ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Δαδιά

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με επικεφαλής τον Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης Σωκράτη Φάμελλο και τη Βουλευτή Έβρου και Αναπλ. Τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής, Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Νατάσα Γκαρά, καθώς και στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής και της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου, επισκέφτηκε σήμερα (24/7/2022) την περιοχή της πυρκαγιάς στη Δαδιά και το συντονιστικό κέντρο στην έδρα του Φορέα Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου.


Μετά από την ενημέρωσή τους από τα κυβερνητικά στελέχη και τους αρμόδιους φορείς Πολιτικής Προστασίας, Δασικών Υπηρεσιών και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:

«Για τέταρτη ημέρα στη Δαδιά συνεχίζει να απειλείται και να πλήττεται ένα μοναδικό οικοσύστημα που η αξία του και η σημασία του ξεπερνά τα όρια της χώρας μας, εφόσον η πυρκαγιά δεν έχει οριοθετηθεί και δεν ελέγχεται. Ταυτόχρονα απειλείται η ασφάλεια και η περιουσία του τοπικού πληθυσμού και γενικότερα η αναπτυξιακή πορεία του Έβρου.


Η επίσκεψη του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία σήμερα στη Δαδιά, εκφράζει τη μεγάλη ανησυχία του Αλέξη Τσίπρα και συνολικά του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την αρνητική εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Καταθέσαμε την πρόταση άμεσης ενίσχυσης της επιχειρησιακής ικανότητας και αποτελεσματικότητας του μηχανισμού αλλά και όλων των  μέσων  και των πόρων που  διατίθενται. Και αυτό σημαίνει ενίσχυση των εναέριων και επίγειων μέσων πυρόσβεσης, των μηχανημάτων έργων και των υλοτόμων που πρέπει να λειτουργούν στο πλαίσιο ενός ενιαίου σχεδίου. Η κατάσταση επιβάλλει ταχεία αναβάθμιση της
παρέμβασης της πολιτείας.


Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία πρότεινε την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να διατεθούν όλες οι απαραίτητες δυνάμεις για την πυρόσβεση καθώς και για τον συντονισμό μηχανημάτων, στρατού, ιδιωτών και εθελοντών.
Πρέπει να γίνει έστω και τώρα, μετά από 4 ημέρες, ό,τι είναι δυνατόν για να προστατέψουμε αυτόν τον πολύτιμο τόπο πριν αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες και πιθανά ισχυροί άνεμοι οδηγήσουν σε καταστροφή.

Είναι προφανές ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα τα οποία μας απασχολούν και θα μας απασχολήσουν την επόμενη μέρα της πυρκαγιάς. Έχουμε πολλά να πούμε για την κατάργηση των φορέων Natura2000, την απουσία πρόληψης και δασοπροστασίας, την ημιτελή μεταφορά δασικών υπηρεσιών στο ΥΠΕΝ καθώς και ευθύνες για ελλείψεις προετοιμασίας και στελέχωσης αλλά και καθυστερήσεων και απουσίας συντονισμού τις πρώτες ημέρες της πυρκαγιάς.


Όμως σήμερα πρέπει να συνδράμουν όλες οι δυνάμεις, γιατί υπάρχει ένα θέμα εθνικής σημασίας, που μάλιστα ξεπερνάει τα όρια της χώρας μας. Δεν επιτρέπεται να απειληθεί περαιτέρω αυτό το μοναδικό οικοσύστημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία  είναι εδώ για να στηρίξει τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη στο μέτωπο της φωτιάς, να τους εμψυχώσει, να τους δώσει κουράγιο, να δώσουμε όλοι και όλες ότι είναι δυνατόν. Και φυσικά ζητάμε από την κυβέρνηση να μην υποτιμήσει τις συνθήκες, να μην καθυστερήσει και να φέρει όλες τις απαραίτητες δυνάμεις στον Έβρο».


Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, συναντήθηκε με το κυβερνητικό κλιμάκιο, τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, τους Δημάρχους και τα στελέχη της Πυροσβεστικής, του Στρατού, της Πολιτικής Προστασίας και των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης, τα στελέχη του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. και του πρώην Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου, των περιβαλλοντικών ΜΚΟ, του WWF, των δασικών υπηρεσιών, τους δασεργάτες και τους εθελοντές.
[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video