δούμε καπνό. Όλοι οι πολίτες του Έβρου, είμαστε Πολιτική Προστασία!

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΒΡΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video