ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Όλα έτοιμα στην Ορεστιάδα για το 23ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Όλα έτοιμα στην Ορεστιάδα για το 23ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου
Από 28 Αυγούστου έως και 4 Σεπτεμβρίου 2022 διοργανώνεται το 23ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας με το εμβληματικό... Γκατζολάκι του να δίνει το σύνθημα για την έναρξη και να πεισμώνει δημιουργικά για οκτώ μέρες γεμάτες συγκινήσεις, όπως κάθε χρόνο στο τέλος του καλοκαιριού.

Θεατρικές παραστάσεις, αφιερώματα στα τιμώμενα πρόσωπα, ο διαγωνισμός, τα βραβεία, η επαφή, η επικοινωνία, το συναίσθημα, σε πρωταγωνιστικό ρόλο και φέτος, για να χαμογελάσουμε στη ζωή και να πάρουμε ενέργεια ώστε να κάνουμε λίγο ευκολότερο το χειμώνα που έρχεται.


Το Φεστιβάλ αφιερώνεται στη μνήμη της Ντίνας Κώνστα

Μετά τη θλιβερή απώλεια της αγαπημένης ηθοποιού Ντίνας Κώνστα στις 3/7/2022 το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ αποφάσισε πως η φετινή 23η διοργάνωση του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας δικαιωματικά της ανήκει. Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ οφείλει πολλά “ευχαριστώ” σ’ εκείνη, που συμπαραστάθηκε ποικιλοτρόπως στο Φεστιβάλ και η ιστορία του είναι ταυτισμένη μαζί της από τα πρώτα χρόνια. Σχεδόν 20 χρόνια, ως τιμώμενο πρόσωπο αρχικά και ως μέλος της κριτικής επιτροπής πολλές φορές στη συνέχεια, άλλοτε και ως αναγνώστρια σε βιβλιοπαρουσιάσεις, άλλοτε ως θεατής στις παραστάσεις του ΔΙΟΝΥΣΟΥ στην Αθήνα, άλλοτε και πάντοτε - το σημαντικότερο - ως Φίλη, η Ντίνα Κώνστα υπήρξε έντονα, και συνεχίζει να υπάρχει, στη ζωή του ΔΙΟΝΥΣΟΥ, στις ζωές όλων όσοι την αγάπησαν και τους αγάπησε. Εις μνήμην, ως ελάχιστος φόρος τιμής, το 23ο αφιερώνεται στη μέγιστη ψυχή που σφράγισε με το πέρασμά της την καλλιτεχνική ζωή του τόπου. Τιμητικά αφιερώματα κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ αλλά και σταθερό οπτικοακουστικό υλικό καθημερινά, θα μάς θυμίζουν πως ποτέ δεν θα “φύγει” πραγματικά, κι είναι εδώ.


Χάρης Ρώμας και Άννα Χατζησοφιά στην έναρξη και Φωκάς Ευαγγελινός στη λήξη, τα τιμώμενα πρόσωπα

Φέτος τα τιμώμενα πρόσωπα του Φεστιβάλ είναι:

- Κυριακή 28 Αυγούστου: Το “δίδυμο της επιτυχίας” Χάρης Ρώμας και Άννα Χατζησοφιά, οι δύο δημοφιλείς συγγραφείς των μεγάλων τηλεοπτικών - και όχι μόνο - επιτυχιών, συνεχίζουν πολλές δεκαετίες τώρα να προσφέρουν στην ψυχαγωγία, την τέχνη, τον πολιτισμό της χώρας. Ως μία και ενιαία ομάδα, με τη δική του ξεχωριστή καλλιτεχνική αξία ο καθένας κατά μόνας, οι αγαπημένοι δημιουργοί θα τιμηθούν από το 23ο για την πολύχρονη δημιουργική πορεία τους και τις αμέτρητες συγκινήσεις που μάς έχουν χαρίσει.

- Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου: Ο αξιέπαινος για την πολύχρονη πορεία του στο Χορό αλλά και την πολύπλευρη προσφορά του στον καλλιτεχνικό χώρο γενικότερα, ο διεθνής χορογράφος, σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής Φωκάς Ευαγγελινός. Συνεπής στην Τέχνη του, με σημαντικές σκηνοθετικές και καλλιτεχνικές επιμέλειες σε σπουδαίες πολιτιστικές στιγμές της χώρας, ο Φωκάς Ευαγγελινός τιμάται για το σύνολο του καλλιτεχνικού έργου που έχει επιτελέσει και συνεχίζει να επιτελεί εντός και εκτός συνόρων.

Αξιόλογη και φέτος η Κριτική Επιτροπή - Παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας

Την Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ φέτος αποτελούν, όπως πάντα, προσωπικότητες με βαθιά γνώση της θεατρικής τέχνης αλλά και με ιδιαίτερη αγάπη στην ερασιτεχνική δημιουργία, διασφαλίζοντας την αμερόληπτη και αξιοκρατική διαδικασία του διαγωνιστικού μέρους.

