ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ σε πλημμυρισμένα χωριά του Δήμου Ορεστιάδας

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ σε πλημμυρισμένα χωριά του Δήμου Ορεστιάδας
Περιοδεία σε περιοχές της Ορεστιάδας που προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση του Σαββάτου πραγματοποίησε τη Δευτέρα 13 Ιουνίου κλιμάκιο του ΚΚΕ, στο οποίο συμμετείχαν ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, ο Γραμματέας της Ο.Π. ΑΜΘ και μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ Διονύσης Κλάδης και ο Κώστας Ζαλουφλής, μέλος της Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ και εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Ορεστιάδας.


Το κλιμάκιο περιόδευσε στα χωριά Νεοχώρι και Λεπτή όπου καταγράφονται οι μεγαλύτερες καταστροφές, όπου συναντήθηκε με τους προέδρους των αντίστοιχων κοινοτήτων αλλά και με τους κατοίκους και τους αγρότες, των οποίων οι περιουσίες και οι καλλιέργειες καταστράφηκαν μέσα στις λάσπες, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε και στο Αντλιοστάσιο του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ) Ορεστιάδας.


Συγκεκριμένα, το πέρασμα της κακοκαιρίας «Genesis» σε μια περιοχή με κρίσιμη έλλειψη έργων ουσιαστικής αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας άφησε πίσω της δεκάδες πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα αλλά και χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών σιταριού, ηλιόσπορου, βαμβακιού και καλαμποκιού κατεστραμμένα.


Όπως μετέφεραν οι κάτοικοι στο κλιμάκιο του Κόμματος, το ρέμα που ξεκινάει από το χωριό Βάλτος φούσκωσε, καθώς τα κανάλια δεν ήταν καθαρισμένα, με τα ορμητικά νερά να πλημμυρίζουν τουλάχιστον 4 σπίτια στο Νεοχώρι και άλλα περίπου 30 στη Λεπτή, καταστρέφοντας οικοσκευές και αγροτικά μηχανήματα και πνίγοντας δεκάδες οικόσιτα ζώα.


Οι αγρότες έκαναν λόγο για πλήρη καταστροφή στις καλλιέργειές τους, με τις πρώτες εκτιμήσεις να ανέρχονται στις 2-3 χιλιάδες στρέμματα, ενώ ανέδειξαν την κακή κατάσταση του αντλιοστασίου του ΓΟΕΒ, στο οποίο δεν λειτουργεί καμία αντλία απάντλησης όμβριων υδάτων, που είχε ως αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί με δυσκολίες μια εξωτερική αντλία.


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ορεστιάδας, δέχθηκε 18 κλήσεις εκ των οποίων πραγματοποίησε 16 απεγκλωβισμούς κατοίκων κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Κλιμάκιο της Τ.Ε. Έβρου του ΚΚΕ, βρέθηκε το πρωί της Κυριακής στο πλευρό των πληγέντων, διεκδικώντας άμεσα και ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης, καταγραφής των ζημιών και αποζημίωσής τους στο 100%. Διεκδικεί επίσης για μια ακόμα φορά άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας.


Σε δηλώσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης, ο Γιάννης Δελής τόνισε μεταξύ άλλων τον επείγον χαρακτήρα ουσιαστικών έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας προσθέτοντας πως οι κυβερνήσεις πρέπει να πάψουν να κρύβονται πίσω από τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» καθώς στη περιοχή υπάρχουν κανάλια που έχουν δεκαετίες χωρίς να καθαριστούν, ενώ το αντλιοστάσιο ουσιαστικά δεν λειτουργεί.

«Το κράτος δείχνει εξαιρετική ολιγωρία να ικανοποιήσει επείγουσες ανάγκες του λαού, και Τεράστια ταχύτητα όταν έχει να ικανοποιήσει τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων» σημείωσε στις δηλώσεις του, και στη συνέχεια είπε πως θα πρέπει «να γίνει άμεσα η καταγραφή των ζημιών και στα σπίτια των κατοίκων και στις καλλιέργειες των αγροτών. Και βέβαια, μετά την καταγραφή να γίνει επίσης άμεσα και έγκαιρα η αποζημίωση στο 100% της ζημιάς που έχουν υποστεί από την βροχή που έπληξε αυτή την περιοχή της Ορεστιάδας».

Όπως τόνισε ο βουλευτής του Κόμματος, το ΚΚΕ βρεθεί δίπλα στους αγώνες των κατοίκων, και το ζήτημα θα αναδειχθεί οπωσδήποτε στη Βουλή με παρέμβαση του Κόμματος, ενώ οι Οργανώσεις του ΚΚΕ στη περιοχή «θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους έτσι ώστε να οργανωθεί ο αγώνα για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων».

Δείτε το βίντεο:

[post_ads]
Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - Unknown

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video