Φέτος την επιτροπή αποτελούν οι: Αντιγόνη Γλυκοφρύδη (ηθοποιός), Αντώνης Θεοδωρακόπουλος (ηθοποιός), Μπέσυ Μάλφα (ηθοποιός), Ιωάννης Μαργαρώνης (χορογράφος), Χάρης Ρώμας (συγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός), Ελένη Φίλιππα (ηθοποιός), Άννα Χατζησοφιά (συγγραφέας, ηθοποιός).


Παρουσιαστής για 20η συνεχόμενη χρονιά, ο εξαιρετικός Αλέξης Κωστάλας.

Το πλήρες Πρόγραμμα
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ορεστιάδας, κάθε βράδυ στις 21:00
(σε περίπτωση κακοκαιρίας στο Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ)


• ΚΥΡΙΑΚΗ 28/8 – Τελετή Έναρξης – Αφιέρωμα στη μνήμη της ΝΤΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑ.

- Τιμώμενα Πρόσωπα: Χάρης Ρώμας και Άννα Χατζησοφιά.

- Θεατρική παράσταση εκτός συναγωνισμού από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ με το έργο “Οι Γαμπροί της Ευτυχίας” των Ν. Τσιφόρου - Π. Βασιλειάδη

• ΔΕΥΤΕΡΑ 29/8 – Έναρξη Διαγωνιστικού Μέρους.
Η Μικρή μας πόλη” του Θόρντον Ουάιλντερ από τη Θεατρική Ομάδα Φύρδην Μίγδην Συλλόγου Προσφύγων Αν. Θράκης Αγίας Τριάδας Δήμου Θερμαϊκού.

• ΤΡΙΤΗ 30/8 – “Ο κύριος Αμιλκάρ” του Υβ Ζαμιάκ από τη Θεατρική Ομάδα Θρυαλλίδα Βόλου.

• ΤΕΤΑΡΤΗ 31/8 – “Άγριος Σπόρος” του Γιάννη Τσίρου, από τη Θεατρική Ομάδα Επέκεινα του Μικρασιατικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας.

• ΠΕΜΠΤΗ 1/9 – “Λιωμένο Βούτυρο” του Σάκη Σερέφα από τη Θεατρική Ομάδα Aurora Κομοτηνής.

• ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/9 – “Χάροντ και Μώντ” του Κόλιν Χίγγινς από την Ομάδα Θεάτρου Περιπέτεια Θεσσαλονίκης.

• ΣΑΒΒΑΤΟ 3/9 – “Το Πανηγύρι” του Δ. Κεχαΐδη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άρτας Ο Μακρυγιάννης.
Λήξη Διαγωνιστικού Μέρους.

• ΚΥΡΙΑΚΗ 4/9 – Τελετή Λήξης - Τιμώμενο Πρόσωπο: Φωκάς Ευαγγελινός.

– Μουσικό μέρος: ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΙΒΑΔΑΣ και η ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΜΠΑΜΠΑΛΗ, με αγαπημένα τραγούδια στις «αποσκευές» τους αλλά και με αφορμή την πρόσφατη συνεργασία τους με το τραγούδι «Σήκωσε Κύμα». Μια μοναδική βραδιά με όλα τα τραγούδια που έχουμε αγαπήσει από τους δύο αγαπημένους καλλιτέχνες. Από το "Μοίρα μου έγινες" μέχρι το "Είσαι εσύ ο άνθρωπος μου" και από το "Κάθε μπαλκόνι έχει άλλη θεά", το "Σαν να μη πέρασε μια μέρα" και το "Για να σε συναντήσω" ως το "Η επίμονη σου" και το "Είναι εντάξει μαζί μου", η γιορτή και το τραγούδι δεν σταματούν από την αρχή ως το τέλος. Μια μουσική παράσταση που επιστρέφει το κέντρο βάρους στο να ακούσεις και όχι να δεις και στο να τραγουδήσουμε όλοι μαζί, με τη μουσική και τα λόγια πρωταγωνιστές

– Απονομή βραβείων.

Το 23ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας διοργανώνεται από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, με τη συνεχή στήριξη του Δήμου Ορεστιάδας, της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο. και της τοπικής αγοράς.

Εισιτήρια:

Ημερήσιο: κανονικό 5 ευρώ, μειωμένο (παιδικό, φοιτητικό, ανέργων, πολυτέκνων, τριτέκνων) 3 ευρώ.
Εισιτήριο Διαρκείας (8 ημερών): 30 ευρώ.
Εισιτήριο Επιτροπής Κοινού (8 ημερών): 24 ευρώ
Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την Επιτροπή Κοινού στα τηλέφωνα 6977549975 & 2552028280 ή/και στην είσοδο του θεάτρου έως και τη Δευτέρα 29/8/2022, ημέρα έναρξης του διαγωνιστικού μέρους.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video